Съветник в МОН: Не би трябвало в учебните часове да се чества Хелоуин

Само в ПИК
Съветник в МОН: Не би трябвало в учебните часове да се чества Хелоуин
Автор: ПИК
Дата
Дата
2225
Коментари
3
Съветник в МОН: Не би трябвало в учебните часове да се чества Хелоуин

Не би трябвало в учебните часове да се чества Хелоуин, а ако това се прави по друго време или на друго място, детето може да не присъства, щом родителят не желае. Това каза за Дарик съветникът в Министерството на образованието Емилия Лазарова по повод на петицията в Интернет, наречена „Против натрапването на Хелоуин в училищата и в детските градини.“

По думите й просветното ведомство не може да забрани честването на Хелоуин в учебните заведения, може само да препоръча да се акцентира върху българските празници.

Един от въпросите, който родителите задават, е, как се вписва честването на Хелоуин в училищата и в детските градини в целите на образованието, една от които е съхраняване на българската национална идентичност, въпрос, на който съветникът в МОН Емилия Лазарова отговори така.

"Изобщо не може да се възприеме като наш български празник, така че малко трудно би могъл да се впише. Не би трябвало в учебните часове да се провежда честване на Хелоуин", обясни Лазарова.

Министерството на образованието не подкрепя празнуването на Хелоуин в учебните заведения, но ако това се случва извън учебните часове, не може да бъде забранено, обясни още Емилия Лазарова.

Честването на Хелоуин понякога се прави не в училищата и в детските градини, но с активното съдействие на учителите, които в сътрудничество с търговски агенти организират посещения в парти центрове. Според Емилия Лазарова този търговски елемент няма място в училище.

Още по темата
Голо мото шествие протестира срещу Хелоуин (ВИДЕО 18+)
Часовник
14:34
Мотористи от московски клуб отпразнуваха края на сезона с голо шествие по улиците на руската столица. Членовете на Dubasers организират подобен пробег всяка година, но този октомври акцията има и...
Напиши коментар »
(3)
1
А в Гугъл може ли да влизаме ?
2
ТАКА КАКТО Е ТРЪГНАЛО ,УТРЕ КРИВОСЛАВНИТЕ СЕКТАНТИ ЩЕ ЗАБРАНЯТ И БАБА МАРТА ЩОТО БИЛА ЕЗИЧЕСКИ И НАЙ ВЕРОЯТНО ЩЕ Я ЗАКЛЕЙМЯТ КАТО САТАНИНСКИ.ПРИБЛИЖАВАМЕ ЛЕКА ПОЛЕКА КЪМ ВРЕМЕНАТА НА ИНКВИЗИЦИЯ
3
Абе ПАРЦАЛИ и СЕКТАНТИ, абе горките вие, живи да ги оплачеш, ама не се страхувайте, щом се чувствате ЗАДЪЛЖЕНИ ДА СЕ МАЗНИТЕ на вашите ГОСПОДАРИ-КОЛОНИЗАТОРИ, което ще ви даде усещане за някаква самоидентичност, празнувайте, ако искате се колете и се яжте спокойно! Хората ясно са казали, че не могат да забранят, а вие врещите, че ще ви инквизират?! Е хайде НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ОЩИПАНИ КОКОНИ! Толкова сте жалки... Ами, че ВИЕ СТЕ СЕ САМОИНКВИЗИРАЛИ ВЕЧЕ ДОСТАТЪЧНО като сте си демонизирали душите и да повтаряте като кухи папагали всяко движение на онези, от които се научихте да обичате парите повече от децата си! Минавате и през трупове само и само да ги впечатлите с вашата себеотдаденост към цялото им същество, и към жълтото на гащите им дори, само и само да ви забележат и да ви протегнат банкнота, а те дори и не ви забелязват че съществувате и ще ви стъпчат при следващата си колонизаторска мисия! ...Няма да бъдете инквизирани от хора, опазили достойнството и душите си, които стоят притиснати в ъгъла, и безпомощно наблюдават ПРОЦЕСИТЕ НА ПРЕКОНВЕРТИРАНЕ НА НАЦИЯТА НИ във вид, удобен за ТОТАЛНА АСИМИЛАЦИЯ НА РЕСУРСИТЕ НИ! ...Но нали вашето остатъчно съзнание на еднодневка работи изцяло под лозунгите "Нападението е най-добрата защита!", "Крадеца вика: дръжте крадеца!", "Накалъп да те заварят - отричаш!"....Ох! Щели да ги инквизират - мазни, самодоволни, оядени и наведени лакейчета с братоубийствена яростна алчност!...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Бранимира Антонова
Бранимира Антонова
първата "Мис България" (1967 г.)
Явор Хайтов
Явор Хайтов
политик
Става на: 48 години

Един се прибира след полунощ пиян до откат. Жена му го почва от вратата:
– Колко пъти трябва да ти повторя, че не бива да пиеш повече от две бири и да се прибираш след десет часа?!
– Ама сериозно, ти така ли ми каза? Явно пак всичко съм объркал…