БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Със свръхчовешката сила Бончо извади баща си жив от потопа в Ливада (СНИМКИ)

Само в ПИК
Със свръхчовешката сила Бончо извади баща си жив от потопа в Ливада (СНИМКИ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
10233
Коментари
0
Със свръхчовешката сила Бончо извади баща си жив от потопа в Ливада (СНИМКИ)

Човешката болка и изживения ужас нямат край в пострадалото от потопа село Ливада в община Камено. Едно момче показа свръхсила и учуди дори опитни спасители за мощта, която идва у човек в екстремни ситуации.

Къщата на Бончо и неговите родители се намира на една от най-пострадалите улици, която буквално е залята от водата. Младият мъж е спял на втория етаж в къщата, а болният му баща – на първия. Телефонен звън събужда Бончо и когато то вдига, чува ужасеният глас на родителя си, който бил сам в приземното помещение, през това време майката е била у свои роднини. Бащата Николай Стойков е бил потопен във водата до устата, едва си поемал въздух. Бончо излязъл и хукнал по стълбите, без да предполага нивото на водата. Вижда, че няма де справи да влезе вътре, тъй като вратата буквално била залята. Качва се бързо горе и започва да разбива с ръце дървения под.

„Нямаше как да го спася. Започна да разбивам дъските, отворих дупката, когато съсед успя да счупи стъклото на врата. Мъжът изкрещя на баща ми – качвай се на гърба ми и започна да плува с него в огромната река, която беше вътре и край къщата ни“, разказа днес Бончо пред БургасИНФО.

На тавана на първия етаж още се вижда изкъртената дупка. След като бедствието е било овладяно, дори специалисти са я оглеждали с респект към силата на мъжа, с която е пробил пода, буквално за броени минути.

Днес Ливада бавно и постепенно се съвзема от бедствието, селото прилича на строителна площадка, защото 20 работници вече влязоха в 17 къщи на пострадалите и започнаха основен ремонт на две от стаите им. Сълзите от мъка постепенно се изместват от огромна признателност, с която хората посрещат всеки, дошъл да им окаже помощ. Днес на място отново бяха и четири млади мъже от Организацията за закрила на българските граждани – Стефан Петров, Пламен Карашев, Георги Стоянов и Кирил Чайков. Те познават поименно всеки човек от селото и знаят точно от какво има нужда.

Как благодарността и вярата в бъдещето малко по малко изместват болката и как хората посрещат доброволците – очаквайте след малко.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Бранимира Антонова
Бранимира Антонова
първата "Мис България" (1967 г.)
Явор Хайтов
Явор Хайтов
политик
Става на: 48 години

Описание на съвременната еманципирана жена:
– Влиза тя с гръм и трясък в къщи. Отваря вратата и пред очите й се разкрива следната картинка. Изпрано и изгладено пране и бельо. Мъжът й мие чиниите на ръка, апартаментът/къщата лъснати до блясък. Приближава се тя до него, плясва го по задника, отива до хладилника и си взима бутилка бира от един литър, сяда във всекидневната, качва краката на масата, отваря бутилката и отпива шумно. Пуска телевизора и започва да превърта каналите, в един момент се уригва шумно, след като е преполовинила бирата и се провиква:
– Мъжооо, ела да ти нахлузя една п*тка, че след малко отивам на мач!