Трима мъже изтребват със стрели уличните кучета в Самоков

ЧАС ПИК

Трима мъже изтребват със стрели уличните кучета в Самоков

32445
на 27.07.2014
Трима мъже изтребват със стрели уличните кучета в Самоков
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Садисти от Самоков масово избиват кучетата в града. алармират местни жители. Хората описаха ужасяващите гледки, на които станали свидетели, в писмо до в. „Вяра”. Самоковци твърдят, че видели как със специални стрели се правят опити за умъртвяване на бездомни кучета в града. „Човешко и законно ли е да се прави това?”, питат жителите.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

”Мерки за тези кучета наистина е необходимо да се вземат, но нека не забравяме, че тези мерки трябва да съответстват на времето, в което живеем. Вече сме в 21. век и не може да се убиват по този начин животни пред очите на възрастни и деца. Правилно е тези кучета да се обезпаразитят, кастрират, номерират, да се изгради приют за тях, а не да се избиват организирано. Доколкото си спомняме, през миналата година в общинския бюджет бе предвидена известна сума за изграждане на приют за безстопанствените кучета. Нищо обаче не бе предприето. Нямаме представа дали в сегашния бюджет е планирана подобна сума. А проблемът си стои. Искаме кметът Владимир Георгиев да ни отговори докъде е стигнал въпросът с изграждането на приюта”, казват самоковци.

На ужасяващата гледка са станали свидетели и деца от СУ “Никола Велчев”. По време на тренировъчни занимания в двора на спортното училище кучетата били умъртвявани. Ето какво споделиха децата: „Видяхме как трима мъже изстреляха три специални стрели с цел да убият кучето. Това куче ни беше любимец на всички, чувствахме го като приятел. Сутрин ни посрещаше в училище, след обяд ни изпращаше. Играехме на гоненица с него. Ние пък винаги му носехме храна. Беше толкова добродушно, но не и агресивно”.

По-чувствителните деца направили забележка как е възможно това деяние, и то от служители, а те не им обърнали внимание, само казали, че кучето било агресивно, а според децата това не е истина. „Някои момичета от групата се разплакаха. Изстреляха по него три стрели. Кучето падна на земята. Помислихме си, че умря пред очите ни. Веднага потърсихме ветеринарен лекар, събрахме пари, купихме нужните лекарства, положихме максимални усилия, за да го спасим. Прибрахме го в помещение. Когато се събуди и си отвори очи, с благодарност ни гледаше и ближеше ръцете ни. В продължение на дни го лекувахме. За величието на една нация и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните”, заявиха учениците.

Крайно време е да се почерпи опит от други градове, където са предприети стъпки в това отношение. Може да се потърси помощта на „Четири лапи” и на други подобни организации. Сегашната неприемлива практика на унищожаване на бездомните кучета трябва да се прекрати на всяка цена, убедени са самоковци. Хората бяха силно възмутени от убийствата на кучетата и в момента обмислят какви мерки да предприемат към тази жестокост спрямо уличните животни. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО)
ново
Днес: 94
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК