СТАВА СТРАШНО В ТУРЦИЯ! Чакат киселинен дъжд след атака на "Ислямска държава" срещу химически завод в Мосул

СВЕТЪТ ДНЕС

СТАВА СТРАШНО В ТУРЦИЯ! Чакат киселинен дъжд след атака на "Ислямска държава" срещу химически завод в Мосул

24201
на 28.10.2016
СТАВА СТРАШНО В ТУРЦИЯ! Чакат киселинен дъжд след атака на Ислямска държава срещу химически завод в Мосул
Автор:   ПИК

В атмосферата се е отделил много серен диоксид

Последвайте ни в Google News Showcase

Съществува риск от падането на киселинен дъжд в Турция заради атаката на „Ислямска държава“ срещу химически завод за производство на сяра в южните части на Мосул, съобщава турската агенция „Ихляс“. Бойците на групировката запалиха завода по-рано тази седмица, вследствие на което в атмосферата се отдели серен диоксид. НАСА вече публикува карта, на която се вижда промяната в изпаренията, за които съществува риск да се превърнат в киселинни дъждовни облаци над югоизточните части на Турция. Сред провинциите, които са най-силно застрашени, са Мардин, Ширнак и Хаккари.

От турското министерство на здравеопазването вече предупредиха жителите на тези части на страната да вземат необходимите предпазни мерки при подобни метеорологични явления. В същото време от Главното метеорологично управление на Турция посочиха, че опасността от киселинен дъжд е малка, но все пак съществува.

Въпреки успокоенията на властите много от жителите на провинциите се притесняват да излизат навън по време на дъжд. Валежи може да се очакват много скоро, тъй като според последните метеорологични данни в югоизточните части на страната вече се формират дъждовни облаци.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО) Доц. Борислав Цеков съсипващо пред ПИК TV: Вотът на недоверие минава всякакви граници! Ето защо (ВИДЕО)
ново
Днес: 132
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК