РЕТРО

Спомени от соца: Бисери от казармата

Само в ПИК
Спомени от соца: Бисери от казармата
Автор: ПИК
Дата
Дата
68603
Коментари
28
Спомени от соца: Бисери от казармата

Преди много години нямаше измъкване от казармата, която беше задължителна за момчетата след завършване на училище. Както казват - трябва да станеш мъж. Няма да стигне един човешки живот, за да чуем всяка една изцепка от казармата. Ето обаче някои от най-забавните бисери, които аз съм запомнил:

1. Не ме правете на луд, аз не падам за пръв път от Марс!

2. Ставането е сутрин точно в пет, без значение колко е часът!

3. Всички по окопите, а останалите след мен!

4. Какво?! Къде си бил? В тоалетната? Вие още малко и на театър ще ми тръгнете!

5. Автоматът работи по този начин: едно, две, три… и вас вече ви няма!

6. Този отровен газ може да доведе до главоболие в ставите и костите!

7. Не е наложително да се мият коридорите всекидневно. Може и всяка сутрин!

8. Можеш и да не блестиш с ум, но обувките ти трябва да блестят!

9. Защо си толкова брадат? Не са ли те учили като малък да се бръснеш?

10. Може и да няма ред, но трябва да се спазва!

11. Противогазът се поставя върху лицевите части на лицето!

12. Ако няма вода, ще си пълните манерките и ще ги държите в шкафчетата. Една манерка стига за измиването на едно лице и два крака. Който довечера няма вода в манерката, ще му я излея на главата! Ясно ли е?

13. На стената ще закачите петимата от РМС. Те са около десет човека и ще се сместят.

14. - Летят 100 изтребителя и 200 бомбардировача. Общо 400 самолета.

- Не се получава, др. полковник!

- Аз така, приблизително!

15. Нищо не знаете! Знаете ли какъв менингит имаше през войната? Или умираш, или полудяваш. Аз съм го карал два пъти.

16. Защо ме гледаш така, да не приличам на жена ти?

17. И така, колеги, не се притеснявайте да работите с източници на радиация. Напълно безопасно е. Например някои офицери от флота седят по 3-4 години в атомни подводници, а през това време жените им раждат напълно здрави деца.

 

Петър КОВАЧЕВ, Харманли

Още интересни четива вижте само на Retro.bg!

Още по темата
Спомени от соца: В казармата ме набутаха в 4 номера по-малки обувки
Часовник
12:38
След като завърших гимназия Общинският народен съвет, военноотчетното бюро и комсомолската организация в селото ни организираха новобранска вечер. Събрахме се в салона на читалището. Организираха...
Напиши коментар »
(28)
1
KADE SA TEZI GODINI.........................
2
Вие може да имате диплома голяма колкото портала, но тук командва старшина Макавеев. От химическата школа във Враца 1970 год.
3
ГЛУПОСТИ,НА ТЪРКАЛЕТА,ИЗКАРАХТЕ,КАЗАРМАТА,ДЕТСКА ГРАДИНА.
4
ИЗПУСНАЛИ СА НАЙ ВАЖНОТО. СТАРШИНИТЕ КОГАТО НАКАЗВАХА НЯКОЙ КАЗВАХА. БЕГОМ ОТ МЕН ДО ДРУГОТО ДЪРВО. ДЕМЕК ОТ ДЪРВО ДО ДЪРВО. ИМАШЕ И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ НО СЛЕД 40 ГОДИНИ СЪМ ГИ ЗАБРАВИЛ.
5
Старшината: НЕкой не пее в строя, но аз го чувам!
6
На вечерна проверка,един брат ром говори в строя.Старшината вика-тишина,оня пак продължава.Отиде старшината до него и му удари един шамар-ромчето -Ша,са кача,на командира....,а старшината-Ще се кача,на ма.ка ти.....!!Е,тогава всички изпопадахме....де викат хората,казармата ,голем к.р ама има и големи та.аци!!!!
7
Подполковник С....ов дава команда. “ Сега ще бягате от мен до другото дърво„ Това не е измислица.
8
сбогом баки и черпаци, сбогом смотани фатмаци...на ти старшина колана, обеси се на тавана
9
откраднаха ми противогаза. -Кога? -Нощеска. -Ти кво прави цяла нощ? -Спах. -Виждаш ли, хората крадат, не спят.
10
Който е глупав и не помни, да си записва като мене.
11
Ще копаете от тук до довечера.
12
когато говориш с мен ще мълчиш
13
. Назначения от ген. Решетников за главнокомандуващ парашутиста Радев е безкрайно неудачен избор, с мътно комсомолско и БКП минало, престъпно натрупано благосъстояние и фалшифициран вот. Накратко, поставеният от руския ген. Решетников чехъла Радев, е един напълно ненужен човек... Льотчика изглежда като нахилен идиот, безспорно. Заеква дори когато си чете речите. Най-често гледа така, че не си сигурен дали ще се засмее или разциври. Това е защото и той самият не е сигурен. На пленума при червените говеда прецедента марионетката Радев остави поредното усещане, че се държи като слънчасал. Палячото Радев се изтъпани на преден план и подскачайки като врабче неадекватно рече, че разбиването на собствените ни мигове, било модел за подражание. Марионетката бе зает да се хили като изоглавен, под полата на червената траверса и като си тръгна, хукна да се връща бягайки, защото забравил, моля ви се, да каже довиждане на шефката си слаНинова. Зевзеци от пленума коментираха, че олигофрена прецедент спешно трябва да се прегледа при известния руски психиатър Кашпировски, защото има видими ментални смущения в поведението, лицевите мускули и неадекватните подскоци и хилене... Няма да забравя, когато КУРАБИЯТА МУ ГО БЕШЕ ЗАВЕЛА, ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ОПЕРА, Президентът се смя, и то точно в момента, когато по монитора излъчваха събитията в Харманли. Тогава го съжалих, защото той просто не беше разбрал , че е назначен за прецедент на държава мислеше си, че е в облаците на 7то небе. Според мен, този човек трябва много сериозно да се прегледа и то главно главата... С номинацията на червения травестит за вицепрезидент, червените говеда на слаНинова ,се опитаха да вкарат някакъв мъжкарски елемент, в прецеденската тройка. Опитът се оказа неуспешен. Няма сила, която да опази тоя левак - Радев тъпото от собствената му инфантилност и автентична тъпота!!!
14
Имайте милост към това нещастно дете Румката Радев (Врабчето), той е бил жертва на комунистическия режим и това се отразило на неговата психика, превърнали са го в болен шизофреник, отявлен нарцистичен простак и ревностен радетел за човешки добрини. Нашата партия ме караше да ходя с червена връзка. Тяхната партия насила ме караше, те ми опорочиха детството. Това са думи на българския прецедент дезертьора Радев. Опороченото детство на болшевишкото врабче, разбира се, не е единствената травма, която му е била нанесена от комунистите. По-късно, като юноша, той е станал комсомолски секретар. Отново насила. А младостта му е била опорочена от насилствено членство в БКП и насилствено учене в щатите, където се е клел за вярност на Обама.
15
НЕ ДОЦЕНТ, НЕ ПРОФЕСОР, АКО ЩЕ И НАЧАЛНИК ВЛАК ДА СИ , КАТО КАЖА МИРНО, КОТКА ДА ТИ ВЛЕЗЕ В ГАЩИТЕ , НЯМА ДА МЪРДАШ !!! СТАРШИНАТА НА ВЕЧЕРНА ПРОВЕРКА 1971 ГОДИНА
16
Хахаха.... номер 17 от бисерите избива рибата! :) :) :)
17
една кофа и варосваш тоя бордюр черно-бял!
18
Атомната бомба, деиства както на сушата така и на островите!
19
Бяхме и доста офицери с чувство за хумор, които нарочно повтаряхме тези "бисери" пред наплашените момчета, беше част от ритуала на глупостта.
20
школникът, дето го запомних сутринта?!
21
Три паса ,а ма последният е Всичко , че плаца ГОЛЕМ.
22
айде ,стига агитация,а за извращенията,за наранената психика на момччетата,за изгубените 3 г,
23
Оттук всички трябва да излезете еднакви като броилери.
24
"Клатят се клатят и двете,на старшината м..ете"-реплика по време на вечерна проверка,изречена на глас от някой в строя.Цялата рота се смее.Фатмака-"ни ли ви е срам,хулигани такиви".
25
На военно обучение в с.Снежина: "...Строили сме се тук, под този традиционен дъб, защото е дошъл другаря директор от Варна да ни поздрави - Моля, др. Директор..." "... Чорапите може да са черни, бели, сини, зелени, червени, но не и цветни!..." Движение по азимут - засичане на точка от две точки: "... Забиваме пергела и въртим , докато получим права линия..." " ...Строева подготовка. - Дай тон за песен! - За коя песен др.М? _ Ти дай тон пък ще видим за коя песен!..." м-р М V-то СПУ Обаче бяхме млади и беше готино, а сега пък сме хубави...
26
Тук думите не може и няма-да ги няма!
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
Никой да не се качва в МТЛБ-то преди да е дошло.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Антоан Николов
Антоан Николов
политик и бизнесмен
Става на: 50 години
д-р Мими Виткова
д-р Мими Виткова
лекар, бивш министър на здравеопазването
Райна Константинова
Райна Константинова
журналист, директор на департамента за радио в ЕС

- Докторе, имам голям проблем. Хъркам.

- Знам, неприятно е. Сигурно жена ви не мигва по цяла нощ.

- Не, не е това, още не съм женен.

- Тогава какъв е проблемът?

- Това, че вече от трета работа ме уволняват!