С любов към Русия! Путин пристигна в Пловдив (СНИМКИ)

ЧАС ПИК

С любов към Русия! Путин пристигна в Пловдив (СНИМКИ)

69467
на 12.06.2016
С любов към Русия! Путин пристигна в Пловдив (СНИМКИ)

Последвайте ни в Google News Showcase

Руски знамена, руски чай от самовар, портрет на Путин, руски маршове и песни на "Любе" - това е в момента площад "7-то тепе" зад Джумаята в Пловдив. Причината? Днес е Денят на Русия и русофилското дружество "Кап. Петко Войвода" реши по този начин да отбележи празника и да направи пловдивчани съпричастни с него, пише ТrafficNews.bg. 

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

На днешния ден, 12 юни, се чества Денят на Русия. Причината е, че на тази дата през 1990 г. се е състоял Първият конгрес на народните депутати на Руската федерация и била приета Декларация за суверенитета на Русия. Датата е обявена за празник през 1992 г., като до 2002 г. той се нарича Ден на приемане на Декларацията за държавния суверенитет.

Декларацията, ознаменувала началото на конституционните реформи и провъзгласяването на независимостта на РСФСР, е приета на 12 юни 1990 година. През 1991 г. на този ден се състоят първите избори за президент на Руската федерация, на които побеждава Борис Елцин.

На 12 юни руснаците окачват знамето на страната си на прозорците си и посещават патриотични концерти. Днес празникът е символ на гражданския мир и единството на руския народ.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса! Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО) СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: "Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса!" Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО)
ново
Днес: 118
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК