ТРЕВОЖНИ ДАННИ! Северозападна България - шампион по смъртност

Само в ПИК
ТРЕВОЖНИ ДАННИ! Северозападна България - шампион по смъртност
Автор: ПИК
Дата
Дата
2533
Коментари
3
ТРЕВОЖНИ ДАННИ! Северозападна България - шампион по смъртност

С най-висока смъртност у нас са хората в Северозападна България. Два пъти по-висока е смъртността там, отколкото в София. Това коментира пред БНТ шефа на Клиниката по кардиология в УМБАЛ „Александровска“доц. д-р Добрин Василев.

„Най-болни са хората в Северозападна България. Причината за това е до голяма степен мисленето в този регион“, коментира специалистът. Шефът на кардиологията в болница „Александровска“ уточни още, че българският лекар не е обучен да общува с пациента. Медиците не могат да информират коректно за състоянието близките, тъй като това е пропуск в медицинското образование у нас.

„Лекарят е длъжен да информира до степен, която самият пациент прецени, че има право да се даде на близките“, допълни д-р Василев, като уточни, че хората имат свръхочаквания, че всеки пациент може да бъде спасен. „Медицината напредва непрекъснато, развива се непрекъснато, но все още сме далеч от това да сме богове и от това едва ли не да възкресим умиращия“, посочи специалистът.

Напиши коментар »
(3)
1
В от този регион младите и в работоспособни възраст хора масово се преселиха в райони с по-ниска безработица. Останаха пенсионери и цигани, чиято средна продължителност на живота е под 60 години. Това е основната причина за по- високата смъртност, както и нищожните финансови възможности на тези групи от населението.
2
За Чернобил говорим постоянно, но за пуснатите над Сърбия бомби с необогатен уран мълчим- оказа се, че политическата коректност е по-важна от здравето на българина.
3
Където има глад и мизерия, има и смъртност. Но за това са виновни управляващите. Не случайно този регион е известен като Северозападнала България.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Валентин Танев
Валентин Танев
актьор
Става на: 60 години
Ина Ананиева
Ина Ананиева
треньор по худ. гимнастика
Мимоза Базова
Мимоза Базова
актриса

Ако млада, сама съседка ви каже "Ако нещо ви потрябва, елате, не се стеснявайте", то отидете още първата вечер. И не се стеснявайте...