Съдии бавят скандално делото за зверското убийство на ямболската адвокатка

ЧАС ПИК

Съдии бавят скандално делото за зверското убийство на ямболската адвокатка

19764
на 22.01.2014
Съдии бавят скандално делото за зверското убийство на ямболската адвокатка
Автор:   Милан Николов

Последвайте ни в Google News Showcase

Делото за едно от най-зверските убийства в родната ни история - на младата адвокатка Надежда Георгиева от Ямбол, е в пълен застой, след като вече година и три месеца няма кой да напише мотиви за оправдателното решение на тримата подсъдими.

препоръчано

Така процесът, който години наред шумно се отразяваше в медиите, не може да тръгне на втора инстанция. Това разкри пред ПИК адвокат Веска Сотирова, която брани правата на близките на убитата.

30-годишната адвокатка Надежда Георгиева бе открита посечена със сатър в дома си в столицата на 28 февруари 2000 г. Случаят се прочу заради жестокия начин, по който беше извършено убийството, и замесването на висши магистрати.

На 9 октомври 2012 година Владимир Астарджиев оправдава тримата подсъдими - Орлин Аврамов и бившите съпрузи Димитринка и Пламен Калайджиеви.

"Съдия Астарджиев ми се обади през ноември, когато стана повече от година от оправдата присъда. Извини ми се, че бави мотивите, пое ангажимент скоро да са готови. Все още обаче няма нищо", каза пред медията ни адвокат Сотирова.

Бащата на ямболската адвокатка почина, без да получи покой, че виновен за смъртта на щерка му е получил заслужено наказание. Майката на убитата юристка също е на възраст, тя иска да доживее деня, в който истината ще излезе наяве. "Ще обжалваме оправдателните присъди, не сме се отказали, вече сме подали документи, но липсата на мотиви ни пречи да започнем битката", каза адвокат Сотирова.

Оправданите по делото вече не изпитвали никакво притеснение. Орлин Аврамов си пътувал в чужбина, развивал винарския си бизнес с руснаци, пред всички твърдял, че няма как да го осъдят, защото не той е убиецът.

Така едно от най-разтърсващите дела e потънало в прах, а истината за зверското убийство остава без мотиви.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 май - Близнаците да си наложат спокойствие, Козирозите да се пазят от скандал с брачната половинка
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Слави събра 1000 души на среща в Пловдив (ВИДЕО/СНИМКИ) ПЪРВО В ПИК! Слави събра 1000 души на среща в Пловдив (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 61
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК