Специален център ще помага на родители с недоносени бебета

Само в ПИК
Специален център ще помага на родители с недоносени бебета
Автор: ПИК
Дата
Дата
1129
Коментари
0
Специален център ще помага на родители с недоносени бебета

Родителите на преждевременно родените деца вече ще получават специализирана помощ и то на едно място. Това ще става в първия у нас Семеен център за недоносени, който съвсем скоро ще отвори врати. Диляна поема първата си глътка въздух преди 8 години. Още с нея започва и битката й за живот. Момиченцето се ражда преждевременно - в 7-я месец, съобщава "Нова тв."

„Моят мораснал герой. Диляна се роди килограм и половина, малка, стоя дълго време в болниц Аз си тръгнах от болницата без бебе на ръце, както правят всички останали”, разказва Петя Банкова, майка на Диляна.

След раждането Петя не среща подкрепа. „В болницата липсваше информация как да процедираме по-натам, какво е състоянието на детето. Беше голям шок за мен, както и за цялото семейство, защото никой не очакваше това”, добавя Петя. А голямото изпитание започва, след като момиченцето се прибира у дома. Диляна вече е във втори клас и се развива нормално.

Сега родителите на преждевременно родените деца няма да се чувстват изгубени. А за да стане този център реалност, преди година фондация "За нашите недоносени деца" започва кампания за набиране на средства. Освен до разбообразни занимания, тук те ще имат достъп до различни специалисти, сред които лекари, психолози и логопеди.

Още по темата
Изобретиха изкуствена утроба за недоносени бебета
Часовник
18:30
Πлacтмacoвa yтpoбa бe ĸoнcтpyиpaнa oт yчeни във Филaдeлфия, пише дело.бг. Hoвoтo изoбpeтeниe гapaнтиpaнo щe ocигypявa oцeлявaнe нa нeдoнoceни бeбeтa. Paзpaбoтĸaтa e дeлo нa нayчeн ĸoлeĸтив,...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще ги разрешите с толерантност от ваша страна.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Минава кола, от прозореца на която виси младеж и крещи: "Дипломирах се, педалиии!" Веднага става ясно, че минава образован човек.