СПОРТЪТ ДНЕС
Баскетбол

Тити Папазов: Еуфорията помогна на естонците да ни бият

Само в ПИК
Тити Папазов: Еуфорията помогна на естонците да ни бият
Автор: ПИК
Дата
Дата
4598
Коментари
0
Тити Папазов: Еуфорията помогна на естонците да ни бият

„Естествено, че съжаляваме за това, че не успяхме”, започна старши треньорът на националния ни отбор по баскетбол Тити Папазов коментара си за двубоя снощи в Талин. България не успя да се класира още тази година на Европейското през 2015-а и ще участва в следващите квалификации догодина.

От летището в Талин, Тити сподели още: „Това, от което най-много се опасявах се реализира, че е много вероятно атмосферата, еуфорията в залата да бъде в полза на домакините и да я материализират. Загубихме реално само първата част, но това беше абсолютно достатъчно на съперника да се чувства комфортно и да ни отстрани. Много силно начало и висока успеваемост от тройката на домакините, и имаше стъписване. Феноменална беше атмосферата, но не може да се оплакваме. Стигнахме до финал и оставихме 11 отбора зад гърба си. За съжаление не прескочихме последното стъпало.”

Колкото до това, което предстои догодина, националният селекционер каза: „При всички случаи България ще бъде поставена при тези, които са играли на Европейското. Но нито знаем съперниците, нито знаем каква ще е ситуацията.”

„С оглед на събитията, които се случиха в последните дни, съм убеден в едно, че без да се сърдим на никой, защото нямаме право изобщо да се сърдим, смятам, че Деян и Калоян много тежко приеха това, което се случи в последните два дни и смятам, че са прави, че от участието си в националния тим трупат много негативи. Убеден съм, че играчите бяха много мотивирани. Стараеха се много всички и това се показва от играта в защита. За съжаление стъписването и объркването в нападение се видя”, коментира още Тити Папазов и сподели още:

„Неприятно е и остава горчивина и от загубата, и от начина, по който се развиха накрая нещата. Просто се избегна спортно-техническата част и се акцентира на други фактори. Такава е действителността и трябва да се съобразяваме. Не искам по никакъв начин да ги оправдавам, но не се чувстват комфортно и не им беше приятно от всички тези неща, които се изписаха два дни преди мача и в деня на мача. Колкото и да иска човек и да се старае, не може да не се отразява това нещо. А те се стараха много в интерес на истината. Пак казвам, че не мога да имам претенции към нито един от играчите си за тяхното старание в нито един от мачовете. Не може да не ни боли от тази загуба.”

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Бони
Бони
фолкпевица
Георги Гергов
Георги Гергов
бизнесмен, политик от БСП
Става на: 61 години
проф. Божидар Манов
проф. Божидар Манов
кинокритик
Става на: 70 години
Христо Тотев
Христо Тотев
кинооператор
Става на: 78 години

Един мъж умрял и отишъл пред портите на Свети Петър. Свети Петър искал да разбере дали е грешен.
- Ами аз съгреших със тъщата... дойде на гости, заприказвахме се и от приказка на приказка и я оправих. На следващия ден дойде на жената сестрата, пихме кафе и от приказка на приказка и нея оправих. После дойде съседа, пихме по бира, приказвахме и от приказка на приказка и него оправих...
Свети Петър казал:
– Хайде минавай, че май много се заприказвахме с теб...