БЪЛГАРИЯ ДНЕС

София отново е домакин на ученически игри

Само в ПИК
София отново е домакин на ученически игри
Автор: ПИК
Дата
Дата
3448
Коментари
0
София отново е домакин на ученически игри

За 22-ри път тази година София е домакин на Ученически игри посветени на Швейцарските учители по гимнастика – основатели на училищното телесно възпитание и съвременния спорт в България в края на ХІХ в.

Официалното откриване и финалите на игрите ще се състоят на 15 май /петък/ от 10:00 часа в НСА "Васил Левски". На церемонията ще присъстват ректорът на НСА "Васил Левски" проф. Пенчо Гешев, българският посланик в Швейцария г-жа Меглена Плугчиева, представители на БОК, ММС, Комисията за младежта, спорта и децата към СО, директори на столични училища и представители на национални спортни федерации, пише БГНЕС.

Състезанията се провеждат за първи път през 1994 година по повод 100 годишнината от пристигането на Швейцарските учители и се организират от студентите – членове на Олимпийския клуб в НСА със съдействието на Постоянната комисия за младежта, спорта и децата на СО, НСА и БОК. В тях се състезават представителни отбори на столични училища, както и на градове, в които са работили учителите.

Те се изявяват в спортове като баскетбол, футбол, волейбол и лека атлетика. Особеното на тези състезания е, че се провеждат съобразно олимпийските принципи, насочени към изявата на моралните добродетели в спорта. Чрез това организаторите утвърждават традициите и духа на спорта изграден от първооснователите на съвременния спорт в България. 

Още по темата
Младежите приемат ЕС като възможност за реализация навън
Часовник
16:14
Младите хора най-често приемат Европейския съюз като възможност за обучение и реализация навън, предаде БНР, базирайки се анкета. По повод Деня на Европа там са организирани различни прояви, в...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

Толкова много жени се влюбват в грешният мъж, просто защото грешният мъж обикновено казва правилните неща.