ТРУСОВЕ! Първан Симеонов за амбициите на Слави в политиката: Може да стане заплаха за всички

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ТРУСОВЕ! Първан Симеонов за амбициите на Слави в политиката: Може да стане заплаха за всички

71379
на 19.09.2017
ТРУСОВЕ! Първан Симеонов за амбициите на Слави в политиката: Може да стане заплаха за всички
Автор:   ПИК

Free Bet Бонус за специалистите в Спортните Залози на efbet.com (18+)

Евентуален нов политически проект може да стане заплаха за всички, размествайки досегашната властова картина. Това каза пред радио "Фокус" политологът Първан Симеонов относно заявките от страна на шоумена Слави Трифонов за влизане в политиката.

препоръчано

По думите му, въпреки че конкретни действия към момента няма, традиционното търсене на алтернативи остава, като проектът би имал успех, бидейки заплаха или подкрепа за една или друга сила.

„Това са протестни настроения, които не припознават стопанин сред основните политически сили. Във връзка с това Трифонов е до някъде опасен за опозицията, защото тя ще види конкурент. Трудно ще ѝ е вече да мобилизира протестното електорално поведение. То ще види и един друг възможен отдушник. Подозренията, че Трифонов е донякъде във волна или неволна политическа симбиоза с ГЕРБ не са малки, защото видяхте как ГЕРБ някак си припозна каузата му и се опита да спечели ползи от нея, казвайки „Ето и ние сме за мажоритарния вот, но останалите не искат“. Възможно е някак си ГЕРБ и Слави Трифонов да си бъдат полезни. Това е едната възможност, другата възможност е не по-малко вероятна – шоуменът да се превърне в ясна политическа конкуренция на ГЕРБ, при това във времена, в които ГЕРБ някак си леко си внушиха, че е дошла безметежност и безалтернативност“, обясни той.

Първан Симеонов коментира още, че времето е подходящо за евентуален нов политически проект, тъй като е достатъчно отдалечено от следващите избори и има възможност за разгръщането на кампания. "Трудно ще се предложат нови послания, но съществуват и шансове за успешен проект", добави политологът. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК