Съпругът на българката, която ще бъде екстрадирана в САЩ: Цветанов и Флоров натопиха жена ми пред американците

ЧАС ПИК

Съпругът на българката, която ще бъде екстрадирана в САЩ: Цветанов и Флоров натопиха жена ми пред американците

53901
на 21.05.2013
Съпругът на българката, която ще бъде екстрадирана в САЩ: Цветанов и Флоров натопиха жена ми пред американците

Последвайте ни в Google News Showcase


Българката Гергана Червенкова (на снимката с дъщеря си) лежи в ареста на Столичното следствие от 8 май. Тя бе обвинена, че е търгувала с болкоуспокояващи лекарства в САЩ и Софийският градски съд реши да я екстрадира в Америка. В момента се организира група в защита на Гери, тъй като обвиненията са шокиращи за всички, които я познават, а и странно съвпадат с визитата на Цветан Цветанов и Станимир Флоров в САЩ неотдавна.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Нейният съпруг Димо Червенков отговори на въпросите на агенция ПИК

- Съпругата ви Гергана сега в ареста ли е?

- Да, от 8 май, когато Софийския градски съд постанови екстрадицията й в САЩ. И оттогава тя е в следствения арест. Ние пуснахме жалба в Апелативния съд и делото там е насрочено за 23 май от 10 ч. Ние организираме протест в нейна подкрепа от 9 ч на 23 май пред съдебната палата.

- Срещу какво протестирате?

- Срещу решението абсолютно доказано невинен български гражданин ще бъде екстрадиран и захвърлен в челюстите на американската съдебна система.
В целия случай главна роля има Цветан Цветанов, тъй като докато той беше на визита в Америка заедно с Флоров на двуседмично посещение, тука се разиграха сценки за разбиване на група за организирана престъпност - жена ми беше арестувана, после беше пусната под гаранция. Цветанов се възмути как можело той да работи толкова усърдно с американците, пък после съдът да ги пуска с гаранция от 500 лева парична гаранция... Как американците били доволни от службите ни, но не и от съда ни...

Въобще това е била една политическа договорка, сключена в Щатите докато Цветанов е бил на посещение там.

- Защо съпругата ви няма нищо общо с обвинението, че е продавала по интернет болкоуспокояващи лекарства в САЩ?

- Тя не е била в Щатите и няма никакви управленски права във фирмата, в която работи на трудов договор. Не е подписала никога нито един договор, просто защото няма правомощия. Тя е един обикновен статистик анализатор, на когото са вдигнали мерника... И ще бъде екстрадирана.
Всичко написано по неин адрес са пълна глупост. Няма 1 % истина. Казва се, че фирмите са нейни, че сайтът бил неин, че от нейните банкови сметки се трансферира - а няма такова нещо!

- А защо именно на нея са вдигнали мерника?

- Защото служебните й задължения включваха да изпраща ежеседмични отчети към всички контрагенти на фирмата, които се правеха на база направените продажби през седмицата. И всъщност тя най-често е комуникирала с въпросните аптеки, които са били разбити там (в щата Ню Джърси). Предполагаме, че на азата на това, че са попаднали на нейния имейл адрес, от който тя изпраща справките за продажбите, те са правели толкова "велико" разследване, че са решили, че е най-лесно нея да хванат.

- На колко години е тя и имате ли деца?

- Гери е на 35 години, имаме две деца, женени сме. Щастливо живеехме 10 години, справяме се с живота, както повечето българи на ръба на оцеляването, плащаме си кредитите...

- Вие какво работите?

- Служител съм на "Хюлет Пакард".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК TV: Борисов е преценил, че ППДБ ще са малкото братче на ДПС, а не големият ръжен в ръката на Агата (ВИДЕО)
ново
Днес: 117
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК