ТЕМА

СЪЛЗИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ! Елена Поптодорова не спира да плаче, скандалът в Полша бил свързан с ДС - работили срещу нея

Само в ПИК
СЪЛЗИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ! Елена Поптодорова не спира да плаче, скандалът в Полша бил свързан с ДС - работили срещу нея

Аз съм клинично здрава и нямам никакви лечения, допълни тя

Автор: ПИК
Дата
Дата
45036
Коментари
36
СЪЛЗИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ! Елена Поптодорова не спира да плаче, скандалът в Полша бил свързан с ДС - работили срещу нея

Сълзите на Елена Поптодорова продължават. Бившият посланик в САЩ, която бе заловена с откраднат крем на летището в Полша, обяви, че зад този случай стои Държавна сигурност. 

"Съдейки по източниците за тази поредица от лъжи, мога да направя обосновано предположение, че това са онези бизнес интереси, които отказват да следват върховенството на закона. Аз отказах да им дам легитимация в САЩ", обяви Поптодорова пред Нова телевизия. 

Според нея медиите без никакви доказателства са дали думата на бивши служители на ДС, което дълбоко разстроило нейния съпруг. Дори се появили и слухове, че тя ще посегне на живота си.

Поптодорова заяви, че от 1990 година е била последователен привърженик и единствената от левицата, която навремето е участвала в Атлантическия клуб. "Последователно съм защитавала тази посока, включително и членството ни в НАТО. Бях единствената от БСП, която правеше това", допълни тя. 

"Друга лъжа е, че съм част от номенклатурата и за това съм получила този пост. Никога не съм имала пост. Това, че съм била преводачка на Тодор Живков, ме вкарва в тази номенклатура. В целия ни род няма нито един даже обикновен член на БКП. Аз попаднах в друг оборот по силата на моите професионални умения. Винаги съм знаела, че с този кръг няма да получа висока позиция, а и не съм имала. В Народното събрание бях просто депутат, защото аз изразявах лицето на широко съсловие. Аз не бях предложена за посланик в правителства на левицата", подчерта Поптодорова. 

По повод оставката от Американския еврейски комитет тя каза, че това е единствената организация, която избра да излезе в геополитически план. "В момента, в който мой приятел ми каза, че са излезли тези три реда в полско изднание, а след това и в Риа Новости, аз знаех какво да направя. Вие как си представяте аз да стоя на пресконференция при откриване на новия офис в Полша. Никога обаче не са ми искали оставката", каза още тя. 

"Аз съм направила възможно най-много за моята държава, аз съм създала корпуса на почетните консули в САЩ, аз съм създала мрежата от български училища. Нямам нужда от реабилитация. Ако моята държава иска, може да ме ползва. Аз няма да го забравя никога, семейството ми също. А ми се иска приятелите да го забравят. Обществото по-лесно минава през такива случаи. Аз не съм сторила никаква щета на своята държава, аз само съм давала и моята държава винаги може да бъде горда с това, което съм дала", допълва бившата преводачка на Тодор Живков. 

Поптодорова е убедена, че зад този случай стои Държавна сигурност и всичко това се случва, защото е засегнала интересите на определена групировка, която обаче така и не назова. 

Още по темата
ИЗВЪНРЕДНО! Елена Поптодорова проговори за кражбата - плаче в ефир за дъщеря си и съпруга си (ОБНОВЕНА)
Часовник
19:35
С насълзени очи бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова разказа за скандала с крема на летището в Полша в ефира на Нова телевизия.  "Новината излиза в сайта на едно малко местно радио....
Напиши коментар »
(36)
1
СЪЖАЛЯВАМ ЗА СЕМЕЙНИТЕ И ТРАГЕДИЙ!!!!НО!!!! ГОДИНАТА Е:-2008г.-БИВШАТА,МИС ПАРЛАМЕНТ И ТОГАВАШНИЯ ЗАМ.МИНИСТЪР НА ОДБРАНАТА-СОНЯ ЯНКУЛОВА-ПРЕДАВАТ,НА ТОГАВАШНИЯ ПОСЛАНИК НА САЩ-СЕКРЕТНА ИНФОРМАЦИЯ!!!ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РБ,Е ВЗЕЛО РЕШЕНИЕ ДА ИЗПРАТИ ОЩЕ50-ВОЕНИ В КАЛДАХАР!!!ДВА МЕСЕЦА ПРЕДИ ДА СЕ СЛУЧИ-ДВЕТЕ ДАМИ "СНАСЯТ"ИНФОРМАЦИЯТА НА ПОСЛАНИКА!!!ЯВНО ГОСПОД,НАКАЗВА БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕДАТЕЛИ КАКТО САМО,Т О Й СИ ЗНАЕ!!!!
2
Отвратително ! Скрий се някъде завинаги ! Държавна сигурност ? Много си зле Илено !
3
Г-жо спрете да се оправдавате , защото още по зле става.Да не сте искали,но като видяхте крема какво направихте?.Има Интернет ,има телефони бихте намерили начин и да се обадите да обясните ,че крема е у Вас и ще го върнете или платите.Не търсете виновни Вие сте си виновна и най добре е да замълчите.Другото е вече нахалство,дори не мога да намеря друга по подходяща дума..
4
МОЖЕ ДА Е ВСЯКАКВА И ОНАКАВА.................НО ЗАСТАНА ПРЕД КАМЕРИТЕ И ГОВОРИ И СИ ПРИЗНА ......................НЯКОИ ПРИ МНОГО ПО НЕВИННИ ПОСТЪПКИ МЪЛЧАТ КАТО КОМУНИСТ НА РАЗПИТ И НЕМОЖ ГИ ОТКРИ ЗА ДА ГИ ПОПИТАШ.....НО ЯВНО ТУК ТОВА Е МЕГА НОВИНА............ЗАЩО ЛИ СЕ РАЗДУХВА ТАКА ВСЕ ОЩЕ........НЕЩО СЕ КРИЕ И ТО НЕ Е ЕЛЕНА ПОПТОДОРОВА........НО ВСЕКИ СИ ИМА МНЕНИЕ.........................БЪЛГАРСКА МУ РАБОТА..
5
МОЖЕ ДА Е ВСЯКАКВА И ОНАКАВА.................НО ЗАСТАНА ПРЕД КАМЕРИТЕ И ГОВОРИ И СИ ПРИЗНА ......................НЯКОИ ПРИ МНОГО ПО НЕВИННИ ПОСТЪПКИ МЪЛЧАТ КАТО КОМУНИСТ НА РАЗПИТ И НЕМОЖ ГИ ОТКРИ ЗА ДА ГИ ПОПИТАШ.....НО ЯВНО ТУК ТОВА Е МЕГА НОВИНА............ЗАЩО ЛИ СЕ РАЗДУХВА ТАКА ВСЕ ОЩЕ........НЕЩО СЕ КРИЕ И ТО НЕ Е ЕЛЕНА ПОПТОДОРОВА........НО ВСЕКИ СИ ИМА МНЕНИЕ.........................БЪЛГАРСКА МУ РАБОТА..
6
Ей никога няма да се научим че да прикриваш очевидни неща е най-голямата глупост. Маправи ги явни и хората ги приемат. Ясно е че жената има проблеми. Ми кажи си. какво толкова.
7
Сега изглежда по-добре, отколкото преди 20г. Явно доста кремове като този са отишли по предназначение.
8
Явно жената има някаква зависимост след трагедията, която й се е случила със семейството. Искрено съжалявам, но ми се струваше, че бе редно да говори повече за инцидента, отколкото за личните си житейски драми. Това я постави в слаба позиция, която ако беше пред западна аудитория може би щеше да хване дикиш, но пред българска публика няма как да мине това. Нека само си припомним случая с редица западни атлети и спортисти, хванати с допинг. Имат достойнството да се извинят и да поискат разбиране за слабостта си. Ако беше достатъчно обиграна Поптодорова, можеше поне при завръщането си в България, да изпрати един имейл или свой сътрудник във Варшава във въпросни магазин, който да обясни какво се е случило и да плати крема и наложената й глоба. Поведението на Поптодорова е меко казано учудващо, но не нелогично. Жалко, много жалко....
9
За пореден път се убеждавам, че медиите са силно оръжие! Тиражирането на уж важни новини продължава да запълва ефирното време! Елена Поптодорова е част от номенклатурата , в продължение на дълги години! Достойният човек запазва мълчание или поне се извинява! Нищо такова не се случи в пространното интервю, за което от Нова телевизия й бяха дали огромно ефирно време! Трезвомислещите хора едва ли са повярвали на сълзите й! Това беше една жена притисната от истината за себе си! Дългото оправдание само затвърди подозренията за извършеното! Семейството й винаги ще е до нея и това е напълно естествено! Не е нужно да го изтъква, като събитие! За тях тя си остава близкия човек! Постъпката й , обаче е по време, когато е длъжностно лице и то публичноие недопустима! Проблемът й, ако наистина има такъв е болестно състояние, поражда въпроса, как е била посланнник на нашата страна!Мълчанието е знак за достойнство в този случай! Не бива да съдим , за всичко има съдия и това е Бог! Това е поредната персона от кохортата на комунистите, просто поредната фигура, ползвала всички привилегии на гърба на народа!
10
Признатата "КРАЖБА на ШИВА" : с едната ръка ДЪРЖИ ЧАНТА , с другата ДЪРЖИ КУТИЯ с КРЕМ, с 3-тата ръка ВАДИ голям ТЕЛЕФОН, а с 4-тата пъха КУТИЯТА с КРЕМА в ЧАНТАТА -АМА СЛУЧАЙНО, без да иска КУТИЯТА СЕ САМОНАПЪХАЛА ! Трябва да пробвам как става тоя номер, щото е явно сполучлив! А и мен –нямаше да ме намерят , щото ХЕМ НЯМА ДА КАЖА НА НИКОГО, също като Еленка-търсеща 3 дни правилното решение! И понеже е МНОГО УМНА , НЕ го намерила! А пък мен ме н я м а и в световните ДС-Каталози ! И сега щях вече да съм се ПОНАМАЗАЛА за 400 Евро-цената ми харесва/50 мл.! P.S.Бурканчетата с кремове - НЕ СЕ ПРОДАВАТ без КУТИИ !
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
Същият този агент от ДС с чадъра пъхна крема в чантата. Да влезе убития.
14
Типично по комунистически. Не признавай до дупка. Каквито и прически да си направи и колкото и пара да вдигне си остава най-обикновена крадла.
15
Честит нов служител на Соломон Паси !Интересно той като Павлик Морозов ли се изживява или това си е по еврейска линия.Но голяма грешка е това интервю.Ако беше замълчала, 2-3 дни и щеше да е забравено-виж историята с голия даскал.А сега Ленче и да е имало съмнения за виновност вече отпаднаха.
16
Психически неуравновесена,лека шизофрения, самата тя е била в ДС, страда от нимфомания и клептомания....и такъв син неокомунистически УРОД, ни представлява в Вашингтон.
17
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
18
Umirate za kluki be. Sigurno stoyahte pred ekrana bez da disate. Ami ako govori istinata? I da znaete nito ya znam nito ya poznavam Ot coveska gledna tocka mliknete vece
19
......продължавате да давайте думата на тая РЕНЕГАТКА и най-обикновенна КРАДЛА в стил ц'иганките на Женският пазах?ЗАЩО?
20
Бих казала гьонсурат е тази женица.....
21
На това се казва "На умряло куче, нож вади" . Българите са трагедия. Никой не смее да каже нещо срещу силни на деня. Никой не се обажда за важни неща. Когато някой вече е повален или дескридитиран /все едно/, тогава се явяват много с мнение. Ужас! Трябва да погледнем към себе си, ща за народ сме!
22
ТОВА ПЕТНО. СЕ САМОИЗПРА И ТОВА Е ДОБРЕ,ЗАЩОТО ЗА ТКИВА ЛЕКЕТА. ИМА САМО ЕДИН ПЕРИЛЕН ПРЕПАРАТ И ТОЙ СЕ НАМИРА ТРУДНО.
23
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
24
Всички помним тази комунистка как громеше СДС и демокрацията през деветдесетте годиниV Тя кинжала на комунистите по онези времена. След това се разсърди на БСП / сигурно за някой пост / и стана депутат на Евролевицата до 2001 г. През същата година БСП начело с олигархията докара Симеон Борисов Фердинандов и той върна отново комунистите на власт. Без него това нямаше да се случи и България сега щеше да бъде друга. Оттогава започна възхода на Е.П.
