РЕТРО

Спомени от соца: Гларуси дебнеха чехкините на плажа

Само в ПИК
Спомени от соца: Гларуси дебнеха чехкините на плажа
Автор: ПИК
Дата
Дата
43480
Коментари
20
Спомени от соца: Гларуси дебнеха чехкините на плажа

Гларусът е легендарен персонаж, от когото е тръгнал митът за българското гостоприемство. Той бе живата реклама на черноморските ни курорти, мил спомен за хиляди чужденки на и над средна възраст от соцлагера.

Добре сложен, добре изпечен, с прилепнали бански и с екзистенцминимум от свалячески реплики на няколко езика, той самоотвержено защитава честта на родината с надеждата някоя Илонка или Ингрид да си падне дотолкова, че да го ожени за себе си и да го отведе далече, далече. Ходеха изтупани с дънки и вносни очила от „Кореком”, а за да намират доларчета, се занимаваха и с дребни далаверки.

Най-атрактивни за гларусите бяха чехкините и полякините. За рускините казваха, че били непристъпни, понеже ходели по групи, не за друго.

Откакто дойде демокрацията и може свободно да се излиза в чужбина, професията на гларуса стана демоде и почти изчезна. Останаха предимно аматьори, които си въобразяват, че като заговорят българка на немски, й правят комплимент. Някои неща като силен тен, мек говор и перчене по плажа са си почти същите, но гларусите вече не са онези калени и минали през всичко воини.

 

 

Панайот Велчев, Бургас

Още интересни четива вижте само на Retro.bg!

Още по темата
Тираджия и барман - елитните професии на соца
Часовник
12:28
Като бях ученик, имах приятел, чийто баща беше тираджия. Щом се върнеше от курс, задължително канеха и мен, за да ме почерпят с шоколад във вид на златен долар. А приятелят ми получаваше западни...
Напиши коментар »
(20)
1
По точното и, че чехкини дебнеха за гларуси по морето. Тогава имах голям и дебел неопитен х у й, но благодарение на тях и рускините стана опитен. Кво ли не е видял моя вече опитен к у р. Вървях си по край морето, а те само ми зяпаха пакета, случваше се на вечер да ме обучават по пет. Само това харесвах от соца, че бях млад и е бането беше безплатно. Сега може и да си дебел и грозен, но като имаш пари, kypветените са твои..
2
НЕ САМО ЧЕХКИНИ АМИ И ПОЛЯКИНИ ГЕРМАНКИ СИ ТЪРСЕХА ГЛАРУСИ. БЯХ НА 15 ГОДИНИ И ДОБРЕ СИ СПОМНЯМ КАКВО ОПРАШВАНЕ ИМ ПРАВЕХА ГЛАРУСИТЕ НА ТЕЗ КРАСАВИЦИ. ТОГАВА ЗА ПРЪВ ПЪТ ТОПНАХ КРЕМВИРША В СЛИВАТА НА ЕДНА 17 ГОДИШНА ПОЛЯКИНЯ. МНОГО ГОТИНО СЕ ОПРАШВАХА ТЕЗИ ПОЛЯКИНИ ЧЕХКИНИ И ГЕРМАНКИ.
3
И нямаше гейпаради...
4
И тогава повечето комунисти си бяха пеерасти! ЗаКаПеЧто ни един мазен партиен секретар си беше пеераст от всякъде, сега е депутат от партията на Сланинова!
5
Ама Държавна сигурност дебнеше на всякъде
6
Този на снимката с много коса са го оставили милиционерите...
7
чехкините и полякините изкарваха на "безплатни" квартири в Максуда, много доволни оставаха...
8
И сега бих из....л Цецка Мамата...
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
И сега ги има същите екземляри, я вижте Динко. Булгааааар, булгаааар
12
Помогите. В квартире завелись тараканы Напишите кто сталкивался?. Я нашел фирму в Энгельсе по избавлению от насекомых с положительными отзывами Самостоятельно пробовал разные средства от насекомых, не помогло. ------ Добавлено 03.07.2017 13:00 Кому надо ссылку http://bio64.ru/?page_id=195 - http://www.bio64.ru - http://bio64.ru/wp-content/themes/wordpress-shabloni.ru.spectrum/wordpress-shabloni.ru.spectrum/images/logo.png
13
Кои бяха най според вас, чехкините шполякините или германките :)
14
курсы млм, как привлечь партнеров в сетевой бизнес
15
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
http://rrr.regiongsm.ru/32 Благоустройство и асфальтрование в г. Краснодаре и г.Крымск. Решение любого вопроса по Благоустройству Краснодара и края. Под ключ Подробнее... Благоустройство-Краснодар.РФ ... 8 861 24 1 23 45 ___________________________ благоустройство муп гп ковылкино благоустройство двора в детском саду правило благоустройство территории города сочи 161 благоустройство учебник благоустройство внутридворовых территорий многоквартирных домов
17
Абе който каквото и да каже-скъсва;ме се от е.бане.Е.беше се яко и на воля отпред и отзад.Дебелите ни к.урове нямаха спиране.А беше и сладко щото беше безплатно.Да ви е.бааааааа.....демокрацията дебили.
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
This is the 2017 bomb !!! Play with me my friends... ...
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Част от делата, които сте започнали, са подложени на сериозни изпитания през следващите седем дни. Обстоятелствата в петък ви принуждават да се оттеглите или временно да спрете развитието на някои детайли. Не го приемайте трагично, нищо лошо няма да ви се случи. Може да ви върви в хазартните игри в неделя. Затова пък в личния живот има проблем, който упорито не можете да решите. Може би трябва да приложите съвсем различен подход и тогава да погледнете на ситуацията от друг ъгъл. Неразбирателствата с половинката ви се проточват твърде дълго. Възможни са раздели.
ВИП рожденици
Димитър Костов
Димитър Костов
бивш финансов министър
Става на: 60 години

Руското ехо

Американец, англичанин и руснак решили да проверят къде ехото е най-дълго.

Отишли в Америка. Качили се на най-високата планина и американецът викнал:

- Ехооооо!

- Хо-хо... - отговорило Ехото.

Отишли в Англия. Качили се на най-високата планина, англичанинът извикал. Ехото отговорило:

- Хо...

Отишли в Русия, качили се на най-високата планина и руснакът извикал:

- Водкааааааа!

Ехото отвърнало:

- Где-где-где...