СТРЯСКАЩА ИДЕЯ! Асфалтират улици с материали от малките блокове на АЕЦ "Коздолуй"

Животът днес

СТРЯСКАЩА ИДЕЯ! Асфалтират улици с материали от малките блокове на АЕЦ "Коздолуй"

34030
на 02.04.2018
СТРЯСКАЩА ИДЕЯ! Асфалтират улици с материали от малките блокове на АЕЦ Коздолуй
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Бетонът и железата от демонтирането на малките блокове в АЕЦ "Козлодуй" може да се използва за изграждане на пътища. Това предложиха от държавното предприятие "Радиоактивни отпадъци" по време на семинар в Козлодуй. По подобен начин от години се строи във Франция.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

От машинната зала на спрените малки блокове, излизат ежедневно хиляди тонове разбит бетон, медни жици и кабели.  

Арматурата и събраните медни жици се сортират в контейнери. Всеки детайл щателно се пуска на скенер, за да е сигурно, че няма радиация. Характерното е, че има специален щит, оловен, който изолира изцяло, фонът, който съществува на площадката, т.е може да се направи изцяло измерване на тези материали, за да може безопасно да напуснат площадката.

Пълното разчистване на площадката ще приключи през 2030 година. Очакванията са да бъдат складирани около 60 хил. тона бетон. Справката на държавното предприятие показва, че от продажбата на скрап за 15 години са постъпили 12 милиона лева.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV! ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Депутати се ритаха в кулоарите. Искрен Митов: Грозни сцени и глупост (ВИДЕО) ПИК TV! ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Депутати се ритаха в кулоарите. Искрен Митов: Грозни сцени и глупост (ВИДЕО)
ново
Днес: 91
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК