РЕТРО

Спомени от соца: Народът спеше на партийните събрания

Само в ПИК
Спомени от соца: Народът спеше на партийните събрания

Заклеймявахме гнилия капитализъм, но така и не видяхме светлото социалистическо бъдеще

Автор: ПИК
Дата
Дата
33247
Коментари
16
Спомени от соца: Народът спеше на партийните събрания

През 70-те години на миналия двайсети век работех в Окръжния комитет на Българската комунистическа партия в Габрово. Завеждах сектор „Образование“ към отдел „Пропаганда и агитация“. Секретарят на Окръжния комитет, който беше ресорен на нашия отдел, често ходеше вечер на партийно-просветни събрания по селата в окръга. Там говореше за умиращия гнил капитализъм и за изграждането на светлото социалистическо бъдеще. Хората, уморени от тежката работа на полето през деня и унесени от неговото монотонно говорене, бързо задрямваха и въобще не го слушаха. Той обаче произнасяше словото си докрай.

Веднъж след едно такова просветно-партийно събрание шофьорът на комитета, който го возел с волгата, на връщане късно вечерта попитал секретаря защо говори толкова дълго на хората по събранията. Още повече че всички заспивали и не го слушали въобще.

Секретарят му възразил, че не е вярно, че всички са спали, докато той им е говорил. Той бил видял един, който бил седнал отзад, че не спи и го слуша. И утре, като отидели да работят на кооперативната нива, той щял да разкаже на тези, които са спали на събранието, за какво е говорил секретарят от Габрово. Ако той пък не заспи на къра.

Дали на другия ден този, който не спал на събранието, е разказал на другите, които спели, за какво е говорил секретарят от Габрово, няма как да знам.

Знам обаче, че умиращият капитализъм, който ние, партийните агитатори, правехме на пух и прах по просветните събрания, и днес си е още жив и здрав. И на всичкото отгоре си го реставрирахме и у нас.

А светлото социалистическо бъдеще така и не го видяхме.

 

Ангел АНГЕЛОВ, Габрово

Още интересни четива вижте само на Retro.bg!

