ТРЕВОЖНИ ДАННИ! Северозападна България - шампион по смъртност

Само в ПИК
ТРЕВОЖНИ ДАННИ! Северозападна България - шампион по смъртност
Автор: ПИК
Дата
Дата
2843
Коментари
3
ТРЕВОЖНИ ДАННИ! Северозападна България - шампион по смъртност

С най-висока смъртност у нас са хората в Северозападна България. Два пъти по-висока е смъртността там, отколкото в София. Това коментира пред БНТ шефа на Клиниката по кардиология в УМБАЛ „Александровска“доц. д-р Добрин Василев.

„Най-болни са хората в Северозападна България. Причината за това е до голяма степен мисленето в този регион“, коментира специалистът. Шефът на кардиологията в болница „Александровска“ уточни още, че българският лекар не е обучен да общува с пациента. Медиците не могат да информират коректно за състоянието близките, тъй като това е пропуск в медицинското образование у нас.

„Лекарят е длъжен да информира до степен, която самият пациент прецени, че има право да се даде на близките“, допълни д-р Василев, като уточни, че хората имат свръхочаквания, че всеки пациент може да бъде спасен. „Медицината напредва непрекъснато, развива се непрекъснато, но все още сме далеч от това да сме богове и от това едва ли не да възкресим умиращия“, посочи специалистът.

Напиши коментар »
(3)
1
В от този регион младите и в работоспособни възраст хора масово се преселиха в райони с по-ниска безработица. Останаха пенсионери и цигани, чиято средна продължителност на живота е под 60 години. Това е основната причина за по- високата смъртност, както и нищожните финансови възможности на тези групи от населението.
2
За Чернобил говорим постоянно, но за пуснатите над Сърбия бомби с необогатен уран мълчим- оказа се, че политическата коректност е по-важна от здравето на българина.
3
Където има глад и мизерия, има и смъртност. Но за това са виновни управляващите. Не случайно този регион е известен като Северозападнала България.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Виктор Николаев
Виктор Николаев
журналист, тв водещ
Става на: 38 години
Илиана Беновска
Илиана Беновска
журналист
Никола Спасов-Мастиката
Никола Спасов-Мастиката
футболист, треньор
Става на: 59 години
Райна Кабаиванска
Райна Кабаиванска
оперна певица

- Няма да ти дам пари за сладолед и толкоз! – вика майката.

- Добре – отговаря синчето, – но като влезем в магазина ще ти викам “бабо”!