Съд отказа да екстрадира поляк от добричко село

Само в ПИК
Съд отказа да екстрадира поляк от добричко село
Автор: ПИК
Дата
Дата
1833
Коментари
0
Съд отказа да екстрадира поляк от добричко село

Гражданин на Полша, осъден за сводничество, сутеньорство и грабеж, който живее от две години в добричкото село Оброчище, няма да бъде екстрадиран в родината му, съобщават от пресцентъра на Варненския апелативен съд.

Апелативната инстанция е отменила решение на Добричкия окръжен съд, с което е допуснато Томас Пиелах да бъде предаден на полските власти. Апелативният съд прие да приведе в изпълнение в български затвор наказанието в размер на две години четири месеца и един ден, което е остатък от тригодишна присъда, наложена на чужденеца от районния съд във Варшава.

Полякът е задържан с Европейска заповед за арест, припомнят от Апелативния съд. Полският съд е признал вината му за извършен грабеж и, че с други лица и с употребата на сила и заплахи е склонявал жени към проституция. Варненският апелативен съд се мотивира,че Томас Пиелах е гражданин на страна-членка на ЕС и той, както и семейството му се ползват с признатата свобода на движение в рамките на съюза, посочват от пресцентъра. Съдът смята, че Томас Пиелах със своето семейство е създал фактически и икономически връзки с България, които биха увеличили в значителна степен шансовете му за социална реализация след изтърпяването на наказанието.

Решението на апелативната инстанция ще бъде върнато на съда в Добрич, за да адаптира наложената присъдата в Полша към българския Наказателен кодекс и да приведе в изпълнение остатъка от наказанието, което полякът ще изтърпи в затвора във Варна. Решението, с което се отказва екстрадицията, е окончателно.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Владимир Пенев
Владимир Пенев
актьор
Става на: 59 години
Екатерина Михайлова
Екатерина Михайлова
юрист, политик от ДСБ
Илияна Йотова
Илияна Йотова
вицепрезидент
проф. Симеон Щерев
проф. Симеон Щерев
музикант
Става на: 74 години

- Обвиняеми, защо изхвърлихте съпругата си през прозореца на третия етаж? Не си ли помислихте нито за момент за последствията? - Не, господин съдия, аз... - Не предположихте ли, че може да нараните или да убиете някой от минувачите...