БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Стоичков се щракна за селфи срещу катастрофите

Само в ПИК
Стоичков се щракна за селфи срещу катастрофите
Автор: ПИК
Дата
Дата
3122
Коментари
0
Стоичков се щракна за селфи срещу катастрофите

Над 20 български звезди на спорта и културата се включват със свои селфита в битката с катастрофите. Уникалната инициатива е на пловдивската полиция във връзка с Европейския ден без загинали на пътя - 21 септември, пише „Марица“. Както е известно, през последните години Пловдив е на челна позиция в статистиката по жертви на пътни произшествия. 

Досега свои снимки и лични послания към шофьорите в подкрепа на начинанието са изпратили спортисти като Христо Стоичков, Катя Дафовска, Стойчо Младенов, футболните клубове на Локо и Ботев, както и много други прочути имена. Световноизвестният цигулар Мичо Димитров също се е включил със селфи в битката с катастрофите. Покани за участие с фото са изпратени до звезди като Кубрат Пулев, Бианка Панова, Наско Сираков и още куп знаменитости. 

Селфитата на звездите ще бъдат събрани в общ онлайн плакат, агитиращ за по-разумно шофиране и намаляване на травматизма по пътищата. 

Представянето на проекта е насрочено за този четвъртък от 10.30 ч. на ул. „Младежка“ до сградата на Областната администрация. Там ще има представители на БЧК и СБА, големи транспортни фирми от Пловдив, както и рокерските клубове под тепетата. 

Освен полицията организатори на акцията срещу жертвите на пътя са Общината и областната управа в Пловдив. 

21 септември е обявен за Европейски ден без загинали на пътя по предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ и се отбелязва за втора поредна година. Датата попада и в рамките на полицейска операция под наименованието EDWARD (European Day Without A Road Death), подкрепена от Европейската комисия и посветена на Европейската седмица на мобилността. Целта е денят 21 септември да не бъде белязан със загинали при пътни инциденти.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

Мъж и жена в леглото. Звъни телефонът. Жената вдига в просъница, говори малко и казва:
– Обади се мъжът ми. Каза, че е с теб за риба.