БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ТЪЖНА ВЕСТ! Инфаркт покоси внезапно известен планински спасител спортист

Само в ПИК
ТЪЖНА ВЕСТ! Инфаркт покоси внезапно известен планински спасител спортист
Автор: ПИК
Дата
Дата
6138
Коментари
0
ТЪЖНА ВЕСТ! Инфаркт покоси внезапно известен планински спасител спортист

73-годишният Иван Бърдарев от Банско издъхна вчера, покосен от инфаркт, по време на традиционния велопоход Банско-Кавала, който се организира от Спортния клуб на ветераните по повод празника на града. На мъжа му прилошало малко преди село Места, община Банско, и започнал да криволичи по пътя. При разклона за Гостун спрял, тъй като усетил, че не може да продължи, и издъхнал. Приятелите му от групата нищо не могли да направят. Пристигналите на място медици от ЦСМП само констатирали смъртта на Бърдарев. Медицинското заключение за причината за смъртта е масивен инфаркт.

Внезапната смърт стана причина тазгодишният велопоход да бъде отложен. Веднага след като Иван Бърдарев е транспортиран с линейката за МБАЛ – Разлог колоездачите се върнали в Банско, съобщава "Струма.бг".

Групата тръгва вчера организирано от Банско в 7,30 часа. Малко след тях е трябвало да тръгнат останалите ентусиасти с микробус, който е щял да догони и следва велосипедистите до крайната точка на велопохода – гр. Кавала, Гърция, където са имали осигурена нощувка. Прибирането обратно е било планувано за днес. Първоначално велопоходът е бил предвиден да стартира днес, но поради прогнозите за влошаване на времето е издърпан ден по-рано.

В телефонен разговор с Мария Кърпачева, която е член на УС на Спортен клуб на ветераните – Банско, тя сподели, че Иван Бърдарев е сред най-активните участници в мероприятието и се включва в него всяка година. „До последно се чудеше дали да тръгне с велосипеда, или да се качи на микробуса, просто не беше сигурен дали ще издържи. Много обичаше да спортува и участваше редовно във всички мероприятия на клуба, беше много активен, спортна натура. Другите от групата споделиха, че му е станало лошо и започнал да криволичи. Спрял, защото почувствал, че не може да продължи. Издъхнал почти веднага”, каза Кърпачева.

Иван Бърдарев, известен с прякора Бърт, е емблематична фигура за Банско. Дълги години е бил планински спасител, част от доброволния отряд на ПСС – Банско. Той е и сред най-добрите скиори ветерани и състезатели по тенис на маса, многократно е печелил редица състезания.

„Освен добър спортист той беше и добър певец, шеговита личност, голям компаньон. При всичките походи, излети и сбирки, които сме правили, той създаваше колоритност, веселие и настроение”, споделиха приятелите му от клуба.

Още по темата
Почина дипломатът Асен Златанов
Часовник
18:25
На 17.09.2017 г след продължително боледуване на 82 години почина Асен Илиев Златанов - икономист, банкер, дипломат. Златанов е бил посланик на България в Кувейт, Южен Йемен и Ирак,...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Нидал Алгафари
Нидал Алгафари
режисьор, продуцент
Става на: 52 години
Светослав Гаврийски
Светослав Гаврийски
финансист, бивш управител на БНБ и министър на финансите
Става на: 69 години

Къде можеш да намериш парализиран човек? Където си го оставил.