Бомба

Спираш кафето и тялото ти разцъфтява! Вижте защо...

Само в ПИК
Спираш кафето и тялото ти разцъфтява! Вижте защо...
Автор: ПИК
Дата
Дата
13684
Коментари
0
Спираш кафето и тялото ти разцъфтява! Вижте защо...

Ако сте решили с настъпването на новата година да замените кафето с по-здравословната му алтернатива – чай, трябва да знаете, че с тялото ви ще се случат някои промени, съобщава тялотобг.

Ето и какво точно да очаквате:

1. Зъбите ви може да се избелят леко

Кафето е известно с това, че оцветява зъбите, така че преминаването към чай може да направи вашата усмивка по-ярка и бяла, особено ако се придържате към билковия или зеления чай.

2. Холестеролът ви ще се понижи с малко

Според много изследвания в кафето (особено в нефилтрираното) има съединения, които могат да увеличат „лошия“ холестерол, който може да доведе до риск от инфаркт и/или инсулт.

3. Може да страдате известно време от главоболие

В зависимост от това колко чувствително е вашето тяло, то може да има по-силни или по-слаби симптоми на абстиненция, ако намалите количеството на приемания кофеин, преминавайки от кафе към чай. Тези симптоми, най-често главоболие, ще изчезнат след няколко дни.

4. По-рядко ще имате киселини в стомаха

Кафето причинява киселини на хората с по-чувствителни стомаси. Затова, ако страдате от киселини, преминете поне към безкофеиново кафе.

5. Вероятно ще започнете да спите по-добре през нощта

Все пак кафето се води за стимулант и е много възможно да пречи на нощния ви сън. Ако го замените с чай, може да започнете да спите по-качествено.

6. Ще се чувствате по-спокойни

Ако пиете повече от три-четири чаши кафе на ден, може да усещате безпокойство, да бъдете по-изнервени и раздразнителни. Ако спрете кафето, ще започнете да се чувствате по-малко стресирани.

7. По-рядко ще имате мускулни крампи

Прекаляването с кафето може да затрудни абсорбирането на магнезий в тялото ви. Това може да доведе не само до проблеми със съня, но и до мускулни спазми и крампи.

8. Настроението ви може да се промени

Кафето е напитка, която ни социализира с други хора. Изследванията показват, че то може да подобри настроението на човек, така че ако ще преминавате към чай, имайте едно наум.

9. Тялото ви ще е по-добре хидратирано

Кофеинът се води за диуретик, така че напитката чай ще държи тялото ви по-добре хидратирано през целия ден, а това ще ви кара да се чувствате по-добре като цяло. По-рядко ще ви се вие свят, кожата ви ще изглежда по-свежа и всичките ви органи ще функционират по-добре.

Още по темата
Две бири ни правят креативни, за да реализираме идеята си, ни трябва кафе
Часовник
06:51
Бирата може да провокира творческа искра, която да използваме за формулирането на нова идея, но когато става дума за прилагането ѝ на практика, следва да се „обърнем“ към кафето, пише...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

- Деца, - пита учителката - кой ще каже какви пари имат американците? Петърчо? - Долари, госпожо. - Правилно! А французите какви пари имат, Марийке? - Франкове, госпожо. - Точно така! А ние какви пари имаме, Иванчо? - Ние нямаме пари, госпожо!