Вход
София
Времето в София 18 o C

Спасителят в ръжта - Плевнелиев допринесе за избора на Радев и загубата на Цачева

Спасителят в ръжта - Плевнелиев допринесе за избора на Радев и загубата на Цачева

на 24.01.2017
982
14
Спасителят в ръжта - Плевнелиев допринесе за избора на Радев и загубата на Цачева

Наслушах се тия дни на обилните откровения по медиите на отиващата си ни държавна глава. Студено време беше, но на няколко пъти топли сълзи напираха в очите ми.

Защото внезапно научих, че в предходните пет години и аз, а вероятно и още милиони българи на няколко пъти сме били на ръба на политическата, ако не и направо на националната пропаст. И ни бил спасил Той!

Сам! Спасителят в ръжта! Нямало било парламент да му помага, нямало даже и министър-председател, който чат-пат да му опъва ухото, нямало дори и здравомислещи българи с неистов инстинкт за оцеляване. Цели пет години държавата се крепяла на него!

Той! Застанал на съградената от самия него барикада и като същински Марко Кралевити с два-три удара освободил нацията от смъртоносните опасности, които я грозели.

В интерес на истината, моето зорко око чак такива опасности не забеляза. Забеляза обаче някои други неща.

Примерно, че отиващата си ни държавна глава е силно обладана от комплекси. Спомняте ли си как си измисли историята с тапетите на 10 ноември 1989 г.? Мерак му е на човека да бъде герой и туйто. Изброихте ли колко често в последните си изявления не пропусна да изтъкне, че бил „първият” за какво ли не - от това, че „дал път на пряката демокрация” (като инициирал референдум) до „двете вълни на национални протести” (дано не ги е инициирал и тях) и т.н.

Сега отчаяно си търси пак някаква барикада. Дано да си я намери, макар че според мен е позакъснял с едно поне 27 години...

Да, истина е, че годините на президентския мандат на Плевнелиев не бяха от най-спокойните. Въпросът обаче е дали като цяло политическото положение се запази относително стабилно благодарение на него или пък въпреки него.

Плевнелиев измени на едно от основните си конституционни задължения – да бъде обединител на нацията. И се превърна в системен обединител на соросоидните протестъри.

От тази категория бяха и основните фигури на двете му служебни правителства. В резултат държавата ни отново изпадна в смешното положение на „най-верния съюзник” – преди на бившия СССР, сега на новия отвъдокеански губернатор.

Другият резултат е, че президентската институция трайно изгуби симпатиите на масовия българин, който, вари го, печи го, тъй и не успя да се поамериканчи и си остана неприкрит русофил. А доколкото пък тя се свързваше с ГЕРБ, държавната ни глава не по-малко трайно допринесе и за обръщане на политическата палачинка през ноември 2016 г.

Просто на нашенеца му писна от непрестанните президентски изцепки за Украйна и Крим и на изборите реши да си отмъсти. Та смея да твърдя от тази гледна точка, че не Цецка, не Цецко, но дори и шансовете на самия Борисов щяха да бъдат доста проблематични.

Да, с „великите” си външнополитически дела по време на мандата си Роско охлади уважението на българите към ГЕРБ. И, колкото и парадоксално да звучи, допринесе немалко за избора на генерала и за загубата на Цачева.

Лошото е, че и в последните дни от мандата си Плевнелиев сляпо копира Обама и не спира да се стреми да довлоши отношенията ни с Русия. Оставяйки по този начин абсолютно нечестно и некоректно тежко наследство на идващия президент.

Някога един френски крал останал известен в историята с фразата си „След мен и потоп”. Слава богу, след Плевнелиев в България потоп не се очертава. Чудя се обаче чак толкова ли ни е наред дереджето, че да си го усложняваме допълнително?

Освен ако отиващият си президент вече не си е избрал и мястото за мечтаната барикада – някъде около улица „Козяк” в столицата. Примерно до паметника на американските пилоти, които през Втората световна война избиха няколко хиляди софиянци.

И да прилепне до него като един безметежно усмихнат тапет...

 

Още интервюта, коментари и интересни истории вижте на Retro.bg!

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(14)
1
че свършиха рублите за водка.
2
Не само Плевнелиев, а и Борисов, който лично го тропоса на президентския стол. Но няма такова безумно същество като Плевнелиев, с всичките си неадекватни действия в наведена стойка само той не разбра колко вреден и недолюбван от българите е. Той ще си остане като най-големия разделител на нацията и единствения, който непрекъснато сам се хвалеше и си даваше отлични оценки
3
ПЛЕВНЕЛИЕВ, НЕ Е ВИНОВЕН, ЧЕ ГЕРБ ФАШИФИЦИРА ИЗБОРИТЕ И ГО НАЗНАЧИ НА ВЛАСТ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА НАРОДА 2011 ГОД., ВИНОВИНИ СА ОТ ГЕРБ! ГЕРБ ИМАТ И ДРУГИ ВИНИ ЗА БЪЛГАРИЯ, ЕДНА ОТ ТЯХ Е ЧЕ БЪЛГАРИЯ ПРЕТЪРПЯ 4-ТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА И ЕТО КОИ СА ПРИЧИНИТЕ: - ОКРАДЕ КТБ - 4.5 МИЛИАРДА ЛВ., ИЗТЕГЛИ ЗАЕМ 16 МИЛИАРДА ЕВРО, КОЙТО НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАК СИ ГО РАЗПРЕДЕЛИХА, ВКАРА БЕЖАНЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ И ПРИЕ ПОСТАНОВЛЕНИЕ 208/12.08.2016Г. ЗА ТРАЙНО НАСТАНЯВАНЕ У НАС И ГИ ИЗДЪРЖАМЕ СРЕЩУ 1200 ЛВ. ЗА БЕЖАНЕЦ, А ПЕНСИОНЕРИТЕ ПОЛУЧАВАТ 260 ЛВ. И МАЙКИТЕ ПО МАЙЧИНСТВО 340 ЛВ., РЕГИСТРИРА ПАРТИЯТА НА ЕРДОГОН "ДОСТ", ДАДЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЙСКИ НАШИ БАЗИ БЕЗ ПАРИ, А СТРУВАТ МИЛИОН, ЧЕ И ГИ ХРАНТУТИМ АМЕРИКАНЦИТЕ, ЧИЙ Е НАРКОТРАФИКА, КОЙ ПРИБИРА ПАРИТЕ ОТ ПРОСТИТУЦИЯТА, КОНТРАБАНДАТА С ОРЪЖИЕ И ЦИГАРИ, ЧИЯ СОБСТВЕНОСТ СТАНА БУЛГАРТАБАК /ПЕЕВСКИ И БОРИСОВ/, СПРЯ НАЙ-ЖИЗНЕНОВАЖНИ ПРОЕКТИ ЗА БЪЛГАРИЯ, АЕЦ-БЕЛЕНЕ, ЮП, НАБУКО ЗА ДА СЕ ЗАДЪРЖИ НА ВЛАСТ ЗА СМЕТКА НА БЪЛГАРИЯ, ОКРАДОХА ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ, ПРОДАДЕ ПРЕДСЕДАТЕЛСКОТО МЯСТО В ООН НА ПОРТУГАЛИЯ, СЪЩО ЗАРАДИ БРЮКСЕЛ, СТАНАХМЕ ЗАДНИЯ ДВОР НА ЕВРОПА И ВАСАЛИ НА ТУРЦИЯ, СТАНАХМЕ ЗА ПОСМЕШИЩЕ В СВЕТА, ЗАГУБИХМЕ АВТОРИТЕТ И ЦЕННОСТ, РАЗВЕСЕЛЯВАМЕ СВЕТА, РАЗДАДОХА СИ ВОЕННИТЕ ИМОТИ И ОКРАДОХА ДО ШУШКА ВСИЧКО ОТ МВР И МО, НАПРАВИ НА ГРОБИЩА ОТ ВЗРИВОВЕ И НАВОДНЕНИЯ, КАТО СЛЕД ВОЙНА- ГОРНИ ЛОМ, ЧЕЛОПЕЧЕНЕ, ИГАНОВО, ПЕТОЛЪЧКАТА, ХИТРИНО, НОВИ ИСКЪР, БИСЕР, АСПАРУХОВО, ДОБРИЧ И ДР., А 60% ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ, КОЙ ГИ КРАДЕ, А ЗАЩО ПРОСЛОВУТИТЕ МУ МАГИСРАЛИ-СЕДМИЦА СЛЕД РЯЗАНЕ НА ЛЕНТИЧКИ ПРОПАДАТ, А КРАЖБИТЕ В ЗДРАВНАТА КАСА, А ПРОСТОТИЯТА КОЯТО ЩЯХА ДА НАПРАВЯТ В УЧЕБНИЦИТЕ, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ Е НЯМАЛО ТУРСКО РОБСТВО И ИГО, А СЪЖИТЕЛСТВО, А ЗЛОУПОТРЕБИТЕ С ДЕТСКИТЕ ВАКСИНИ, А ПОРЪЧКИТЕ ЗА МИЛИАРДИ НА МОЙ ЧОВЕК, КОИТО ОПОЗИЦИЯТА ГИ СПРЯ, А ЧЕ НИ НАПРАВИ РОБИ НА ЦИГАНИТЕ /ИЗДЪРЖАМЕ ГИ ТОТАЛНО/ И ДР. ТОВА СА ВСЕ "УБАВИНИ", КОИТО ГЕРБ НАПРАВИ! ДА НИ СА ЧЕСТИТИ, ЗАРАДИ ОВЧЕДУШИЕТО НИ!
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
Добра статия! Този Плевел 5 години пика срещу вятъра и все още се чуди защо ли обувките са му мокри. Такива са "новите" герои в нашата най-нова история.
6
Назначения от ген. Решетников за главнокомандуващ парашутиста Радев е безкрайно неудачен избор, с мътно комсомолско и БКП минало, престъпно натрупано благосъстояние и фалшифициран вот. Накратко, поставеният от руския ген. Решетников чехъла Радев, е един напълно ненужен човек... Льотчика изглежда като нахилен идиот, безспорно. Заеква дори когато си чете речите. Най-често гледа така, че не си сигурен дали ще се засмее или разциври. Това е защото и той самият не е сигурен. На пленума при червените говеда прецедента марионетката Радев остави поредното усещане, че се държи като слънчасал. Палячото Радев се изтъпани на преден план и подскачайки като врабче неадекватно рече, че разбиването на собствените ни мигове, било модел за подражание. Марионетката бе зает да се хили като изоглавен, под полата на червената траверса и като си тръгна, хукна да се връща бягайки, защото забравил, моля ви се, да каже довиждане на шефката си слаНинова. Зевзеци от пленума коментираха, че олигофрена прецедент спешно трябва да се прегледа при известния руски психиатър Кашпировски, защото има видими ментални смущения в поведението, лицевите мускули и неадекватните подскоци и хилене... Няма да забравя, когато КУРАБИЯТА МУ ГО БЕШЕ ЗАВЕЛА, ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ОПЕРА, Президентът се смя, и то точно в момента, когато по монитора излъчваха събитията в Харманли. Тогава го съжалих, защото той просто не беше разбрал , че е назначен за прецедент на държава мислеше си, че е в облаците на 7то небе. Според мен, този човек трябва много сериозно да се прегледа и то главно главата... С номинацията на червения травестит за вицепрезидент, червените говеда на слаНинова ,се опитаха да вкарат някакъв мъжкарски елемент, в прецеденската тройка. Опитът се оказа неуспешен. Няма сила, която да опази тоя левак - Радев тъпото от собствената му инфантилност и автентична тъпота!!!
7
Имайте милост към това нещастно дете Румката Радев (мухата), той е бил жертва на комунистическия режим и това се отразило на неговата психика, превърнали са го в болен шизофреник, отявлен нарцистичен простак и ревностен радетел за човешки добрини. Нашата партия ме караше да ходя с червена връзка. Тяхната партия насила ме караше, те ми опорочиха детството. Това са думи на българския прецедент дезертьора Радев. Опороченото детство на болшевишкото врабче, разбира се, не е единствената травма, която му е била нанесена от комунистите. По-късно, като юноша, той е станал комсомолски секретар отново насила. Но от лъжите по комсомолските събранията, са му пораснали двете огромни пъпки Младостта му е била опорочена от насилствено членство в БКП и насилствено учене в щатите, където се е клел за вярност на Обама.
8
спирането на КОЙ в ДАНС няма да простят никога.краденето се забави.
9
Главнокомандващият Плевнелиев е безкрайно неудачен избор, с мътно комсомолско и БКП минало, престъпно натрупано благосъстояние и фалшифициран вот. Накратко, поставеният Плевнелиев е един напълно ненужен човек... Плевню изглежда като нахилен идиот, безспорно. Заеква дори когато си чете речите. Най-често гледа така, че не си сигурен дали ще се засмее или разциври. Това е защото и той самият не е сигурен. Във Варна президентът Росен Плевнелиев остави поредното усещане, че се държи като слънчасал. Плевнелиев се изтъпани на площада пред съда и подскачайки неадекватно рече, че Варненският окръжен съд бил модел за България. Плевнелиев бе зает да се хили като изоглавен и като си тръгна, хукна да се връща бягайки, защото забравил, моля ви се, да каже довиждане на шефката на съдийките Ванухи Аракелян. Зевзеци от площада коментираха, че Росен Плевнелиев спешно трябва да се прегледа при известния варненски психиатър Войнов, защото има видими ментални смущения в поведението, лицевите мускули и неадекватните подскоци и хилене... Няма да забравя когато на концерта за Българската коледа, Президентът се смя, и то точно в момента, когато по монитора показваха болни деца. Тогава го съжалих, защото той просто не беше разбрал къде е и за кого е Българската коледа. Според мен, този човек трябва много сериозно да се прегледа и то главно главата... Росен Плевнелиев произнесе реч по случай 139-ата годишнина от смъртта на Васил Левски в качеството си на държавен глава. Произнесе я така, че хората се запитаха заслужавало ли си е Апостола да пожертва живота си за една нация, която в момента се управлява от такива хора. Причината за тези заключения е натрапваща се – държавният глава говори за Левски сричайки, запъвайки се на всяка дума. С всичката си наглост президентът извади смачкано листче, от което чете чужди думи. Той очевидно не беше отделил 10 минути, за да прочете предварително това, което му някой друг му беше написал. Думите му звучаха фалшиво, ако въобще може да се каже звучене на грозното сричане, с което Росен Плевнелиев успя да възмути дори най-верните си поддръжници и съмишленици... С номинацията на М.Попова за вицепрезидент, ГЕРБ се опитаха да вкарат някакъв мъжкарски елемент в президентската двойка. Опитът се оказа неуспешен. Няма сила, която да опази тоя левак - Плевнелиев от собствената му инфантилност и автентична тъпота...
10
Имайте милост към това нещастно дете Бойко Методиев Борисов, той е бил жертва на комунистическия режим и това се отразило на неговата психика, превърнали са го в болен шизофреник, отявлен нарцистичен простак и ревностен радетел за човешки добрини. Тяхната партия ме караше да ходя с червена връзка. Тяхната партия насила ме караше, те ми опорочиха детството. Това са думи на българския премиер Бойко Борисов. Опороченото детство на българския премиер, разбира се, не е единствената травма, която му е била нанесена от комунистите. По-късно, като юноша, той е станал комсомолски секретар. Отново насила. А младостта му е била опорочена от насилствено членство в БКП и насилствено учене в милиционерската школа в Симеоново. Мъките на Бойко Борисов обаче не са свършили с падането на комунизма. Както знаем, след промените той е бил принуден да напусне МВР, защото не е искал да напусне БКП. По този начин се оказва, че тяхната партия така здраво е опорочила детството, юношеството и младостта на Борисов, че той дори не е искал да я напуска. Мръсните номера на комунистите спрямо Бойко Борисов обаче не свършили с падането на комунизма. По време на прехода тяхната партия принуждава нашия премиер лично да охранява сваления комунистически диктатор Тодор Живков и да му разтрива ушите сутрин, обед и вечер. Така, опорочаването на живота на българския премиер продължава с пълна сила. Стига се дотам, че Бойко Борисов присъства лично на откриването на паметника на Живков в Правец, което вероятно е било кулминацията на унижението и принудата за една истинска жертва на комунизма...
11
Росен Плевнелиев е олигарх-кръвопиец. За голямо щастие на България е вече политически труп. Наздраве с едно Шуменско пиво!
12
Мнението на Дражко знаете ли колко е меродавно???
13
Русофилите сте много, но българите сме малко. Не може да носиш чужди знамена, да величаеш друга държава и да се имаш за българин. Еднакво вредни сте и путинофилите и либерастите. Напуснете заедно и прав ви път!
14
При встъпването в длъжност на сегашния тупан на площада имаше и руско знаме до българското. Същият тупан отиде на опера, когато в Харманли горяха българските флагове и имаше опосност за живота на български граждани, а край Копринка се хвана на хоро с тези, които гориха знамето на ЕС пред очите му.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Съдийка осъди ПИК заради критичен коментар срещу учителя Емил Джасим, нарекъл Левски "лайно", а цар Симеон Велики - самозванец. Подкрепяте ли решението на съда?
архив

Жена посещава мъжа си в затвора:
- Е, как се чувстваш тук?
- Като вкъщи - не можеш да излезеш и храната една никаква...

няма нови новини
Днес: 355
hot
най-четени новини в момента
сега
2236
четат ПИК
сега
четат тази новина
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! АБВ подкрепя кабинета "Борисов" за рестарта на АЕЦ "Белене". Психодесните с провокации на митинга за Втора атомна (ОБНОВЕНА)
x
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ! Избягвайте тези храни, ако искате да спите по-добре
x