ТОП НОВИНАТА

Тръмп е абсолютният хит в НДК. Юруш на шедьоврите без пари!

Само в ПИК
Тръмп е абсолютният хит в НДК. Юруш на шедьоврите без пари!
Автор: ПИК
Дата
Дата
30804
Коментари
0
Тръмп е абсолютният хит в НДК. Юруш на шедьоврите без пари!

Най-евтините и смислени подаръци за Коледа ще откриете не другаде, а в НДК по време на стартиралия днес панаир на книгата.

Там, на щанд 101, вляво от главния вход на партерния етаж, водещото българско издателство "Милениум" продава изящните си заглавия с направо престъпни отстъпки - от 20 до 70 процента!

Само от днес до неделя ще имате възможност да грабнете почти за без пари най-големите литературни хитове на годината. Сред тях са най-продавата книга в момента у нас - безценният наръчник за отслабване "Размерът има значение" на Александра Иванова, официалната биография на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп "Искам всичко", задължителната за всички библиофили политическа енциклопедия "Сталин".

Специално за литературната фиеста "Милениум" пуска премиерно интригуващи заглавия със специални отстъпки.

Едва ли има съвременен човек, който ще остане равнодушен пред предупрежденията, отправени към глобалния свят от Марк Гудман в книгата му "Киберпрестъпления". Авторът е посветил живота си на това да проучва бъдещите престъпни изобретения, резултат от напредъка на технологиите.

На вълната на празничното настроение е изключителната селекция от коледни разкази в сборника „Витлеемската звезда“. Шедьовърът е едно от най-хубавите предложения за подарък, който да поднесем на близките си за празника, а и във всеки един ден от годината. В селекцията са поместени 15 творби на класици от цял свят и от различни епохи - Толстой, Достоевски, Чехов, Мопасан, Марк Твен, Пърл Бък, Джеймс Джойс, Хенри ван Дайк, Труман Капоти... 

Интригуващото документално изследване на писателя историк Веселин Игнатов "Разстрелът на Христо Ботйов" дава отговори на въпроси, обвити в десетилетната паяжина на митове, хипотези и откровени заблуди. Кой всъщност уби Ботев?Това е една от най-големите загадки в българската история. По учебникарска представа са го гръмнали турски заптиета. Но така ли е наистина? Има ли предател в най-близкото му обкръжение? Каква е ролята на Никола Обретенов, Георги Апостолов и на другите му съратници?

Сред премиерите в каталога на „Милениум” е и руският роман - събитие "Вера" на Александър Снегирьов, който прави фурор в Русия и по-познат като любимата творба на президента Владимир Путин. "Вера" бе обявен за бестселър за 2015 г. и отличен с престижната награда „Руски Букър“. България е сред първите държави, в които е преведен нашумелият естетски роман.

С полезните наръчници "Сократ и изкуството на диалога" и "Конфуций и търсенето на пътя" на София Петрова "Милениум" открива поредицата "Философия за всеки". Написани на земен език, без да са наукообразни, четивата са подходящи за всички възрасти и са чудесен пътеводител в света на практичната мисловност.

Почитателите на екзотичното криминале ще трябва да направят сложен избор или просто ще си тръгнат с най-малко две нови предложения, които отвеждат читателя в Страната на изгряващото слънце и го увличат в разнищването на сложни загадки. Това са модерните криминални класики „Зодиакалните убийства“ на Шимада Соджи и „Убийства в Декагона" на Аяцуджи Юкито. Големите японски автори правят реверанс към творчеството на Агата Кристи и Артър Конан Дойл, но внасят в дедуктивните плетеници за ума специфично японска мистика и поднасят предизвикателен пъзел за интелекта на читателя. 

Особено атрактивен за младежите, а не по-малко и за техните родители, е романът„Спасяването на Франческа“, с който обичаната австралийска писателка Мелина Маркета дебютира на българския пазар. Книгата е обявена за "Роман на годината" в Австралия и е отличена с приза на Американската библиотечна асоциация за най-добър тийнейджърски роман. Прозата на авторката е обожавана от милиони читатели по цял свят, а в родината й е считана за юношеска класика. 

На щанд 101 в НДК ще грабнете с уникални намаления и поетични класики на Валери Петров и Недялко Йорданов, пълният набор от билковите лечебници на Ванга, Слава Севрюкова и Петър Димков, нравствените поучения на Петър Дънов.

 

Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Мъж и жена в леглото. Звъни телефонът. Жената вдига в просъница, говори малко и казва:
– Обади се мъжът ми. Каза, че е с теб за риба.