Споразумение за ирландската граница след Брекзит може да бъде постигнато до няколко часа

Само в ПИК
Споразумение за ирландската граница след Брекзит може да бъде постигнато до няколко часа
Автор: ПИК
Дата
Дата
1622
Коментари
0
Споразумение за ирландската граница след Брекзит може да бъде постигнато до няколко часа

Великобритания и Ирландия може до няколко часа да постигнат споразумение за управлението на границата помежду си след Брекзит. Това ще открие възможност за премахване на последното препятствие преди старта на търговските преговори с ЕС, предаде Reuters, цитирана от Фокус.

Поредният опит да се демонстрира напредъкът в дискусиите за излизането на Великобритания от ЕС се провали на 4 декември, когато северноирландската партия, подкрепяща правителството на премиера Тереза Мей, наложи вето на съгласувания преди това текст с Ирландия. 

Оттогава Мей се опитва да сключи сделка за новата външна граница на ЕС в Ирландия, което да е приемливо едновременно за ЕС, Дъблин, нейните депутати и северноирландската Демократична юнионистка партия, благодарение на която нейното правителство се държи. 

Мей и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер може да се срещнат в петък сутринта, за да финализират споразумението за границата, каза говорител на Комисията. „Бележим напредък, но споразумение все още няма“, каза Маргаритис Схинас и добави: „Преговорите ще продължат през нощта. Възможна е среща рано сутринта“. 

Говорител на Мей каза на свой ред, че дискусиите продължават, а представител на Ирландия каза, че разговорите се развиват бързо и че до няколко часа може да бъде сключена сделка. 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Научно доказано е, че най-ниската скорост е скоростта на звука… Това, което майка ти ти е казала на 16, започваш да го чуваш чак на 40.