Тази история за едно дете от Бургас взриви Фейсбук! Ударихме ли дъното?

Региони

Тази история за едно дете от Бургас взриви Фейсбук! Ударихме ли дъното?

22547
на 05.08.2017
Тази история за едно дете от Бургас взриви Фейсбук! Ударихме ли дъното?
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Една тъжна история, разказана от Мария Велева, направо взриви Фейсбук. В центъра на Бургас я спира дете, което моли за стотинки, за да си купи вафла. Преди да изпълни молбата Мариела решава да разбере повече за него:

„Бургас, дете на 11г. Помоли ме за стотинки да си купи вафла. Целия в белези, попитах го от какво са, бой-отвърна. Кой те бие?-го попитах. Братовчедите ми, взимат ми парите, които хората ми дават, а аз искам да си купя маратонки. Не съм ял от вчера, гладен съм. Попитах го дали може да чете, да смята? Отвърна ми, че не е циганче, но в училище не му обръщали внимание, защото нямал пари. Никое дете на Майка България не го заслужава, никое дете не заслужава да проси, да е отритвано, бито, унижавано… Срам сте господа министри, срам сте за народа си.”

Публикацията на Мариела започна да се разпространява мълниеносно в социалната мрежа, а заедно с поста заваляха коментари.

"До кога така ?! Ще се събудим ли някога или вечно ще сме с вързани ръце? Съвземете се хора,бъдете ХОРА, покажете малко човещинка....", "Не ви е срам! Докъде докарахте децата на България?", "Докато позволяваме подобни неща да продължават в страната ни, напълно си заслужаваме съдбата.", "Как не Ви е срам... Едно дете на България, имащо желание да се учи е бито, унижавано и отхвърлено от обществото само,защото няма пари ?!?!" са само част от коментарите по темата във Фейсбук.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса! Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО) СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: "Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса!" Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО)
ново
Днес: 131
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК