СВЕТЪТ ДНЕС

Срещу 15 млн. долара: Майк Флин в таен план за предаването Фетхуллах Гюлен на турското правителство

Само в ПИК
Срещу 15 млн. долара: Майк Флин в таен план за предаването Фетхуллах Гюлен на турското правителство
Автор: ПИК
Дата
Дата
2765
Коментари
1
Срещу 15 млн. долара: Майк Флин в таен план за предаването Фетхуллах Гюлен на турското правителство

Специалният прокурор Робърт Мюлър разследва предполагаем план, включващ бившия съветник по национална сигурност в Белия дом Майк Флин, за изпращането мюсюлманския духовник Фетхуллах Гюлен в Турция, съобщи "Уолстрийт Джърнъл" като се позова на източници, близки до разследването.

Според изданието, на Флин и сина му, Майкъл Флин младши, са били предложени до 15 млн. долара, за да предадат Гюлен на турското правителство. По информация на изданието, ФБР е разпитало най-малко четирима души във връзка със среща, състояла се в Ню Йорк през декември.

Дискусиите между Флин и представителите на Турция са се случили именно тогава. Няма информация, че парите са били предадени или че е било сключено споразумение.

Според източниците, на срещата е било обсъждано Гюлен да бъде транспортиран с частен самолет до затвор на турския остров Имралъ. Духовникът е обвиняван от турския президент за организирането на неуспешния военен преврат от миналата година. 

Още по темата
Ключов обвиняем за преврата в Турция твърди, че никога не е бил последовател на  Гюлен
Часовник
01:46
Един от ключовите обвиняеми по делото за събитията от военновъздушната база Акънджъ по време на опита за преврат в Турция от 2016 година, отрече да е имал нещо общо с движението на Гюлен, съобщава...
Напиши коментар »
(1)
1
Ердоган е мишка,която се страхува от сянката си !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Антоан Николов
Антоан Николов
политик и бизнесмен
Става на: 50 години
д-р Мими Виткова
д-р Мими Виткова
лекар, бивш министър на здравеопазването
Райна Константинова
Райна Константинова
журналист, директор на департамента за радио в ЕС

“Имате на разположение 5 мин…. Остават ви още 4мин. и 99 сек.”
(Военен)