С метрото до летището стигаме още през март

ЧАС ПИК

С метрото до летището стигаме още през март

5866
на 08.09.2014
С метрото до летището стигаме още през март
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Софийското метро ще вози до летището още в края на март догодина. Това съобщи шефът на "Метрополитен" ЕАД Стоян Братоев.

препоръчано

С кмета на София Йорданка Фандъкова той откри вчера ремонтирания бул. "Кр. Пастухов" в "Дружба".

Новите станции от бул. "Цариградско шосе" до летището ще бъдат пуснати с месец по-рано от тези до Бизнес парка, които ще са готови в края на април или най-късно в началото на май 2015 г., обясни Братоев.

През октомври ще почне строителството на тунела и станцията до ул. "Сребърна". Работите там стартираха на 1 август и сега се местят инженерните мрежи. 
Напролет ще е готов пешеходният тунел, който ще свърже живеещите в "Цариградски комплекс" с метрото при "Интер експо център".

На 20 октомври пък ВАС ще гледа жалбата срещу поръчката за изпълнители на централната част от третата линия. Строителството трябва да започне следващото лято.
4,4 км булеварди в кварталите "Дружба" и "Младост" се ремонтират успоредно с изграждането на метрото. Реконструкцията на 1,1 км от бул. "Пастухов" струвала 2,6 млн. лв. Освен нови настилки, на него са ремонтирани тротоарите, паркингите при блоковете и са направени джобове за контейнерите за смет.

До зимата ще е готова част от бул. "Ал. Малинов", а сега ще започне ремонтът на ул. "Обиколна", каза Фандъкова.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 27 юни - за Лъвовете денят е неблагоприятен за печелене на пари, Скорпионите се товарят с непосилни задачи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 27 юни - за Лъвовете денят е неблагоприятен за печелене на пари, Скорпионите се товарят с непосилни задачи
ПИК TV x
СКАНДАЛ В НС! Йордан Цонев предизвика на бой Възраждане - депутатка на Костадинов нарече ДПС мафия (ВИДЕО) СКАНДАЛ В НС! Йордан Цонев предизвика на бой "Възраждане" - депутатка на Костадинов нарече ДПС "мафия" (ВИДЕО)
ново
Днес: 108
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК