БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ТОТАЛЕН ШОК! Пловдив остава разкопан до Коледа 2019-а

Само в ПИК
ТОТАЛЕН ШОК! Пловдив остава разкопан до Коледа 2019-а
Автор: ПИК
Дата
Дата
2056
Коментари
0
ТОТАЛЕН ШОК! Пловдив остава разкопан до Коледа 2019-а

Общинският съвет на Пловдив удължи вчера срока за усвояване на 30-милионния заем от ЕБВР за ремонтите на Коматевско шосе, "Руски", "Шести септември" и строителството на бул. "Северен". Според първоначалното споразумение, подписано през 2014 г., реконструкцията трябва да приключи за три години, тоест до 24 октомври 2017-а. Сега крайният срок се измества  до 24 октомври 2019 г.

Шефът на общинската дирекция "Правна" Илиан Иванов обясни, че този срок не касае четирите булеварда, пише местният в. "Марица". Всеки от тях ще бъде завършен по-рано, а за Коматевско шосе надеждата е, че ще бъде пуснато за движение до входа в квартала до Димитровден, тоест до 26 октомври. Илиан Иванов напомни, че едва през 2015 г. банката е избрала консулт, а договор с фирма изпълнител "Щрабаг" беше подписан през 2016 г. Обществените поръчки са проведени не от община Пловдив, а от Европейската банка за възстановяване и развитие, тъй като тя е дала парите.

Археологическите разкопки на Коматевско шосе също попречили за по-бързото изпълнение на строително-монтажните работи. На бул. "Северен" се оказа пък, че има осем имота за отчуждаване. Конфликтен терен изскочи и на кръстовището на бул. "Шести септември" и "Владая".

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Уютно е на всички, ползващи се с благоразположението ви в началото на периода, но горкò на онези, стоящи в периферията на интересите ви. Не се колебайте да отстоявате истината във вторник и запазете достойнството си, като не се поддавате на провокатори. Бизнес делата ви ще се развиват според очакванията в сряда, без изненади и удари под кръста. Материалната осигуреност ще ви подтикне към разширяване на дейността, правейки удачни вложения. Бъдете достъпни и се радвайте на хубавите мигове, с които животът щедро ще ви дари.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

- И колко годишна е тъща ти?
- Не я знам, но сигурно е към 130 годишна...
- Глупости! Човек не може да живее толкова дълго.
- Че кой говори за човек...