Солена глоба, ако детето не ходи на предучилищна

Само в ПИК
Солена глоба, ако детето не ходи на предучилищна
Автор: ПИК
Дата
Дата
3229
Коментари
2
Солена глоба, ако детето не ходи на предучилищна

Със 150 лева глобяват родителите, ако не запишат децата си в предучилищните групи в детските градини или училищата, съобщи БНР. Санкциите са записани в нова общинска наредба. Глобите ще постъпват в специален фонд и ще се харчат само за развитие на детските градини и училищата.

В община Велико Търново има 23 детски градини. При записване в тях водещ е критерият за близост до дома. С предимство се ползват и децата със специални образователни нужди и сираците. С три класирания ще бъдат приемани и първокласниците от новата учебна година.

Още по темата
Решават за задължителна предучилищна за 4-годишните
Часовник
07:35
Депутатите днес ще гласуват дали 4-годишните ни деца ще трябва да ходят задължително на предучилищна. Очаква се парламентът да обсъди окончателно промените в закона за предучилищното и училищно...
Напиши коментар »
(2)
1
Много ми е интересно как ще глобят мангалите!?
2
На нас сиганите слаНинова каза тъй. Вие сиганите ша правите само чавета, ще вземате помощи и глоба няма, за нищо няма а плащате, но ще хвърляте на избора за нази червените сигани!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Брокер лежи в болница. Сестрата му мери температурата. - Колко е, сестра? - пита той. - Тридесет и девет. - Когато стигне четиридесет, продавайте.