25
Стига с тази пачавра.
26
Съпругът като че ли беше работил в ДС, но това не е нарушение на Виенската дипломатическа конвенция, за разлика от кражбата. Надяваме се през нейните два мандата като посланик да е бил с нея и да е преодолял последиците от инсулта в една развита медицинска система. Не се уточни къде е дипломатическият паспорт, за да се избегнат нови рискове от злоупотреби с дипломатическите привилегии.
27
И ти ли како Ленче, гепи само едно кремче?!
28
Стига вече с тази Поптодорова! Явно си е присвоила крема, помислила е, че и този път ще й се размине, ама... поляците не спат! Колко ли пъти й се е разминавало?! Оставете я намира! Достатъчно си получи! А и нейните "защитници"- какви ли облаги са ползвали по време на нейното посланичество в САЩ? Ами и сестричката на Мони Паси е в САЩ. Може и тя да се е облажила с някое прилично местенце? Може би! Видяхме що са стока е! То и останалите от партийката са подобни. Ама крадат на едро!
29
Напълно подкрепям г-жа Елена Поптодорова. След като нейните съпартийци от БСП, ДПС и ГЕРБ са откраднали 10 млрд. лв., тя пък си е в правото да си открадне едно бурканче с крем "Кралска орхидея" за 800 лв. +++++ Относно репликата й: "аз само съм давала и моята държава винаги може да бъде горда с това, което съм дала" , такова чудо - комунист да дава няма никъде, защото комунистите са научени само да вземат.
30
Елена Поптодорова, Корнелия Нинова, Елена Йончева - това са нагли безочливи червени кучки, които нито имат наяждане, нито имат нае..ване.
31
Не зная какво е сегашното й семейно положение,но съпруга й Георги беше служител в ДС.Няма начин да не е вербувана от американците, иначе кой стои два мандата в САЩ!посланик!
32
има ли психиатър или психолог да изкажат профи мнение тук?
33
Има малко известни артисти , които нарочно крадат от магазините обикновено парфюми и дрехи . Целта е да бъдат хванати нарочно и по този начин да станат чрез медиите много известни т ..е. да бъдат забелязани . В случая с откраднатия крем може госпожата поради напредналата си възраст действително да е забравила да плати крема . Старостта е не - радост понякога .
34
ЧЕ В ТАЗИ ПАСМИНА НЯМА НИТО СРАМ, НИТО ОЧИ. СПОСОБНИ СА ДА ИЗПОЛЗВАТ И ЛИЧНИ ДРАМИ - САМО И САМО ДА СЪБУДЯТ СЪЧУВСТВИЕ У ПУБЛИКАТА И ПАК НЯКАК ДА ИМ СЕ РАЗМИНЕ. ТЕАТЪР - И ТО ЛОШ. НО ВСЕ ПАК НЕ МОЖЕ ДА НАДМИНЕ НАЙ-ГОЛЕМИЯ КЛОУН НА ДЪРЖАВАТА...
35
Няма по-крадливо и нагло същество от комуниста.
36
Само пет минути да я побият с колан през мазната, нагла мутра и всичко ще си каже. Три дена е мълчало това животно. Всеки честен човек би се свързал с магазина и прочие, за да обясни , че е се е разсеял и е взел нещо , което не му принадлежи. На всеки се е случвало нещо подобно , обяснимо е и не е срамно ! Тази мазна подлога обаче, предпочита да маже целият си сурат с лаиииина.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е силният човек в България днес?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си. Не бъдете враждебни към хората, които ви заобикалят. Канализирайте гнева си в полезни действия, които ще ви доведат до видим резултат.
ВИП рожденици
Венцислав Занков
Венцислав Занков
скулптор-авангардист
Става на: 55 години
Иво Танев
Иво Танев
тв водещ
Става на: 51 години
Мая Нешкова
Мая Нешкова
певица

- Скъпа, обърна ли внимание на жената, която срещнахме? - На коя жена? На онази с боядисаната коса, гримираната и начервената, с демодираната пола и грозната блуза, с износените обувки ли? Че защо да ѝ обръщам внимание?