Спасиха бедстваща яхта край Каварна

Региони

Спасиха бедстваща яхта край Каварна

5041
на 09.07.2014
Спасиха бедстваща яхта край Каварна
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

14-метрова моторна яхта е бедствала снощи във водите между  н. Калиакра и Каварна, съобщи Maritime.bg.

препоръчано

Аварирала е плаващата под флага на Великобритания яхта “Татяна”. На борда й е имало четирима души – мъж, жена и две деца.

Двигателят на плавателния съд излиза извън строя, на борда му нахлува вода.

От стоянката в Каварна, ИА “Морска администрация” изпраща базирания там катер. На борда му са били прехвърлени бедстващите от “Татяна”. Екипажът на катера на Морска администрация успява да неутрализира теча, яхтата е била стабилизирана.

Намиращ се в района риболовен кораб също е оказал съдействие на бедстващите. Риболовците са отбуксирали “Татяна” до пристанището в Балчик, където тя е постоянно базирана.

Намиращите се на борда деца – на 10 и 12-годишна възраст са се разминали само с уплаха, казаха свидетели на инцидента. Шкиперът на яхтата е англичанин, а майката на двете деца е с руски произход.

Вероятната причина за инцидента е проблем с кингстоните на съда.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК