Тотален хаос в Спешната помощ! Пациенти чакат с часове

Само в ПИК
Тотален хаос в Спешната помощ! Пациенти чакат с часове

Диспечери подават грешни адреси, шофьори се лутат из кварталите

Автор: ПИК
Дата
Дата
4825
Коментари
3
Тотален хаос в Спешната помощ! Пациенти чакат с часове

Пациенти чакат с часове за Спешна помощ, съобщи Нова телевизия, като се позова на  записи, които показват как системата на практика не работи. Диспечери подават грешни адреси, шофьори се лутат из кварталите, защото нямат GPS.

"Изводите, които правим и заключението, до което стигнахме, е в резултат на няколко седмици наблюдение на работата на Спешната помощ. Това включва не само записите, но и на документи, с които сравняваме как се реагира в различни ситуации. И това, което констатираме е доста притеснително за системата и за условията, в които са принудени да работят екипите. Защото проблемът не е в хората, които работят там. Те работят въпреки условията", каза работилата по темата Генка Шикерова. 

"Нашите водачи, когато ги назначаваме, минават тест дали познава София, дали познава кварталите, дали може да се ориентират бързо по карта”, обясни д-р Георги Гелев, началник на Спешна помощ-София. От записите обаче става ясно, че шофьор на линейка не знае къде се намира метростанция „Сливница”.

От края на миналата година в Спешната помощ има въведен стандарт. Според правилата, адресите би трябвало да се разделят по приоритет. А времето за реакция е от 8 до 120 минути. Често обаче пациентите чакат с часове.

В Спешна помощ нямат обяснение каква е причината линейките да се бавят по 4-5 часа. Работещи в системата ми разказаха за случаи, когато са реагирали с 8 часа закъснение - време, в което могат да проверят дали този пациент не е отишъл вече на лекар. 

Проблемите не са от вчера и са комплексни. Като например автомобили, които са счупени, все пак биват пускани в движение. Надеждата е условията на работа на хората в Спешна помощ да се подобрят. 

 

 

Още по темата
СКАНДАЛ! Баща взриви социалните мрежи: Дежурна лекарка от Спешна помощ отказа за прегледа детето ми и каза, че отива да си пие ракията (ВИДЕО)
Часовник
06:55
Гневен баща от Севлиево пусна във Фейсбук клип, на който се вижда как дежурна лекарка от Спешната помощ отказва да прегледа малкото му дете. Докторката, чиято фамилия на клипчето се чува като...
Напиши коментар »
(3)
1
АМИ ЩЕ СЕ ГУБЯТ. АЗ СЪМ КОРЕНЯК СОФИЯНЕЦ И КОГАТО МЕ ПОПИТАТ ЗА НЯКОЯ УЛИЦА ИЛИ БУЛЕВАРД СЪС СМЕНЕНО ИМЕ ГЛЕДАМ КАТО ТЕЛЕ У ЖЕЛЕЗНИЦА. ПИТАМ ГИ КАК СЕ КАЗВА СТАРОТО ИМЕ НА БУЛЕВАРДА ИЛИ УЛИЦАТА И КАТО МИ ГО КАЖАТ ВЕДНАГА ГИ УПЪТВАМ. ДОЙДОХА СЕЛЯНЖЪРИТЕ КОИТО ДО ВЧЕРА СИ ЯДЯХА ФИЛИИТЕ С МАС И БИВШИ САМОКОВСКИ ДАСКАЛИЦИ И ВСИЧКО ОБЪРНАХА НАГОРЕ С КРАКАТА. МАМА ИМ ДЕВА!
2
След като Сланинова върна зъбатото чудовище Семерджиев разбил здравеопазването какво очаквате!
3
Подуенски циганин,га та побарам в има да църикаш
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
д-р Петър Москов
д-р Петър Москов
бивш министър на здравеопазването
Става на: 47 години
Марин Райков
Марин Райков
дипломат, бивш служебен премиер
Става на: 57 години
Мирослав Пашов
Мирослав Пашов
актьор, директор на Театър „Българска армия”
Става на: 60 години
Христо Ковачки
Христо Ковачки
бизнесмен
Става на: 55 години

- Няма да ти дам пари за сладолед и толкоз! – вика майката.

- Добре – отговаря синчето, – но като влезем в магазина ще ти викам “бабо”!