Още по темата
Спомени от соца: Офицер от ДС ме заплаши в казармата заради донос
Часовник
11:24
За зловещите ръце и най-вече уши на социалистическата Държавна сигурност е писано и говорено много. Днес даже е трудно да си представим доколко сме били заобиколени, подслушвани и докладвани,...
Напиши коментар »
(16)
1
" Народът спеше на партийните събрания " , но не беше гладен...
2
Сега и това удоволствие му отнеха
3
Абе вие на това народ ли викате.500 години робство и накрая санкции за освободителите.Не народ а ......Само Европа на две скорости и визи за него.
4
Отворко,А знаеш ли колко взимаха Трудов ден (генлюк) от 50 до 60г във ТКЗС-то а АКО НЕ ЗНАЕШ ПИТАЙ БАЩА ТИ ИЛИ ДЯДО ТИ......???? И сега тези който правиха тези ТКЗС-та са АРЕНДАТОРИ НА ЗЕМИТЕ със една дума ЕДРИ ЗЕМЕДЕЛЦИ–ЧОКОЙ който след 09.09 1944г лежаха по лагерите на смъртта ако не бяха убити ама др. Нинова няма да ти каже..................????
5
Народът спеше, щото беше СПОКОЕН!
6
ДА ДРУГАРЮ СПЯХА ЗАЩОТО СТОМАСИТЕ ИМ НЕ СВИРЕХА ОТ ГЛАД. А НЕКА СЕ ОПИТА НЯКОЙ ДА ЗАСПИ КОГАТО В КОРЕМА МУ СВИРИ ЦЯЛАТА ВИЕНСКА ФИЛХАРМОНИЯ! ЩЕ ЗАСПИ АМА ДРУГ ПЪТ. НАРОДА БЕШЕ СПОКОЕН ЗА УТРЕШНИЯТ ДЕН НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАШЕ ЧЕ МУТРАТА УТРЕ ЩЕ ГО ИЗГОНИ ОТ РАБОТА И СЕМЕЙСТВОТО МУ ЩЕ ГЛАДУВА. НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАШЕ ЧЕ НЯМА ДА МОЖЕ ДА СИ ПЛАТИ ТОКА ВОДАТА ВЪГЛИЩАТА ДЪРВАТА ПАРНОТО ЗАТОВА СПЯХА ДРУГАРЮ. А СЕГА НЕКА ДА ЗАСПЯТ КОГАТО СЕ ЧУДЯТ КАК ЩЕ СИ ПЛАТЯТ 2 ЛВ. КУБИКА ВОДА. 100 ЛВ НА МЕСЕЦ ПАРНО 300 ЛВ. ТОК Е МОЖЕШ ЛИ ДА ЗАСПИШ С ТЕЗИ ХУБАВИ МИСЛИ? ЕДВАЛИ ЩЕ ТИ Е ДО СПАНЕ КАТО ЗНАЕШ ЧЕ СЪДИЯ ЕЗПЪЛНИТЕЛЯ ЩЕ ТИ РАЗБИЕ ВРАТАТА И ЩЕ ТЕ ИЗГОНИ КАТО МРЪСНО КУЧЕ ОТ ЖИЛИЩЕТО ТИ. Е НЯМА КАК ДА СЕ СПИ СПОКОЙНО ДРУГАРЮ ПАТИЕН СЪКЛЕЦАР!
7
Да така беше. Аз сядах най отзад, между две три партийни секретарки, и когато главния партиец започваше да ни лъже, ние се правехме на заспали. Да ама не, едната ми свирише а на другата и масажирах клитора. Ако не ми вярвате питайте дъртите червени брантии, от партията на СлаНинова, кво ядене и е бане ставаше с държавни пари, по тия сбирки! Естествено, че на гърба на раята, която работеше за жълти стотинки, и аплодираше, докато ние си живеехме като в рая. Сега червените тролове тук, които защитават тези прекрасни години, са все червени брантии, които са ми смукали чепа, ама какъв твърд и голям чеп имах, като каруцарска спица..
8
А защо беше партиен член? Защо не каза на "главния партиец", че лъже? Защото си циничен нагаждач, прост, безработен . Ако ти си се чувствал рая и си получавал жълти стотинки, това продължава и днес. Но не всички са такива! Тези стотинки бяха достатъчно и никой не заключваше вратата си. Имаше стотици деца и играеха навън до полунощ!
9
Живея в едно от селата около Варна Във възраст съм в коя мастурбирам често по 4-5 пъти на ден и това ме направи издръжлив в секса с жена както покъсно се обедих изпробвах различни техники за повече издръжливост и успях да я постигна На ръчни само не става и ми са до е ба здраво само за това си мислех но в скоро време не виждах кое момиче ще ми пусне и за това бях отчаян и се хлътнах в задното отвор на Червения ДЯДО бес мас харесаму
10
пичага,партийните събрания са били само за членове наБКП.Ти откъде знаеш,партийна мутро,как е било там??ААА-смотани тъпи комунизи.Сега се правите на демократи и пострадали
11
Така е било ! Червените ГАВАЗИ много добре знаят . Четете добре ,какво ТАТО казваше по партийните форуми наречени конгреси : СОЦИАЛИЗЪМЪТ Е ЕДНО НЕДОНОСЧЕ !!!! СЛЕЗЕ от ЧАЙКАТА и СЕ КАЧИ НА КОН ноооо изпусна камшика с който будеше народа и поръча на неговите хора да духнат предимно в САЩ и КАНАДА в никакъв случай БРАТСКИЯ СССР
12
Не всички бяха изморени, някой работеха като полковници в пожарната и най-тежкото нещо което носеха беше чантата с кочана с актове, синчетата им пък учеха в школата в Симеоново.
13
That's really thninikg out of the box. Thanks!
14
Son of a gun, this is so hefplul!
15
It's posts like this that make surfing so much plurseae http://slpsttvymtm.com [url=http://wzfxmmplhck.com]wzfxmmplhck[/url] [link=http://zzhqmwqxvtc.com]zzhqmwqxvtc[/link]
16
Yup, that sholud defo do the trick!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Антоан Николов
Антоан Николов
политик и бизнесмен
Става на: 50 години
д-р Мими Виткова
д-р Мими Виткова
лекар, бивш министър на здравеопазването
Райна Константинова
Райна Константинова
журналист, директор на департамента за радио в ЕС

Отишъл Дядото за риба и хванал Златната рибка.
И веднага я занесъл да я претопят и да му направят златен синджир.