ТОП НОВИНАТА

Тръмп е абсолютният хит в НДК. Юруш на шедьоврите без пари!

Само в ПИК
Тръмп е абсолютният хит в НДК. Юруш на шедьоврите без пари!
Автор: ПИК
Дата
Дата
30557
Коментари
0
Тръмп е абсолютният хит в НДК. Юруш на шедьоврите без пари!

Най-евтините и смислени подаръци за Коледа ще откриете не другаде, а в НДК по време на стартиралия днес панаир на книгата.

Там, на щанд 101, вляво от главния вход на партерния етаж, водещото българско издателство "Милениум" продава изящните си заглавия с направо престъпни отстъпки - от 20 до 70 процента!

Само от днес до неделя ще имате възможност да грабнете почти за без пари най-големите литературни хитове на годината. Сред тях са най-продавата книга в момента у нас - безценният наръчник за отслабване "Размерът има значение" на Александра Иванова, официалната биография на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп "Искам всичко", задължителната за всички библиофили политическа енциклопедия "Сталин".

Специално за литературната фиеста "Милениум" пуска премиерно интригуващи заглавия със специални отстъпки.

Едва ли има съвременен човек, който ще остане равнодушен пред предупрежденията, отправени към глобалния свят от Марк Гудман в книгата му "Киберпрестъпления". Авторът е посветил живота си на това да проучва бъдещите престъпни изобретения, резултат от напредъка на технологиите.

На вълната на празничното настроение е изключителната селекция от коледни разкази в сборника „Витлеемската звезда“. Шедьовърът е едно от най-хубавите предложения за подарък, който да поднесем на близките си за празника, а и във всеки един ден от годината. В селекцията са поместени 15 творби на класици от цял свят и от различни епохи - Толстой, Достоевски, Чехов, Мопасан, Марк Твен, Пърл Бък, Джеймс Джойс, Хенри ван Дайк, Труман Капоти... 

Интригуващото документално изследване на писателя историк Веселин Игнатов "Разстрелът на Христо Ботйов" дава отговори на въпроси, обвити в десетилетната паяжина на митове, хипотези и откровени заблуди. Кой всъщност уби Ботев?Това е една от най-големите загадки в българската история. По учебникарска представа са го гръмнали турски заптиета. Но така ли е наистина? Има ли предател в най-близкото му обкръжение? Каква е ролята на Никола Обретенов, Георги Апостолов и на другите му съратници?

Сред премиерите в каталога на „Милениум” е и руският роман - събитие "Вера" на Александър Снегирьов, който прави фурор в Русия и по-познат като любимата творба на президента Владимир Путин. "Вера" бе обявен за бестселър за 2015 г. и отличен с престижната награда „Руски Букър“. България е сред първите държави, в които е преведен нашумелият естетски роман.

С полезните наръчници "Сократ и изкуството на диалога" и "Конфуций и търсенето на пътя" на София Петрова "Милениум" открива поредицата "Философия за всеки". Написани на земен език, без да са наукообразни, четивата са подходящи за всички възрасти и са чудесен пътеводител в света на практичната мисловност.

Почитателите на екзотичното криминале ще трябва да направят сложен избор или просто ще си тръгнат с най-малко две нови предложения, които отвеждат читателя в Страната на изгряващото слънце и го увличат в разнищването на сложни загадки. Това са модерните криминални класики „Зодиакалните убийства“ на Шимада Соджи и „Убийства в Декагона" на Аяцуджи Юкито. Големите японски автори правят реверанс към творчеството на Агата Кристи и Артър Конан Дойл, но внасят в дедуктивните плетеници за ума специфично японска мистика и поднасят предизвикателен пъзел за интелекта на читателя. 

Особено атрактивен за младежите, а не по-малко и за техните родители, е романът„Спасяването на Франческа“, с който обичаната австралийска писателка Мелина Маркета дебютира на българския пазар. Книгата е обявена за "Роман на годината" в Австралия и е отличена с приза на Американската библиотечна асоциация за най-добър тийнейджърски роман. Прозата на авторката е обожавана от милиони читатели по цял свят, а в родината й е считана за юношеска класика. 

На щанд 101 в НДК ще грабнете с уникални намаления и поетични класики на Валери Петров и Недялко Йорданов, пълният набор от билковите лечебници на Ванга, Слава Севрюкова и Петър Димков, нравствените поучения на Петър Дънов.

 

За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Не трябва да разчитате много на съдбата през следващите седем дни. Тя няма да ви направи подаръци, трябва сами да се потрудите. Но затова пък усилията, положени сега, дават добри резултати. Парите идват и си отиват. Вие се ядосвате за някои ненужни покупки в събота. На моменти не знаете да спрете, затова е желателно да имате до себе си добър консултант, който да ви ограничава в харченето. Внимавайте пред кого и какво споделяте, защото завистниците са наострили уши и само чакат удобен момент за удар под кръста. Ще се разочаровате от приятелска лъжа и няма да простите.
ВИП рожденици
Ангел Заберски-син
Ангел Заберски-син
музикант и композитор
Става на: 48 години
Анжел Вагенщайн
Анжел Вагенщайн
писател, сценарист
Става на: 95 години
Владимир Левчев
Владимир Левчев
поет
Става на: 60 години
Касим Дал
Касим Дал
политик
Става на: 55 години
Тодор Батков
Тодор Батков
адвокат, собственик на в. "Стандарт"
Става на: 59 години

В банката правят ревизия. Питат главния счетоводител:
- Къде е директорът?
- Отиде да се сбогува със семейството си...