Сотир Цацаров калесва висш прокурор за стола на Бойко Найденов

Само в ПИК
Сотир Цацаров калесва висш прокурор за стола на Бойко Найденов

Евгени Диков ще е новият началник на Националната следствена служба

Дата
Дата
9665
Коментари
1
Сотир Цацаров калесва висш прокурор за стола на Бойко Найденов

Главният прокурор Сотир Цацаров е дал пълната си подкрепа на Евгени Диков за нов шеф на Националната следствена служба. Това разкриха пред ПИК от държавното обвинение.

От близо половин година Диков ръководи временно Софийската градска прокуратура, след оттеглянето на Николай Кокинов от поста.

Диков веднъж вече се кандидатира за следовател №1, но загуби надпреварата с Бойко Найденов.

След внезапното оттегляне на Найденов, пред Диков се открива нова звездна възможност да атакува ключовия в правораздавателната система пост.

 По закон кандидатурата на Диков трябва да бъде издигната от петима членове на ВСС. Първата точка от дневния ред на заседанието на съвета в четвъртък са именно тези номинации.

 Диков е с ранг прокурор от Върховната касационна прокуратура. Работил е по делото "Килърите", а също и по делата срещу т.нар. Братя Галеви, Златко Баретата, срещу групата на Будимир Куйович, Йордан Тонов-Данчо Пръча, срещу Веселин Данов и Иван Славков от Варна, срещу групата на Огнян Атанасов, известен като Петричкия Ескобар, и други.

Преди минути членовете на Висшия съдебен съвет гласуваха да бъде открита процедура и за избор на административен ръководител - градски прокурор на Софийска градска прокуратура.

 

Напиши коментар »
(1)
1
__As mi miasa SUTIR TCATCAROV na OLIVER HARDY(ginialniad USkumik)...A tcatcara e ubuzna4enie za RASTROISTVU/diaria,sürgün,tcatcara.....
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
д-р Ангел Кунчев
д-р Ангел Кунчев
епидемиолог №1
Става на: 58 години
Емил Хърсев
Емил Хърсев
финансист
Става на: 56 години
Павел Писарев
Павел Писарев
публицист, бивш генерален директор на БНТ
Става на: 83 години

Едно момченце си купило "Кока-кола" и не можело да си отвори бутилката.
Огледало се наоколо и вижда на отсрещния тротоар един полицай. Отива при него и го моли:
- Чичко полицай, ще ми отвориш ли бутилката?
Полицая взел шишето, поогледал го и извикал:
- Отваряй! Полиция!