Вход
София
Времето в София 24 o C

Спомени от соца: Как Тато назначи жена ми на работа

Спомени от соца: Как Тато назначи жена ми на работа

на 23.02.2017
5073
15
Спомени от соца: Как Тато назначи жена ми на работа
Автор: ПИК
23.02.2017
15
5073

Генералният секретар на БКП Тодор Живков беше голям човек. Наложи ми се да се преместя заради работата от Провадия в Бургас. Тогава нефтохимическият комбинат не беше построен още. В града имаше 6000 жени безработни. Съпругата ми търсеше работа не само в Бургас, а и извън него. Веднъж отишла във военното летище в село Равнец. Там й казали, че имат свободна длъжност за библиотекар, но я пазели за жената на заместник-командира по летателната част.

След като жена ми се прибра видимо разтревожена, то аз със спокоен и равен тон й казах следното: Недей да се тревожиш. Вземи плик и лист и пиши писмо до другаря Тодор Живков. След два часа писмото беше написано и пуснато по пощата. На следващия ден писмото е стигнало до другаря Живков и на по-следващия, в 8:00 часа, излиза заповедта за назначение на жена ми. И тя е приета на работа на същата длъжност. Въпросът е решен с космическа скорост и ракетна бързина.

Тодор Живков така бързо решаваше тревожните въпроси и на българи, и на цигани, и на помаци. Такъв беше Живков и затова години преди 10 ноември 1989 г. народът го беше нарекъл ласкаво Тато.

По негово време, през 1986 г., България беше класирана от ООН на 26-о място от около 200 държави по икономическо развитие, а днес предполагам, че е на около 70-о място. Страната ни се превръща в територия. България отива към гибелта. Нас ни къпят обилно с ценностите на ЕС и НАТО. А при социализма имахме 45 мирни градивни години и, образно казано, построихме България. Твърдеше го и Тодор Живков.

 

Иван ЦВЕТКОВ, Бургас

Още интересни четива, интервюта и коментари вижте на Retro.bg!

Сподели:
свързани новини
Спомени от соца: Странджанската гробница, която уби Людмила Живкова Спомени от соца: Странджанската гробница, която уби Людмила Живкова
Заради многобройните археологически паметници, свързани с...
на 26.06.2016
Спомени от соца: Няма да забравя тригуните и пастите в сладкарница „Роза” Спомени от соца: Няма да забравя тригуните и пастите в сладкарница „Роза”
Никога няма да забравя как в моето недалечно соцдетство...
на 22.08.2016
Спомени от соца: Гъзарията през 70-те – рокля от ЦУМ и костюм от завод „Дружба” Спомени от соца: Гъзарията през 70-те – рокля от ЦУМ и костюм от завод „Дружба”
Всеки човек е запазил някакъв спомен за времето, когато е...
на 22.09.2016
Напиши коментар »
(15)
1
"По негово време, през 1986 г., България беше класирана от ООН на 26-о място от около 200 държави по икономическо развитие, а днес предполагам, че е на около 70-о място" Какво да коментирам!
2
Браво, селяк. Ето за такива селяндури Бургас е клоака. Да не би и панелка да ти дадоха с молба до Жишев, бе панелен плъх, червеногъз помияр от НХК.И на първо място да са те писали 86 година си бършеше гъза с работническо дело до 1990 година, цървуланко?
3
Е ТОВА ВЕЧЕ НЯМА КАК ДА ГО ПОВЯРВАМ. РАБОТЕХ В МИНИСТЕРСТВО ПО ТАТОВО ВРЕМЕ И ЗНАМ ЧЕ ТАКИВА ПИСМА НЕМОЖЕХА ДА СТИГНАТ С ГОДИНИ ДО ТОДОР ЖИВКОВ. ИМАШЕ КУПИЩА ПИСМА КОИТО ОТЛЕЖАВАХА И НИКОГА НЕ ИМ СЕ Е ДАВАЛО ХОД. ПИСМО ЗА ЕДИН НЕН НЯМА КАК ДА СТИГНЕ ДО СОФИЯ ТОВА Е ПЪРВАТА ЛЪЖА. ВТОРОТО КОЕТО Е ПИСМА ОТ ГРАЖДАНИ СЕ ПРИЕМАХА НЕ ОТ ТОДОР ЖИВКОВ А ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА. А ТАЗИ АДМИНИСТРАЦИЯ КАТО Я ЗНАМ КАК РАБОТЕШЕ ЕДВАЛИ ТОВА ПИСМО Е СТИГНАЛО НЯКОГА ДО ПЪРВИЯТ. А ТОЗИ КАЗВА ЧЕ НА ТРЕТИЯТ ДЕН ВСИЧКО СЕ УРЕДИЛО. ГОЛЕМИ ЛЪЖИ. АЛО ИМА ОЩЕ ЖИВИ ОТ ОНОВА ВРЕМЕ НЕ СИ МИСЛИ ЧЕ САМО ТИ СИ ОЦЕЛЯЛ ЗА ДА ЛЪЖЕШ МЛАДИТЕ РОДЕНИ СЛЕД 90-ТА ГОДИНА.
4
Само доностите стигаха за толкова кратко време.
5
ГЕРБ, преди да обяснява за програмата си, Борисов трябва да се научи как се изринват крадливите комунисти от властта най напред и да обещае, че тоя път няма да остави едно крадливо комуне на власт, като му я дадем. С какво помогнаха и помагат за каузата на ГЕРБ, Чехъла Радив със любовницата му назначена на две заплати във ВВС, или пък Мая Манолова, Бокова, Р.Овч. и целия борд от червени министри във БЕХ, Клара Маринова, Волгин и още цял легион от червени храненици, хрантутеници и паразити, оставени на тлъсти държавни хранилки, именно под влиянието на Борисов.! КАЗВАМ ВЛИЯНИЕТО, ЗАЩО ВСЕ ПАК БЕЗ ПРЕМИЕРА ДА НАРЕДИ, НЯМА КАК! Генерала има късмет, че Рада дълбоката разби дясното и хората стоят все още в ГЕРБ заради тоя факт. Ако Борисов не се разграничи от комунистите на СлаНинова, и започне яростна кампания срещу нея, ГЕРБ ще стане ботикова партия като РБ. Все пак анти комунистите във ГЕРБ искат така жадуваната справедливост. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ЕТО ЕДНО ХУБАВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ С КОЕТО ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАТ ДВОЙНО ПЕНСИИТЕ НА ПЕНСИОНИРАТЕ: ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Всеки доказан ДС доносник, или е работел в политбюро, и има трудов стаж като партиен или комсомолски секретар, да бъде оставен на минимална пенсия, а парите да отидат за другите пенсионери!!! И без това всичките станаха червени капиталисти и милионери, и за тях това са жълти стотинки.. ============================================================================ ЩЕ ГО ПЕЙСВАМ ДОКАТО НЯКОЙ ОТ РЪКОВОДСТВОТО , НЕ ГО НАЛОЖИ В ПРОГРАМАТА НА ГЕРБ
6
ЗАРАДИ ТАКИВА НЕГРАМОТНИЦИ, РАБОТИЛИ В МИНИСТЕРСТВА, СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ....НАВСЯКЪДЕ СИ ПРАСКАЛ ПЪЛЕН ЧЛЕН.....ВЗЕМИ НА СТАРИ ГОДИНИ СЕ ОГРАМОТИ
7
