Станимир Беломъжев е №1 в света

Други спортове

Станимир Беломъжев е №1 в света

17234
на 09.04.2013
Станимир Беломъжев е №1 в света
Автор:   ПИК

Free Bet Бонус за специалистите в Спортните Залози на efbet.com (18+)

Звездата на българското ски-ориентиране Станимир Беломъжев завърши сезона на първо място в световната ранглиста с 1297 точки. На второ място е Петер Арнесон от Швеция с 1291 точки, а трети остана Ханс Йорген Квале (Норвегия) с 1290 точки. От четвърто до шесто място се нареждат трима представители на Русия: Кирил Веселов 1279 т., Андрей Ламов 1275 т. и Едуард Хренников 1267 т.

Световната ранглиста ще остане непроменена до началото на новия сезон по ски-ориентиране през ноември 2013 г.

Станимир заслужи лидерската си позиция в световното ски-ориентиране с отличното си представяне в международните рангови стартове, между които и спечелването на европейската титла в спринта на шампионата в Латвия през февруари.

В този най-успешен сезон на Станимир Беломъжев в неговата кариера до момента се включва и спечелването на бронзовите медали в смесената щафета от Световното първенство по ски-ориентиране в Казахстан заедно с Антония Григорова-Бургова, както и сребърния медал от средната дистанция на Световните зимни игри на CISM във Франция преди седмица.

Станимир е състезател на Ски клуб “Хемус” (Троян), а негов треньор е баща му Иван Беломъжев.

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV: Тошко Йорданов: В следващото Народно събрание трябва да оправим тъпотиите в Конституцията ПИК TV: Тошко Йорданов: В следващото Народно събрание трябва да оправим тъпотиите в Конституцията
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК