Вход
София
Времето в София 4 o C

Спортна бомба в ПИК! Ивайло Дражев с огромен удар по Пенев и Михайлов! Отсече, че Любо и Боби са...

Спортна бомба в ПИК! Ивайло Дражев с огромен удар по Пенев и Михайлов! Отсече, че Любо и Боби са...

на 11.02.2018
94024
12
Спортна бомба в ПИК! Ивайло Дражев с огромен удар по Пенев и Михайлов! Отсече, че Любо и Боби са...

Остава по-малко от седмица до Изборния конгрес на БФС. Ивайло Дражев, в ексклузивно интервю пред ПИК, казва изключително тежки думи за другите двама кандидати за президентския пост на централата. Дражев навлиза в детайли свързани с визията, която има за родния футбол и случващото се според него при настоящите управници на организацията.

- Г-н Дражев, наскоро, изразихте съмнения относно феърплея в българското първенство, поддържате ли тази теза, сегашното ръководство на БФС има ли участие във визирания от вас процес?

- Има една народна поговорка, че рибата мирише от главата. По отношение на първенствата и турнирите в БФС, не е тайна, че от много години шампионатите не са справедливи. Толерират се определени отбори. Сега - в България е ясно, че настоящото ръководство са протежета на собственика на клуба в Разград. Аз нямам нищо лично спрямо Кирил Домусчиев, но той трябва да е наясно, че по този начин, толерирайки само неговия клуб, или още един-два условно казано, останалите загубват интерес към футбола. И по тази причина националните отбори са на това ниво. Не може да се толерира отбор, в който играе един българин, няма смисъл от тази работа.

БФС потъна! Рибарите стягат въдици и окупират базата в Бояна (СНИМКА)

БФС потъна! Рибарите стягат въдици и окупират базата в Бояна (СНИМКА)

БФС потъна! Рибарите стягат въдици и окупират базата в...

на 01.12.2017

Същевременно пък, от другата страна - както виждам, моята конкуренция е още по-неприемлива, защото няма как да сменим единия кръг - примерно "Лудогорец", с кръга "Царско село". Няма логика в това нещо. Резултатът няма да е кой знае колко по-различен.

Да не говорим, че и това, което чувам от моите конкуренти, никой от тях двамата няма абсолютно никаква идея за първенството. Трябва нов формат, по нов начин, с нов календар. Аз съм казал какво смятам да направя. Отборите ще бъдат 18 в елита. С два пряко изпадащи и един играещ бараж. Отделно от това, най-вероятно от другата година ще предложа 2 "Б" групи да има. Защото не е тайна, че между клубовете от "Б" и "В" група разликата е много малка във финансовите разходи. А отделно от това, те в момента правят огромни разходи - един клуб от Силистра да отиде в югозападна България да играе мач от "Б" група - това е огромно бреме, разход за клубовете в "Б" група. Затова и никой не се натиска за въпросната група. Това нещо ще се коригира при всички положения.

По същия начин стои и въпроса като казваме за дирижирани мачове и за уговорено първенство - големият проблем със съдиите. Една обща ранглиста трябва да има за Първа и за Втора лига, и за Трета - говорим за "В" групите също, с повече зони, с "Г" групи, които също съм предвидил, за да може да няма значение дали съдията е на 3 или 4 месеца стаж - той дори и да направи грешка, каквато е съвсем нормално да се случи, отборите ще му простят, ако тя е от невиждане, от по-малък опит и т.н. Но когато виждат, че едни и същи съдии се слагат на определени мачове, за да може поръчково да свирят и да не бъдат санкционирани, да бъдат галени по главата с 2-3 мача наказание или с по 1 месец санкция, отборите загубват вяра в справедливостта в първенството. И в този смисъл, за да може да се преборим с досега координираните, уговорени срещи в първенството и порочната практика въобще първенствата ни да са нарицателно за залагания, за най-лошото във футбола, това което е в обществото - наркотиците, това са уговорените мачове във футбола и те отблъскват дори и малкото деца, които искат честно да играят. Затова и повечето ни деца са в букмейкърските пунктове още от юношеска възраст от сутринта, както се казва.

Феърплей няма, но то - толерирано да няма от администрацията на БФС. И двамата ми конкуренти, ако могат да ми бъдат въобще конкуренти - никой от тях двамата не дал една стотинка за футбол от джоба си!

- Основното ви предимство спрямо Борислав Михайлов и Любослав Пенев?

- Че съм един от тях, аз съм един от делегатите на Конгреса. През годините - 15 години си хвърлях парите и се нервирах по стадионите и съм преживял всичко това. Сменян съм от машината, смазан съм, поне така изглежда в очите на хората, иначе е ясно, че съм си запазил по някакъв начин психиката. За да може да дойде този момент и да им кажа, че имам стари сметки за разчистване от името на всички делегати, не от мое име лично.

Аз съм приел един клуб от нулата, с 60 деца в школата бяха, направих ги 400 деца. С едно игрище тренировъчно, направих ги 5 игрища тренировъчни. С нито стотинка получена от държавната община. Сега тук-таме общините се размърдаха, за да може да откраднат по някой лев - определени хора, да направят тук-таме игрища. Но то ги няма децата, аз нали вървя село по село и виждам за какво става въпрос.

ОГРОМЕН СКАНДАЛ! Футболът се тресе - ЦСКА и Левски с "отрязани крака", шампионатът...

ОГРОМЕН СКАНДАЛ! Футболът се тресе - ЦСКА и Левски с "отрязани крака", шампионатът...

Кандидатът за президент на БФС - Ивайло Дражев, гостува в...

на 16.01.2018

Моето предимство е това, че хората много добре знаят, че съм независим човек. Да не казвам голяма дума да се хваля, но смятам, че съм достатъчно интелигентен човек. С езикова гимназия и с икономическо образование, получено преди 10-и ноември. За разлика от много следващи "икономисти".

И най-важното е, че съм минал през всички нива на футбола и знам много добре какви са проблемите му и какво правят тези паразити, които в момента са налазили администрацията.

Ясно е, че ще работя с Борислав Михайлов. Борислав Михайлов е член на Изпълнителния комитет на УЕФА. Колкото и да не го възприемам и да са ми направили многобройни мръсотии, на семейството и във фирмите ми, президентът на БФС и въобще сдружението, защото президентът е равен между всички останали. Щем не щем, ще се работи с Борислав Михайлов, дотогава - докогато е член на Изпълнителния комитет на УЕФА.

Но сега ще му дадем възможност на Михайлов да покаже, че наистина милее за българския футбол и да работи за него, да помага на родните клубове, защото най-важни са клубовете, които са членове на сдружението. Сега ще му дадем на Боби възможност да помага на сдружението, без да е председател на БФС. Член на Изпълнителния комитет на УЕФА е, спокойно може да помага. Аз нямам предвид - едва ли не, да им направя тези мръсотии, които ми ги направиха на мен във фирмите, и в семейството. Напротив, всички имат място в българския футбол, само че няма да са на чучура да крадат.

- От щаба на Любослав Пенев изразиха мнение, че списъка с клубове, които имат право на вот на Изборния конгрес на БФС е най-тайният документ в държавата. Вие имате ли достъп до въпросния документ, обърнали ли сте се към сегашното ръководство на централата - с искане да ви бъде предоставен въпросния списък?

- Щабът на Любослав Пенев - преписват едно към едно, това което аз вадя поне с 20 дни преди това в медиите. Въпросът за списъка на делегатите, аз съм го решил от още преди един месец. Той е изключително елементарен, да вярно е, че БФС са длъжни да предоставят информация, пуснал съм писмо още преди един месец до изпълнителния директор на сдружението, не съм получил отговор, аз и не очаквам отговор. И затова по най-акуратния начин пуснах молба в Софийски градски съд и ги извадих списъците.

Друг е въпроса, има потресаващи случаи - клубове, които не участват в първенствата и турнирите, вече имат излъчен делегат и тези делегати са включени във въпросния списък. Аз ги знам кои са те, ще ги чуете на Конгреса. Имам списъка на делегатите, взел съм го от Софийски градски съд. Ако трябва да бъда честен, самият щаб на Любослав Пенев, някои от близките му хора, са правили опити и са молили мои колеги да им бъде предоставен списъка. Което няма проблем, нека да го направят официално, ще им бъде предоставен списъка с делегатите от мен. А иначе от БФС да не чакат нищо.

Министър Красен Кралев: Не взимам страна в битката за президент на БФС

Министър Красен Кралев: Не взимам страна в битката за президент на БФС

Спортният министър Красен Кралев отрече да взема страна в...

на 22.01.2018

Значи, БФС, аз съм казал още преди 15 години какво е БФС. БФС - администрацията в момента е една паразитна организация, която краде парите на клубовете и въобще не я интересуват техните права и това, че те - са всъщност БФС, а не администрацията. По закона за юридическите лица с нестопанска цел БФС е сдружение с нестопанска цел. С управителен съвет, би трябвало да бъде, в който председателя на УС е един от всички, равен между всички останали.

В нашия случай президентът на БФС и неговите дясна и лява ръка, Костадинов и Лечков, и Фурнаджиев се изявяват като някакъв султанат с извинение. Това не може да продължава така в България.

В България трябва да има промени тотални, не само във футбола, въобще в начина на мислене, това важи за всички администрации, за централна администрация и на държавата, и на спорта, и на всичко. Този погром, който виждам по селата и по малките общини, и по по-големите общини, просто не може да продължава това нещо така. Един трябва да се жертва, затова съм се хванал за тази работа.

От бившите футболисти нищо не очаквам - и от единия, и от другия конкурент. Не са подготвени, нито са управлявали три човека, сега искат да управляват сдружение с 50 000 човека ангажирани в него. Защото 500 клуба, във всеки един клуб има минимум 100-ина души, чиито семейства - деца, близки, са ангажирани по някакъв начин. Дали емоционално или пряко. Сами разбирате, че това е огромен обществен феномен. Но той не може да се управлява от група, която нямат образование, зависими са от определени лица.

Единият дължи кредити на 15 човека във футбола и го въртят като пумпал. Вземат го за треньор, не му плащат заплата, защото си прихващат от други задължения, другият пък е зависим от клуба примерно в Разград и от няколко политически партии. Това не може да продължава така. Аз съм равно отдалечен от всички.

И затова смятам, че е крайно време да се преборим в БФС да има справедливост и хората да си избират сами ръководството, а не да им го налагат, включително и по места. Аз съм обещал на аматьорските клубове, задължително да има изборност на областни и зонални председатели. Т.е с общи събрания на зони и на областни съвети, сами клубовете да си избират ръководителите и да ги предлагат на БФС. Предлагат ми ги, аз ги одобрявам само. Мен не ме интересува кой ще е областен председател примерно в Кърджали. Важното е той да не е подвластен на политическа партия, да не е ангажиран с някакви икономически интереси на трети лица и да се грижи за клубовете. Той е техен слуга, както и аз съм техен слуга, ако ме изберат. Аз ще се грижа за клубовете, всяка седмица, всеки ден.

Моята работа няма да е да бъда по масите и по софрите. Сега има порочни практики - зависимости. Аз поне не съм зависим от никой, не може да ме уплашат с нищо, щом 20 години се разправям с такива калпазани като тях, с извинение.

* Изключително интересни мнения на Ивайло Дражев относно Националната футболна база, позициите на ЦСКА и Левски преди Конгреса (важното събитие ще се проведе на 16 февруари) и още много други любопитни тези, очаквайте утре в ПИК, във втората част на интервюто с г-н Ивайло Дражев.

Сподели:
Напиши коментар »
(12)
1
Тоя паразит къде се бута между шамарите...........
2
https://www.youtube.com/watch?v=zZfbCJ3sqJ4
3
ТОЯ НИЕ ОТ БУРГАС СИ ГО ЗНАЕМ И БРАТ МУ СЪЩО! "ВЕЛИКИ" СА НА ДУМИ!
4
1.Никакъв шанс няма Дражев 2.Да говориш против някой е добро у нас,но кажи си твоята програма а тя е......никаква 3.Какво ти е миналото? 4 .Няма и един глас да получи само не знам защо участва.
5
Е.БАН РОШКО LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 7 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
6
Е.БАН РОШКО LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 7 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
7
Само едно не ни е ЯСНО,за КАКВА СУМА са се ПАЗАРИЛИ да ИГРАЯТ в този "ТЕАТЪР",другарите Пенев и Дражев?
8
баща ми имаше гъбички по краката ,направо му бяха разядени от 10 години и нищо не помагаше ,тогава от Германия му поръчахме този мехлем,това го спаси,премахна ги завинаги http://bit.ly/2BMZArR
9
баща ми имаше гъбички по краката ,направо му бяха разядени от 10 години и нищо не помагаше ,тогава от Германия му поръчахме този мехлем,това го спаси,премахна ги завинаги http://bit.ly/2BMZArR
10
С две ръце съм за Дражев ! Той е !
11
БЪЛГАРИЯ Е КОМУНИСТИЧЕСКА,ЦИГАНСКО-ТУРСКО-МУТРИНСКА КОЧИНА.
12
за кокъла,ама той с ногу месо по негу,ве.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого симпатизирате във войната между президента Радев и премиера Борисов?
архив

След като се обърна ТИР на магистралата, ядосан на съвещание на Министерски съвет Бойко заявил: 
- Отменям всички досегашни обръщания на тирове.

няма нови новини
Днес: 273
hot
най-четени новини в момента
сега
3314
четат ПИК
сега
четат тази новина
ПЪРВО В ПИК TV! Проф. Плочев проговори за заплахата към него! Кой му се закани? (НА ЖИВО)
x
Девет простички съвета за подобряване на настроението
x