БЪЛГАРИЯ ДНЕС

СМЪРТОНОСНА МОДА! Това ли убива децата ни!? Наргилета с дрога - най-новият хит сред младежите

Само в ПИК
СМЪРТОНОСНА МОДА! Това ли убива децата ни!? Наргилета с дрога - най-новият хит сред младежите
Автор: ПИК
Дата
Дата
24412
Коментари
6
СМЪРТОНОСНА МОДА! Това ли убива децата ни!? Наргилета с дрога - най-новият хит сред младежите

Психотропни вещества в наргилетата. Употребата им става все по-често срещана тенденция сред младежите. Химическите субстанции, които приемат, въздействат главно на централната нервна система, създават временни изменения на възприятията, настроението, съзнанието и поведението и я унищожават. Това посочи пред България он еър психологът Христо Монов.

"Проблемът на Слънчев бряг не е, че шумът от заведенията е твърде висок, а че се предлагат всякакви опиати с неизвестно съдържание, най-вече под формата на наргилета. Това е най-големият пазар на дрога у нас", отсече той.

Именно спор за наргиле доведе до убийството на 11-годишно дете в Бургас. А извършителят е 15-годишно момче. Заподозреният и жертвата са се запознали чрез социалните мрежи преди няколко седмици. Те разменили телефонните си номера. Последвала е среща, спор и убийство.

"Фактът, че са се запознали във Фейсбук е показателен. Този случай за пореден път повдига въпроса за отговорността на родителите и институциите в България. Тъй като децата са онова, което виждат и чуват около себе си", категоричен бе психологът.

Христо Монов посъветва родителите да прекарват повече реално време със своите деца, тъй като, ако до преди няколко години възпитанието на подрастващите зависеше от семейството, обкръжаващата среда и прочетените книги, то днес израства едно онлайн поколение с достъп до информация от всякакъв тип.

По думите му освен, че семейството трябва да си върне мястото на първата социализираща среда, е необходимо и образователната ни система да пренареди своите приоритети през новата учебна година и учениците да започнат да изучават истинските проблеми в живота, как да се справят с тях и как да реагират в определени ситуации.

"Задължително е първата родителска среща в началото на учебната година да не бъде "дайте по 50 лв.", а да бъдат повикани специалисти, които да обяснят какви са рисковете от присъствието на децата в мрежата", категоричен бе Христо Монов.

Още по темата
ИЗВЪНРЕДНО! Нови разкрития за ужаса в "Меден рудник"! 15-годишният Иван заклал момичето, запознали се в социалната мрежа
Часовник
13:22
До 10 години затвор грозят Иван от „Меден рудник”, който закла невръстната Никол в асансьора на бл. 108 вх. Б в най-големия комплекс на Бургас. Това стана ясно на...
Напиши коментар »
(6)
1
Убива и унищожава ПРОСТАЩИНАТА на мутантите , които ни управляват. Те създават усещането за безсилие на обикновените хора. Опростачва децата. Тласка ги към безкнижие и наркотици. Превръща ги в хора , които не им пука и не се интересуват от нищо. Рибата се вмирисва от главата. А главата е ясно коя е !
2
И наргилетата ги пълнят талибани и цигани! В студентски град? Няма ли служби?
3
Някой беше казал, че трудът е направил от маймуните хора, от което следва, че мързела прави от хората маймуни. А, че България е пълна с аналитици спор няма - то психолози (около 2 милиона), то антитерористи (около 7 милиона), то честни и почтенни хора (около 10 милиона) , демек населението на страната е около 35 милиона - какво толкова се притесняваме за прираста?!?
4
Родната полиция ги пази( дилърите де) безплатно Нали корупцията ГЕРБ я пребори! Дали? ББ е невинен,той за наркотици не е чувал... Иначе.....
5
В заведенията влизат непълнолетни и пушат наргиле.Къде е полицията,къде са контролните органи и защо се допуска всичко това?Къде са медиите,да отразят новата опасност за нашите деца.Нали всички вие имате също деца.
6
Ако нъркотиците беха зъконни и можех да влезнем у аптеката и да си земем да кажем: "два блистера от 4 таблетки по 50 микрограма ЛСД, две интраназални сламки по 25 мг. херувим хидрохлорид, канабиз медицински 10 гр., алпразолам два блистера по две делими таблетки от 5 мт, флуоротропакукъин за интраназално приложение два пакета по един грам, анфетъмин един пакет от един грам, плюс два блистера по една делима таблетка 250 мг МДМА, мефедрон два блистера по четири таблетки от 250 мг., пентилон - два блистера по две таблетки, плюс ако ме посъветвате, някакъв по-силен типичен невролептик в ниски дози, да, взимам го", общо: 45 лв. и 12 ст., и не ми пука, че ми въздействало на нервната система и в крайна сметка я унищожавало. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще ги разрешите с толерантност от ваша страна.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Надпис на граничен стълб: "Уважаеми нарушители! Във връзка с недостига на патрони предупредителни изстрели във въздуха повече няма да правим”.