Солена глоба, ако детето не ходи на предучилищна

Само в ПИК
Солена глоба, ако детето не ходи на предучилищна
Автор: ПИК
Дата
Дата
2929
Коментари
2
Солена глоба, ако детето не ходи на предучилищна

Със 150 лева глобяват родителите, ако не запишат децата си в предучилищните групи в детските градини или училищата, съобщи БНР. Санкциите са записани в нова общинска наредба. Глобите ще постъпват в специален фонд и ще се харчат само за развитие на детските градини и училищата.

В община Велико Търново има 23 детски градини. При записване в тях водещ е критерият за близост до дома. С предимство се ползват и децата със специални образователни нужди и сираците. С три класирания ще бъдат приемани и първокласниците от новата учебна година.

Още по темата
Решават за задължителна предучилищна за 4-годишните
Часовник
07:35
Депутатите днес ще гласуват дали 4-годишните ни деца ще трябва да ходят задължително на предучилищна. Очаква се парламентът да обсъди окончателно промените в закона за предучилищното и училищно...
Напиши коментар »
(2)
1
Много ми е интересно как ще глобят мангалите!?
2
На нас сиганите слаНинова каза тъй. Вие сиганите ша правите само чавета, ще вземате помощи и глоба няма, за нищо няма а плащате, но ще хвърляте на избора за нази червените сигани!
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, собственик на в. "Стандарт"
Става на: 59 години

- Татко,защо нашият квартирант всеки ден яде кебапчета?
- Защото го мързи да сади домати! - отвръща поучително бащата.