СТРОГОСТ! БСП забрани на депутатите си да ползват парламента за лични облаги

Само в ПИК
СТРОГОСТ! БСП забрани на депутатите си да ползват парламента за лични облаги
Автор: ПИК
Дата
Дата
5252
Коментари
6
СТРОГОСТ! БСП забрани на депутатите си да ползват парламента за лични облаги

Повече не искам да чувам упрека на хората: "Вие ни търсите само по избори". Ще засилим връзката. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред съпартийци по време на семинар в Боровец,цитирана от "Новини.бг".

"47 от вас са нови лица, опрете се на опитните хора от БСП, отнасяйте се с уважение към тях, ползвайте техния опит.

В нашата партия връзките между поколенията винаги са били силни", заръча тя. БСП прие Кодекс за етично поведение на членовете на парламентарната група. Народните представители нямат право да използват служебното си положение за лична изгода, за получаване на привилегии или освобождаване от задължения, да прикриват свои незаконни действия или да избегнат наказание.

Депутатите не могат да разкриват или да се възползват за лични цели от информация, получена в качеството им на народни представители или членове на парламентарната група. Не е позволено на народните представители от левицата да използват служебни средства или коли за лични пътувания в страната и чужбина. В Етичния кодекс са записани и специални правила срещу корупция и конфликт на интереси.

Депутатите обсъдиха законите, които ще защитават в НС. Те са в пълно съответствие с обещаното в предизборната кампания. "Ние не сме ГЕРБ или ОП. Всичко казано в думи, ще стане действие"- заяви Корнелия Нинова.

 

Напиши коментар »
(6)
1
Кога ще се изкаже Курнелия за Пламен Узунов или щом са кадри на БСП може? Тя ходи на събирания където се издигат портретите на Сталин и знамена със сърп и чук ,но може да го разшири и с Хитлер
2
Маалеее,много страшна тая бе.Няма да крадете,каза червения диктатор-само аз и приближените ми и новите да се опрат на старите,дето ги изгоних,обаче имат светъл пример пред очите си-да се учат от Кирил Добрев,най-почтения червен милионер.
3
А кога ще се забрави тази античовешка партия?
4
Показвайте ги по-често в медиите за да ги знаят хората и да ви казват дали се държат възпитано :-)
5
Корнелия Нинова беше на върха на синята власт, едновременно с два „жезъла" в ръка. Като представител на СДС тя с „младежки жар" поема огромния товар и на двата висши ръководни поста - да управлява като изпълнителен директор „Техноимпекс" и да ръководи борда на директорите на „Техноимпортекспорт" - двете „златни мини. Тази кога намира време за спане от ЛЪЖИ?
6
Започвам да се тревожа, че КурНелка ще ме измести от първото място на популист и творец на фалшиви новини.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Албена Вулева
Албена Вулева
тв водеща
Иван Иванов
Иван Иванов
актьор
Става на: 66 години

Колега вие били ли сте редовно на лекциите ми? - Разбира се. - Но аз не съм ви виждал никога! Къде сядахте? - Зад колоната, господине... - Ама че работа! Петдесет сантиметра колона, а вие сте седемнадесетия студент, който е сядал зад нея.