Спецсъдът масово разрешава подслушване

Темида

Спецсъдът масово разрешава подслушване

7464
на 22.03.2013
Спецсъдът масово разрешава подслушване
Подобно на колегите си от Софийския градски съд съдиите от специализирания съд не отказват разрешение за подслушване, следене и ровене в кореспонденцията. Това става ясно от отчета на спецсъда, представен от председателя му Георги Ушев, пише в утрешния си брой вестник "Сега". Данните сочат, че през първата година от дейността си спецсъдът е разрешил 687 специални разузнавателни средства (СРС) и е отказал едва 8. Събраната информация е послужила за изготвянето на веществени доказателства , годни за обвинение едва 129 пъти. Тези данни обаче не са използвани нито веднъж. Според Ушев причината е, че тези дела все още се разследват и не са влезли в съда. Председателят отчете, че около 1/3 от всички присъди в съда му са оправдателни, което не било малко. Той не пропусна да се похвали, че досега нито една присъда на неговия съд не е отменена от по-горна инстанция. Най-често налаганото наказание е 3 години затвор, сочат данните. Такава присъда са получили 138 души. В 73 от случаите обаче наказанието е условно. 21 души са получили между 3 и 10 години затвор, а един е наказан с над 10 години. Спецсъдът има голям недостиг на зали и на персонал. Институцията не разполага дори с помещение, където да съхранява доказателствата си, затова ги трупа в архива, който вече бил препълнен.
препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 декември - денят носи успех на Телците и Лъвовете, възможни финансови загуби за Водолеите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 декември - денят носи успех на Телците и Лъвовете, възможни финансови загуби за Водолеите
ПИК TV x
Цветанка Андреева с ТОП КОМЕНТАР пред ПИК TV: Зад Денков има мнозинство, зад Пеевски няма. Играта на Радев е да... (ВИДЕО) Цветанка Андреева с ТОП КОМЕНТАР пред ПИК TV: Зад Денков има мнозинство, зад Пеевски няма. Играта на Радев е да... (ВИДЕО)
ново
Днес: 62
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК