Вход
София
Времето в София 23 o C

ТОТАЛНА ЧИСТКА! Румен Радев измете знакови лица от МО и назначи свои приятели

ТОТАЛНА ЧИСТКА! Румен Радев измете знакови лица от МО и назначи свои приятели

на 01.03.2017
1264
31
ТОТАЛНА ЧИСТКА! Румен Радев измете знакови лица от МО и назначи свои приятели
Автор: ПИК
01.03.2017
31
1264

Тотална чистка е започнала в Министерството на отбраната, това стана ясно от заседание на Съвета по отбрана. На него е било взето решение за смяната на вицеадмирал Емил Ефтимов. Неговото място ще заеме сегашният командир на Сухопътни войски ген. Андрей Боцев. Предложението за смяна на началника на отбраната се очаква да бъде внесено като допълнителна точка на заседанието на правителството в днес.

Ефтимов беше назначен на 19 януари. До тогава той беше заместник на подалия оставка ген. Константин Попов. Вицеадмиралът е изпълняващ длъжността и е с мандат до 1 година. Идеята на бившите управляващи беше следващото редовно правителство да вземе решение дали да го остави, или да номинира нов човек за поста. Военни специалисти видяха зад рокадата намеса на президента Румен Радев, тъй като ген. Боцев се смята за близък до държавния глава.

На практика след издаването на указа следващото правителство ще трябва да работи с новия началник на отбраната и няма да може да го смени. Според военни смяната вероятно ще доведе и до промяна в приоритетите за модернизация на армията. Като командир на пехотата, ген. Боцев многократно настояваше за закупуване на бронирани машини за мотострелковаците. Проектът е готов и се очаква да струва до 1 млрд. лв. Работният му вариант предвижда закупуване на 238 бронирани бойни машини. В България вече се появиха и две западни фирми, които са готови да участват в надпреварата. Освен смяната на началника, според източници от МО, са започнали промени в ключови дирекции и агенции във ведомството. Става въпрос за структури, през които минават основните средства на армията. Бюджетът на войската се увеличава всяка година заради проектите за модернизация, съобщава "Сега". Тази година се очаква да е над 1 млрд. лв.

Шефът на търговското дружество "Снабдяване и търговия" Валентин Симеонов е бил сменен, съобщи пресцентърът на МО. Новият директор е Александър Петков. Това е най-апетитният пост в МО, тъй като оттам минава покупко-продажбата на военна техника и въоръжение. Дружеството има и лиценз за търговия със стоки с двойна употреба.

Освободен е и шефът на агенция "Военни клубове и военнопочивно дело" Петър Манолов. Временно изпълняващ длъжността вече е Мария Москова. Агенцията отговаря за почивните домове на армията, хотелите, военните клубове, детските градини в страната и различни социални програми. През нея също минават поръчки за десетки милиони левове.

Рокади има и в Информационния център на МО. На мястото на журналиста Владислав Прелезов е назначен бившият военен репортер Евгени Генов. Центърът отговаря за в. "Българска армия" и Военния телевизионен канал.

Промени има и в ръководството на холдинга "Терем", който отговаря за военноремонтните заводи на министерството. От пресцентъра на ведомството потвърдиха, че са сменени изпълнителният директор Огнян Чалъков и шефът на борда Христин Петков. Те ще бъдат заместени от Христо Богданов и Станчо Петков. Очакват се кадрови промени и по отделните заводи.

Министерството ще има нов устройствен правилник, който предвижда отново създаването на две ключови дирекции - "Отбранителна аквизиция" и "Инфраструктура на отбраната". Само преди половин година те бяха обединени в мегаструктурата "Отбранителна аквизиция". През нея минаваха всички поръчки в отбраната, включително и проектите за модернизация.

 

Сподели:
свързани новини
Румен Радев: Необходимо е догонващо увеличаване на доходите Румен Радев: Необходимо е догонващо увеличаване на доходите
Днес разговарях с президента на Конфедерацията на...
на 27.02.2017
Напиши коментар »
(31)
1
Напълно нормално!След поразиите,които направи Ненчев,нормално е да се изметат всички негови хора!
2
След един месец и тях ще изметат и ще сложат други
3
ИМА СИ ПОЗНАНИЯТА НАПЪЛНО НОРМАЛНО Е ЗЕМЕДЕЛЕЦА НАПРАВИ ГОЛЕМИ ЩЕТИ
4
На снимката - руския гражданин и агент на кгб Радев. Всеки ден от него слушаме само за Русия - Крим че бил руски, санкциите да се свалели, не можело Русия да ни бъде враг. До сега съм чул от тази путинофилска гнида едно цяло и добре формирано изречение, в което да има мисъл за България и за това какво трябва да се направи, за да се развива тя. Сутрин ставаме, а вечер лягаме с речи само за Русия и нито дума за България. България изобщо съществува ли за този гнусен помиар? Има ли държавни институции, които да се се самосезират в отговор на открвенната му про-путинска политика? Ако да, те български ли са наистина? В България изобщо има ли българи? Най-вероятно няма, защото не ми е известно някъде освен в България населението да се чувства руско по манталитет, но от вроден тарикатлък да иска заплати в евро. Този предател на българските интерси е част от поитическата помиарщина и брутално лицемерие в политиката.
5
Назначения от ген. Решетников за главнокомандуващ парашутиста Радев е безкрайно неудачен избор, с мътно комсомолско и БКП минало, престъпно натрупано благосъстояние и фалшифициран вот. Накратко, поставеният от руския ген. Решетников, чехъла Радев, е един напълно ненужен човек... Льотчика изглежда като нахилен идиот, безспорно. Заеква дори когато си чете речите. Най-често гледа така, че не си сигурен дали ще се засмее или разциври. Това е защото и той самият не е сигурен. На пленума при червените говеда прецедента марионетката Радев остави поредното усещане, че се държи като слънчасал. Палячото Радев се изтъпани на преден план и подскачайки като врабче неадекватно рече, че разбиването на собствените ни мигове, било модел за подражание. Марионетката бе зает да се хили като изоглавен, под полата на червената траверса и като си тръгна, хукна да се връща бягайки, защото забравил, моля ви се, да каже довиждане на шефката си слаНинова. Зевзеци от пленума коментираха, че олигофрена прецедент спешно трябва да се прегледа при известния руски психиатър Кашпировски, защото има видими ментални смущения в поведението, лицевите мускули и неадекватните подскоци и хилене... Няма да забравя, когато КУРАБИЯТА МУ ГО БЕШЕ ЗАВЕЛА, ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ОПЕРА, Президентът се смя, и то точно в момента, когато по монитора излъчваха събитията в Харманли. Тогава го съжалих, защото той просто не беше разбрал , че е назначен за прецедент на държава мислеше си, че е в облаците на 7то небе. Според мен, този човек трябва много сериозно да се прегледа и то главно главата... С номинацията на червения травестит за вицепрезидент, червените говеда на слаНинова ,се опитаха да вкарат някакъв мъжкарски елемент, в прецеденската тройка. Опитът се оказа неуспешен. Няма сила, която да опази тоя левак - Радев тъпото от собствената му инфантилност и автентична тъпота!!!
6
С приятели и роднини държава не се прави-резултата го виждаме всички!
7
Ненчев беше превърнал в бардак МО! Пълно разчистване и назначаване на истински офицери родолюбци!
8
То беше ясно от самото начало, че този парашутист ще действа по шуробаджанашка линия, и понеже от нищо друго не разбира, той поема на пряк контрол Министерството на отбраната.......
9
Само така Генерале чисти гербавата тиня много неща трябва да се направят за да имаме пак някакво подобие на някогашната ни армия.
10
По добре доверени и патриоти офицери в МО, отколкото регистрирани пpoститутки назначени от трудовака Ненчев.
11
кво СТАВА ????????ХУНТА ЛИ ЩЕ ПРАВИ ДЕСИТО ??????????ВОЕННИ НЯМАТ МЯСТО В ПОЛИТИКАТА........
12
Нека Бойко да каже кой да сложи и кой да махне ! Той е пожизнен БОГ, непогрешим и свещен.
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
Трагедия. Когато шофьор стане президент. България- страната на неограничените възможности.
15
Няма право никой, който възхвалява М.трата, да ползва ник-а "българин"!
16
Г-н Президент,продължавайте смело напред в същия дух!
17
Г-н Президент,продължавайте смело напред в същия дух!
18
ТОЯ ПУТЮ МАРИНКОВ, КОГАТО ЛИЗА ПИАРКАТА СИ ВЪВ ВВС, КОЕТО ПРЕВЪРНА В БАРДАК, ИМА ЛИ МОРАЛНО ПРАВО ДА Е НА ТОЯ ПОСТ. НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ Я ПЛЮЩЕШЕ БЕЗ ПАРИ, ЗАЩОТО Я БЕШЕ НАЗНАЧИЛ НА ДВЕ ЗАПЛАТИ!! ....................................................................................................................................................................... Имайте милост към това нещастно дете Румката Радев (Врабчето), той е бил жертва на комунистическия режим и това се отразило на неговата психика, превърнали са го в болен шизофреник, отявлен нарцистичен простак и ревностен радетел за човешки добрини. Нашата партия ме караше да ходя с червена връзка. Тяхната партия насила ме караше, те ми опорочиха детството. Това са думи на българския прецедент дезертьора Радев. Опороченото детство на болшевишкото врабче, разбира се, не е единствената травма, която му е била нанесена от комунистите. По-късно, като юноша, той е станал комсомолски секретар. Отново насила. А младостта му е била опорочена от насилствено членство в БКП и насилствено учене в щатите, където се е клел за вярност на Обама.
19
но нека Бог да пази България от БСП /БКП,ДС / и такива като този военен . .
20
след ненчев наистина е нужно малко проветряване. няма нищо нередно да се поставят на високи позиции нови лица, истински професионалисти, познаващи работата си в детайли. доказали себе си от първото до последното стъпало в йерархията.
21
Ми той любовницата си назначи на работа при него, че приятелчета ченгета ли няма да назначи !!! Нали затова се бореше да стане президент - и заплатата добра - 10 000 лв, и пенсията върви - 910 лв. и е на пълна държавна издръжка в резиденцията с прислуга и готвачи. А и едно кабинетче на ген. Деси уреди в президентството ... Въобще - пей сърце !!!
22
Радефф, защо нсо пази още пеевски?????
23
Този шапкар се помисли за голяма работа. Защо не вземе да смени и държавата,че да се чувства по-комфортно. Русия не е много далече,а ако литгне и съсз самолета...
24
Абе Радев, какво правиш ти бе върни ми гласа дето ти дадох. Ти сменяш наред всички в държавата бе. Кой си ти бе майчин сине? Любовници, жени приятели, ченгесари и всички наред боклуци назначи на службички. Много си бил прост .
25
YES OF COURSE...!!! CONGRATULATIONS , GENERAL RADEV ...!!!
26
Ама някой да не е очаквал да ги остави и да ги дондурка! Напълно нормално. Даже закон трябва да има за това. Като в Щатите, като в Англия, като в Русия,като в Германия, Франция, като в ред други държави. Отиват си управляващите, а заедно с тях всички, които са управлявали във всички нива на държавата. Иначе става орел, рак и щука.
27
Аз пък очаквах 'новина' - Радев назначи приятели на Боко!!!
28
BOKO TIKVETO DEAR SIR , BULGARIAN COMMUNIST PARTY MEMBER , AND " AGENT BUDA " OF THE BULGARIAN COMMUNIST PARTY SECRET SERVICES...!!! BUD ZDOROV ...GERB COMMUNIST PETROV ...!!!
29
няма място за притеснение. като бивш генерал, радев знае какво прави. врял и кипял е в тези работи. убеден съм, че ще направи най-доброто за националните интереси.
30
Отиде си едно бандитско мутренско крадливо правителство...Редно е да си вземе и боклуците от министерствата със себе си.Достатъчно се накрадоха.Хубаво е направил Радев.
31
Отиде си едно бандитско мутренско крадливо правителство...Редно е да си вземе и боклуците от министерствата със себе си.Достатъчно се накрадоха.Хубаво е направил Радев.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Съдийка осъди ПИК заради критичен коментар срещу учителя Емил Джасим, нарекъл Левски "лайно", а цар Симеон Велики - самозванец. Подкрепяте ли решението на съда?
архив

Клиент в магазина:
- Трябва ми сигурен будилник.
- Ето, вижте най-новия ни модел! Отначало се включва сирена, после се раздава артилерийски залп, а на лицето ви се плиска кана ледена вода. Ако и това не помогне, будилникът звъни в работата ви и казва, че сте болен от грип.
- Перфектно, ще го купя....

няма нови новини
Днес: 96
hot
най-четени новини в момента
сега
2422
четат ПИК
сега
четат тази новина
САМО В ПИК TV! Благо Георгиев проговори за Гери-Никол и кога ще катурне от трона му Венци Стефанов- изповед от първо лице в "Жълтите новини"
x
ВЕНЕРА ВЛЕЗЕ В РАК! Вижте кои зодии ги очакват любовни успехи!
x