Коментари

ТРУДОУСТРОЯВАНЕ! Нова тв пак ще настъпи мотиката с Анкова и Чипев - телевизиите позорно се сляха в обща боза

Само в ПИК
ТРУДОУСТРОЯВАНЕ! Нова тв пак ще настъпи мотиката с Анкова и Чипев - телевизиите позорно се сляха в обща боза
Дата
Дата
65587
Коментари
15
ТРУДОУСТРОЯВАНЕ! Нова тв пак ще настъпи мотиката с Анкова и Чипев - телевизиите позорно се сляха в обща боза

Най-сетне се разбра защо в държавата има толкова много телевизии и всиките са като клонинги - за да могат да трудоустройват в тях кадрите на БНТ, след като изпаднат от класациите. Последният такъв трансфер от държавната телевизия към частната Нова е преместването на доскорошната ѝ генерална директорка Вяра Анкова от "Сан Стефано" като шефка на новините на мястото на уволнената Дарина Сарелска.

Като оставим настрани, че това малко прилича на навиците на някои наши бивши президенти да стават партийни лидери след като напуснат "Дондуков" 2, голямата въпросителна е защо съществува Нова? А от тази екзистенциална орбита можем да го сведем до "защо Нова прави новини". Особено като се има предвид, че Анкова помъква подире си и друг ръководен кадър в БНТ - Даниел Чипев. Вероятно след тях ще прилазят и други техни доверени лица от БНТ.

Някой в Нова или където и да било другаде допуска, че Анкова и Чипев могат да правят нещо по-различно от това, което са правили досега? Само че това вече го правят в БНТ. Защо ѝ е и на Нова да го прави? Защо ѝ е пак да настъпва мотиката, като че ли вече не е яла дървото на тая почва. Или всичко в телевизиите е на простичкия принцип "едно баба знае, едно баба бае".

И примерите за това са колкото щеш - където и да отиде бившият кадър на БНТ Сашо Диков, все ще гони някакви политици из парламента. Където и да отиде неотдавнашната емблема на БНТ Иван Гарелов, все ще води някаква "Панорама". 

Ей - на, бившата говорителка от новинарските емисии на БНТ Нери Терзиева две телевизии закваси, след като напусна държавната и двете са като клонинги на първата - нищо различно в програмите, нито различно в предаванията, нищо различно в лицата.

Да не говорим какво пък наричат всички тия части телевизии "конкуренция" и до такава степен се главозамайват от това, че когато цитират някаква чужда новина, дори не споменават името на медията. Защо ли се заблуждават, горкичките? Че репортерките им седят една до друга на събитията и си държат една на друга микрофоните - каква конкуренция, какви пет лева?

От "конкуренция" в един момент се докараха дотам, че по всички телевизии течаха еднакви реалити формати на разните му там "пей с мен", "танцувай без мен" и т.н., а водещите и продуцентите им се въртяха от една в друга като катерица в колело и ако драгият злител не погледне логото в горния край на екрана на телевизора си, за нищо на света не би могъл да се сети на кой канал точно е включил.

Да припомняме ли: къде бяха днешното лице на Нова Виктор Николаев и бившата ву половинка Ани Цолова - в Би Ти Ви, а преди това Виктор беше в БНТ и БНР, а преди това в "Дарик". Ами разните Лори Крумови, Бенатови, Сарелски, Ани Саличи, Юксел Кадриевци, Виктории Петрови, Андрей и Иван, че и Слави Трифонов - в БНТ - Би Ти Ви - Нова ТВ - Би Ти Би - Нова ТВ и т. н. до пълно зашеметяване, което пък на свой ред обяснява, защо дори скуката, която цари навсякъде, не е различна, а еднаква. Е, вярно, някои кадри на БНТ се трудоустроиха като депутатки, като Елена Йончева например, но кой както се уреди.

Не е наша работа защо чорбаджиите на тези медии си харчат парите за тях - имат бол пари, харчат ги. Но трябва да знаят, че те не отиват за нищо друго, освен за трудоустройството на декласирани кадри от БНТ. И не изпълняват другата си тайна задача - да оказват влияние на общественото мнение. Първо, защото общественото мнение е доста по-интелигентно от журналистическото и доста по-реактивно благодарение на новите технологии и второ, защото колкото Анкова, Чипев и прочее са формирали обществено мнение в БНТ, толкова ще формират и в Нова, и където и да било другаде.

Ако не вярват, да погледнат рейтингите на телевизиите. С просто око се вижда, че дори клюкарките във входовете са с по-висок рейтинг на доверие от тях. Понеже клюкарките непркъснато се опитват да научат нещо ново, докато телевизиите вече от 30 години плътно са затворили омагьосания кръг на клонирането на програми и трудоустройството на кадри. Тъй че, уважаеми зрители, повредата не е във вашия телевизор, а в главите на тия, които управляват телевизиите. Затова, когато скъпото ви къса нервите с глупостите си, не трошете скъпия телевезор, те толкова могат.

 

Напиши коментар »
(15)
1
Я си проверете, какво значи трудоустрояване!
2
А ти където и да отидеш все ще ближеш задници
3
..."защо чорбаджиите на тези медии си харчат парите за тях"..? Защото всички по-горе изброени са или поръчкови "убийци" на неудобни политици и личности или момичета и момченца на повикване срещу заплащане ...
4
Ива Николова е много права ! Всички журналисти с достойнство ги измитат от тези телевизии ! факт ! Остават само Виктор Николаевците...знаете защо !
5
Като че ли няма как да е друго - малка държава сме, при това почти обезлюдена, срив в образованието, младите и кадърните в голямата си част са отдавна емигрирали! Е, откъде да ги намерят телевизиите кадрите, освен да си ги разменят! Преди само няколко години ректор на български ВУЗ изнесе поразителни данни - новоприетите студенти не умеят да боравят с текст, т. е не могат да го осмислят и да схванат информацията, която текстът носи, а за правописа и правоговора на студентите просто не му се говореше. Човекът се беше хванал за главата. Това е положението!
6
... искам да кажа, отминаха златните времена, в които за едно работно място имаше зверска конкуренция измежду много, и то добре подготвени хора. Сега се назначава това, което е налично, и толкова.
7
Присмял се щърбел на хърбел че вие какви сте да не би ако ви бият шута ще започнете да плетете чорапи и вие като тях ще гледате да се уредите някъде по специалността.
8
Абе как не ги е срам да се трудоустройват. Да вземат пример от Ива Николова, който вместо да се трудоустройва, направо се пенсионира в ПИК ТВ.
9
А ВИЕ НЕ СПИРАТЕ ДА СЕ НАГАЖДАТЕ НА ВЛАСТТА И ОСОБЕНО НА Б.Б.МЕДИИТЕ СА ЧЕТВЪРТАТА ВЛАСТ И ВИНАГИ СА КОРЕКТИВ И ОПОЗИЦИЯ НА ВЛАСТТА,НО НЕ И ВИЕ,ПЪК И ОСТАНАЛИТЕ МЕДИИ.ПРИ ВАС ОБАЧЕ Е МНОГО ОЧЕБИИНО.
10
Тези дни БНТ показа прощален купон на световно неизвестния си директор на Новини и актуални предавания Даниел Чипев - момченце от Правец. Само дето не стана ясно дали купонът го е дал Чипев или пък БНТ, че се освобождава от поредния си безличник. Ама то БНТ само безличници ражда, всъщност.
11
НЕ ИСКАМ ДА ГЛЕДА НИТО БНТ,НИ НОВА,НИ БИ ТИ ВИ,НИ БИТ ,НИ БЪЛГАРИ ОН АИР , НИ ККАНАЛ-3--ВСИЧКИ СА ПРО ТУРСКИ ,АНТИ БЪЛГАРСКИ!НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА ГИ СПРАТ!!ОТВРАЩАВАТ МЕ!! ГНУС МЕ Е ОТ ТЯХ,ЗАЩОТО СИПЯТ ЛЪЖИ, ОПРОСТАЧВАТ И ИЗВРЪЩАВАТ ЦЯЛ ЕДИН НАРОД!!!
12
Телевизията- майка много го е закъсала откъм професионални кадри. За определени професии дори вече не искат висше образование, камо ли по дадената специалност. И затова се срещат парадокси, както в София, така и по провинциалните студия.
13
Как няма да настъпят мотиката като тези Другари Не знаят какво е МОТИКА.А телевизията Не ще мотика А Политика мотиката е за Катето Евро да си копае градината че за друго Не става.....Иначе всичко е точно описано но КОЙ да чете КОЙ...????нали всеки Божи ден виждате какво става във ''ТЕЛЕВИЗИИТЕ.....?????
14
А и толкова ниско равнище на телевизионна журналистика! Как иначе - едни и същи лица просто се местят от едно място на друго. И наистина не би могло да се роди нещо различно, освен клонинги!
15
Истината е, че Анкова скапа БНТ и се чудя на НОВА как и за какво я вземат там.....явно са мазохисти!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
Бранимира Антонова
Бранимира Антонова
първата "Мис България" (1967 г.)
Явор Хайтов
Явор Хайтов
политик
Става на: 48 години

Един се прибира след полунощ пиян до откат. Жена му го почва от вратата:
– Колко пъти трябва да ти повторя, че не бива да пиеш повече от две бири и да се прибираш след десет часа?!
– Ама сериозно, ти така ли ми каза? Явно пак всичко съм объркал…