Спецакция! ГДБОП разби банда и закопча лидера й за трафик на наркотици към ЕС

ЧАС ПИК

Спецакция! ГДБОП разби банда и закопча лидера й за трафик на наркотици към ЕС

18192
на 09.05.2016
Спецакция! ГДБОП разби банда и закопча лидера й за трафик на наркотици към ЕС
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Общо седем души, сред които и лидерът на групата, са задържани при акцията, проведена от териториалната служба за борба с организираната престъпност в Стара Загора, съвместно с колегите им от Ямбол, Сливен, Хасково и Кърджали, служители на Специализираните полицейски сили, на ОДМВР - Стара Загора и РУ-Чирпан. Операцията е реализирана под ръководството на Специализираната прокуратура. Разследването е проведено в рамките на досъдебно производство под наблюдението на Специализираната прокуратура.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

В резултат на успешната реализация е неутрализирана организирана престъпна група, занимавала се с незаконен трансграничен трафик на прекурсори, разпространението им с цел производство на метамфетамин и разпространение на наркотични вещества.

В хода на предприетите действия по разследването е установен лидерът на престъпната група - М.М. на 41 години от Стара Загора. Според първоначалните данни, той е организирал трансграничен трафик към страни от Европейския съюз на 34 килограма прекурсори, които са задържани на различни ГКПП в страната. Изяснено е също, че организираната престъпна група е снабдявала с прекурсори неутрализираните нарколаборатории в радневското село Сърнево и в Сливен. М.М. и двама от членовете на организираната група – 33-годишната З.С. и 58-годишната З.Г., и двете от Стара Загора, са задържани на 7 май в рамките на спецакцията.

Те са арестувани в кв. „Железник” след осъществен незаконен трафик в България на над 5500 таблетки /1,3 килограма/, които при полеви тест реагирали положително на наркотик.

Изяснена е и самоличността на другия участник в престъпната група – С.С. на 35 години, също жител на града, който е обявен за издирване. Като съпричастни към разпространението на наркотичните вещества, при спецоперацията са задържани и четирима мъже от Стара Загора - Д.Г. на 32 години, И.Д. на 28 години, А.А. на 34 години и С.Т. на 50 години.

Задържането е извършено от служители на старозагорското Второ РУ след предварително подадена от спецполицаите информация. След изтичане на полицейската мярка за задържане, на 8 май с постановления на Специализираната прокуратура, на М.М., З.С. и З.Г. е наложено прокурорско задържане до 72 часа.

В хода на документиране на престъпната дейност на организираната група са разпитани 18 свидетели, четирима от тях - пред съдия от Специализирания наказателен съд. Действията по разследването продължават.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ПИК TV: Борисов на среща със симпатизанти: ППДБ са направили 200 метра път за 3 години, а до него дупки и жаби скачат. Засилва се усещането, че се връщаме на власт. Цял живот съм се имал за умен и красив и сега изведнъж се яви Христо....(ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПИК TV: Борисов на среща със симпатизанти: ППДБ са направили 200 метра път за 3 години, а до него дупки и жаби скачат. Засилва се усещането, че се връщаме на власт. Цял живот съм се имал за умен и красив и сега изведнъж се яви Христо....(ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК