Траян Бъсеску смята, че в близките 20 години Украйна няма да влезе в ЕС

Само в ПИК
Траян Бъсеску смята, че в близките 20 години Украйна няма да влезе в ЕС
Автор: ПИК
Дата
Дата
1302
Коментари
2
Траян Бъсеску смята, че в близките 20 години Украйна няма да влезе в ЕС

Бившият румънски президент Траян Бъсеску заяви, че Молдова и Украйна няма да влязат в ЕС в близките 20 години, предава ТАСС, цитирани от Фокус.

„Знам, че категорично бе отказано насрочването на дата за европейската перспектива, не само на Молдова, но и на Украйна, защото това е максималната граница, до която могат да стигнат на изток Европейският съюз и НАТО. Невъзможно е да излезем от тази граница в мирно време“, заяви бившият президент на Румъния.

Той не пропусна да обвини политиците, които обещават влизане в Европейския съюз, тъй като според него те лъжат избирателите.

„Най-големият проблем на политиците в Кишинев, и не само на Майя Санду, е отсъствието на мъжество“, каза той.

Бъсеску добави, че би искал да види политици, които казват „братя, днес преставам да ви лъжа, че можем да влезем в ЕС“.

Той подчерта, че все пак Молдова има шанс да влезе в съюза, за разлика от Украйна, но това може да стане чрез обединение с Румъния.

Още по темата
Траян Бъсеску: Молдова се отклони от европейския път
Часовник
03:33
Бившият президент на Румъния Траян Бъсеску заяви, че Молдова се е отклонила от европейския път, предава ТАСС. В неделя в страната се проведе вторият тур на президентските избори, като според...
Напиши коментар »
(2)
1
оле ле...този от снимката горе си е чист циганин пъстроок - Украйна е Русия, крайно време е мамалигарите да го разберат...
2
Циганинът Басеску е руско куче и говори не за това, което предстои, а за това, което на него му се иска. Само след няколко години Украйна ще стане член на ЕС, защото по това време Юдо-хазарска Рус няма да съществува вече...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Уютно е на всички, ползващи се с благоразположението ви в началото на периода, но горкò на онези, стоящи в периферията на интересите ви. Не се колебайте да отстоявате истината във вторник и запазете достойнството си, като не се поддавате на провокатори. Бизнес делата ви ще се развиват според очакванията в сряда, без изненади и удари под кръста. Материалната осигуреност ще ви подтикне към разширяване на дейността, правейки удачни вложения. Бъдете достъпни и се радвайте на хубавите мигове, с които животът щедро ще ви дари.
ВИП рожденици
Александър Кипров
Александър Кипров
композитор
Става на: 67 години
д-р Иван Кокалов
д-р Иван Кокалов
вицепрезидент на КНСБ
Става на: 64 години
проф. Боян Биолчев
проф. Боян Биолчев
писател, литературовед
Става на: 75 години

Шефът на хотела върви по коридора и чува от една стая пеене. Обажда се на рецепцията:
- Вие връчихте ли сметката на клиента от 108-а стая?
- Да.
- А защо пее тогава?
- Не пее той. Опяват го.