ГЕРБ, преди да обяснява за програмата си, Борисов трябва да се научи как се изринват крадливите комунисти от властта най напред и да обещае, че тоя път няма да остави едно крадливо комуне на власт, като му я дадем. С какво помогнаха и допривесоха за каузата на ГЕРБ, Чехъла Радев и неговата любовница, назначена на две заплати във ВВС, или пък Мая Манолова, Бокова, Р.Овч. и целия борд от червени министри във БЕХ, Клара Маринова, Волгин и още цял легион от червени храненици, хрантутеници и паразити, оставени на тлъсти държавни хранилки, именно под влиянието на Борисов.! КАЗВАМ ВЛИЯНИЕТО, ЗАЩО ВСЕ ПАК БЕЗ ГЕНЕРАЛА ДА НАРЕДИ, НЯМА КАК ДА СТАНЕ! Генерала има късмет, че Рада дълбоката разби дясното и хората стоят все още в ГЕРБ заради тоя факт. Ако Борисов не се разграничи от комунистите на СлаНинова, и започне яростна кампания срещу нея, ГЕРБ ще стане ботикова партия като РБ. Все пак анти комунистите във ГЕРБ искат така жадуваната справедливост. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ЕТО ЕДНО ХУБАВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ С КОЕТО ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАТ ДВОЙНО ПЕНСИИТЕ НА ПЕНСИОНИРАТЕ: ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Всеки доказан ДС доносник, или е работел в политбюро, и има трудов стаж като партиен или комсомолски секретар, да бъде оставен на минимална пенсия, а парите да отидат за другите пенсионери!!! И без това всичките станаха червени капиталисти и милионери, и за тях това са жълти стотинки.. ============================================================================ ЩЕ ГО ПЕЙСВАМ ДОКАТО НЯКОЙ ОТ РЪКОВОДСТВОТО , НЕ ГО НАЛОЖИ В ПРОГРАМАТА НА ГЕРБ
8
Ддедо , стига си се занимавал с глупости, ами се огледай за някое хубаво място , наборите ти отдавна се уредиха. Аре у лево , в кочината гербераска.
9
Да така беше, за всеки имаше работа.
10
Не работа имаше,а трудови договори! Едва ли половината назначени са вършили нещо полезно на работните си места...Другата половина "бачкаха частно", "менкаха клюки,рецепти и кройки",или правеха "извънсемеен" секс.
11
Тодор Живков твърдеше друго: "Социализъма се оказа едно недоносче, другари." И никой не му е викал "тато" . Всички му викахме бай Тошо.
12
Тато решаваше и с замах ,престъпността . Бойко с замах я увеличи като си запушваше ушите и изпълняваше програма на Америка ,че полицаите на глава от население били много . Сега нищо не се случва и престъпността расте . Бойко чак сега като се махна от властта се сети за дребният човек и той започна да обещава . Бегаите от хора който само обещават .
13
Личи си г-жа че сте лумпен от най-долните. Износ имаше по цял свят и затова имаше и работа за всеки. Nadi
14
По негово време, през 1986 г., България беше класирана от ООН на 26-о място от около 200 държави по икономическо развитие. Дядо НЕ ИСКАМ ДА ТЕ ОБИЖДАМ защото така съм възпитан, но ми обясни КАК ТАКА САМО СЛЕД 3 ГОДИНИ НЕ МОЖЕХМЕ ДА СИ ПЛАЩАМЕ БОРЧОВЕТЕ ПО ВЪНШНИЯ ДЪЛГ, а ако можеш намери речта на Петър Младенов на пленума когато СВАЛИХА ТОЗИ ДОБЪР ЧОВЕК , как е забатачил икономиката, как ОТ 20 ГОДИНИ СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО Е НА ЗАГУБА, и тогава дано да ти просветне че едно добро дело ЗА ЕДНА БИБЛИОТЕКАРКА НЕ ГО ПРАВИ ДОБЪР ДЪРЖАВНИК.
15
Всички новоназначени, първо аз ги опъвах.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате, ако в момента се проведат парламентарни избори?
архив

- Можеш ли да ми обясниш защо вие мъжете толкова рядко подарявате цветя на жените? 
- А вие въобще пиене подарявате ли ни?!

няма нови новини
Днес: 158
hot
най-четени новини в момента
сега
2760
четат ПИК
сега
четат тази новина
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отговори на БСП за лятната ваканция на депутатите: Популизъм! (ОБНОВЕНА)
x
НАЗДРАВЕ! Алкохолът е полезен, предпазва сърцето
x