Сотир Цацаров калесва висш прокурор за стола на Бойко Найденов

Само в ПИК
Сотир Цацаров калесва висш прокурор за стола на Бойко Найденов

Евгени Диков ще е новият началник на Националната следствена служба

Дата
Дата
9880
Коментари
1
Сотир Цацаров калесва висш прокурор за стола на Бойко Найденов

Главният прокурор Сотир Цацаров е дал пълната си подкрепа на Евгени Диков за нов шеф на Националната следствена служба. Това разкриха пред ПИК от държавното обвинение.

От близо половин година Диков ръководи временно Софийската градска прокуратура, след оттеглянето на Николай Кокинов от поста.

Диков веднъж вече се кандидатира за следовател №1, но загуби надпреварата с Бойко Найденов.

След внезапното оттегляне на Найденов, пред Диков се открива нова звездна възможност да атакува ключовия в правораздавателната система пост.

 По закон кандидатурата на Диков трябва да бъде издигната от петима членове на ВСС. Първата точка от дневния ред на заседанието на съвета в четвъртък са именно тези номинации.

 Диков е с ранг прокурор от Върховната касационна прокуратура. Работил е по делото "Килърите", а също и по делата срещу т.нар. Братя Галеви, Златко Баретата, срещу групата на Будимир Куйович, Йордан Тонов-Данчо Пръча, срещу Веселин Данов и Иван Славков от Варна, срещу групата на Огнян Атанасов, известен като Петричкия Ескобар, и други.

Преди минути членовете на Висшия съдебен съвет гласуваха да бъде открита процедура и за избор на административен ръководител - градски прокурор на Софийска градска прокуратура.

 

Напиши коментар »
(1)
1
__As mi miasa SUTIR TCATCAROV na OLIVER HARDY(ginialniad USkumik)...A tcatcara e ubuzna4enie za RASTROISTVU/diaria,sürgün,tcatcara.....
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Уютно е на всички, ползващи се с благоразположението ви в началото на периода, но горкò на онези, стоящи в периферията на интересите ви. Не се колебайте да отстоявате истината във вторник и запазете достойнството си, като не се поддавате на провокатори. Бизнес делата ви ще се развиват според очакванията в сряда, без изненади и удари под кръста. Материалната осигуреност ще ви подтикне към разширяване на дейността, правейки удачни вложения. Бъдете достъпни и се радвайте на хубавите мигове, с които животът щедро ще ви дари.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

Шефът на хотела върви по коридора и чува от една стая пеене. Обажда се на рецепцията:
- Вие връчихте ли сметката на клиента от 108-а стая?
- Да.
- А защо пее тогава?
- Не пее той. Опяват го.