ТОТАЛЕН ХИТ! Гъските у нас глътнали 65 млн. евро, програмата за биологично земеделие е на минус 96 млн. лева

Икономика

ТОТАЛЕН ХИТ! Гъските у нас глътнали 65 млн. евро, програмата за биологично земеделие е на минус 96 млн. лева

12991
на 15.03.2017
ТОТАЛЕН ХИТ! Гъските у нас глътнали 65 млн. евро, програмата за биологично земеделие е на минус 96 млн. лева
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Гъските изядоха парите за биологично земеделие. Това заяви служебният министър на земеделието и храните Христо Бозуков пред БНТ. Той сигнализира за проблем, свързан с остър недостиг на средства за мерките агроекология и биологично земеделие. Мерките са част от Програмата за развитие на селските райони.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Според Христо Бозуков средствата за акроекология и биопроизводство са похарчени само за 2 години, а края на програмата е през 2020 година. „Гъските изядоха субсидиите”, обяви министърът. "И друг път е ставало дума, че са давани допълнителни субсидии на зърнопроизводители, понеже в техните ниви са гнездели зимуващи видове гъски", обясни министърът.

Бозуков посочи, че 65 млн. евро по мярка за агроекология са отишли за опазване на птиците. "Критична е и ситуацията със субсидиите за биопроизводителите. Само за изминалите две години са разпределени суми, които надхвърлят наличния бюджет. В момента са сме на минус 96 млн.", допълни министърът.

Христо Бозуков разкри и още един проблем в администрацията на аграрното министерство. Скандални обществени поръчки от земеделието отиват на прокурор. Министърът е сезирал прокуратурата за две скандални обществени поръчки за юридически услуги за почти 1 млн. лева . Те са свързани с т.нар. Кодекс за поземлените отношения.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за вторник: Меркурий продължава своето ретроградно движение, Везните да внимават с финансовите документи САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за вторник: Меркурий продължава своето ретроградно движение, Везните да внимават с финансовите документи
ПИК TV x
Нидал Алгафари с гореща прогноза пред ПИК TV: ПП и ДБ ще са големите потърпевши на тези избори, защото показаха цялата си алчност и .... Нидал Алгафари с гореща прогноза пред ПИК TV: ПП и ДБ ще са големите потърпевши на тези избори, защото показаха цялата си алчност и ....
ново
Днес: 30
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК