Станишев събира Борисов и Сакскобургготски на важен разговор

Само в ПИК
Станишев събира Борисов и Сакскобургготски на важен разговор

По инициатива на президента на ПЕС политици от различни цветове ще дебатират заедно Бялата книга на Юнкер и приоритетите на българското председателство

Автор: ПИК
Дата
Дата
7615
Коментари
3
Станишев събира Борисов и Сакскобургготски на важен разговор

По инициатива на президента на ПEС Сергей Станишев на 5 юни от 10.00 часа ще се проведе Дискусия „Европа отново на път“.

За първи път на обществен форум заедно трима премиери ще говорят за бъдещето на ЕС и мястото на България в него. Станишев, Сакскобургготски и Борисов ще стартират дискусията у нас по предложената от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер Бяла книга.

„Тази година честваме 60-ата годишнина от подписването на Римските договори. Те поставиха основите на един Съюз, който се превърна в гаранция, че свободата, достойнството, демокрацията и независимостта вече не са само мечти, а ежедневна реалност.

Днес Европа трябва да поеме своя път отново, за да направи възможна тази реалност и за поколението след нас. Дебатът по предложената от Жан-Клод Юнкер Бяла книга вече започна. Повечето държави-членки на ЕС изготвят свои позиции и участват активно в дискусията.

Време е този важен обществен разговор да стартира и в България. Иначе рискуваме да останем в периферията. Целта ни е днес – 10 години след постигането на пълноправното европейско членство – проевропейски сили и личности у нас да потърсят консенсус по приоритетите, които България да отстоява като председател на най-престижния Съюз в света.“, се казва в поканата.

В дискусията ще участват още и вицепрезидентът Илияна Йотова, лидерът на БСП Корнелия Нинова, министрите Лиляна Павлова и Нено Димов, председателят на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин, бившите вицепремиери с ресор Председателство – Меглена Кунева и Деница Златева. Своя външен поглед ще представят Ивайло Калфин, Евгений Дайнов, Антоний Тодоров, Даниел Смилов, Мартин Табаков и Весела Чернева.

Сценариите от Бялата книга на Юнкер ще презентират Николай Василев, Ирена Тодорова, Любомир Кючуков, Елена Харизанова и Гергана Паси.

Специален гост ще бъде Енрике Гереро Салом – заместник-председател на Групата на социалистите и демократите в ЕП и съпредседател на Глобалния прогресивен форум.

На събитието са поканени бившите президенти, премиери и външни министри на България, народни представители от всички парламентарно представени партии и министри, политици и общественици с принос за европейската интеграция на страната ни.

Събитието се организира от Академията за леви европейски политики (АЛЕП), Атлантическия клуб, Европейския съвет за външна политика, Института за дясна политика, Института за нов икономически напредък, Либералния институт за политически анализи (ЛИПА), ПанЕвропа България, Политическа академия „Атанас Буров“ и Центъра за либерални стратегии и ще се проведе на 5 юни 2017 г. от 10.00 часа в София Ивент Център на „Парадайз център“, София, ул. „Черни връх“ 100, ет. 3.

Дискусията е с подкрепата на Партията на европейските социалисти (ПЕС).

Напиши коментар »
(3)
1
Браво ГейСтанишко, КРАДЕЦ И МАФИОТ НА ЕДНО МЯСТО !!! ТА ТОВА ВЕЧЕ 25 ГОДИНИ НИ Е „ХЛЯБ НАШ, НАСУШНИИ“ !!!! МАШАЛА, ЕВРЕЙСКА ПОДЛОГО !!!
2
ВСЕ ОТБОР ЮНАЦИ.........КАЛТАЦИ!!!!!!!ВСИЧКИ,ГОРЕСПОМЕНАТИ СА ЗА БОКЛУКА --ВИДЯХМЕ ГИ !!!!
3
СТАНИШЕВ,дето се прегръщаше с Местанчо и МУ СЕ ИЗВЕНЯВАШЕ !!!!!БАКТЪН ОТ ТАКИВА ОПАСНО ВРЕДНИ ЛЮДЕ НАВЪДИЛИ СЕ У НАС !!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години
Киркор и Гарабед попаднали на самотен остров. Киркор си води дневник:Ден 1: скукаДен 2: голяма скукаДен 3: ужасна скукаДен 4: космическа скукаДен 5: Гарабед взе да ми харесваДен 6: Гарабед все повече ми харесваДен 7: Гарабед ме изпревари