Вход
София
Времето в София 5 o C

Убиец поиска 10 бона обезщетение, търпял пушач в килията си

Убиец поиска 10 бона обезщетение, търпял пушач в килията си

22:27
378
0
Убиец поиска 10 бона обезщетение, търпял пушач в килията си
Автор: ПИК
09.10.2017
0
378

Административният съд в Кюстендил под председателството на съдия Иван Демиревски отхвърли иска на Алберто Йорданов срещу  Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”. Той претендира за обезщетение от 10 000 лева за причинени неимуществени вреди в размер на 10 000 лв. с лихвите по време на престоя си в Бобовдолския затвор.

Петорен убиец намерен мъртъв в килията си

Петорен убиец намерен мъртъв в килията си

В затвора на щата Вашингтон бе намерен мъртъв 20-годишен...

на 18.04.2017

Алберто Йорданов изтърпя наказание лишаване от свобода за 20 години, след като бе осъден за убийство на приятелката си. Излезе от зандана миналата година. Сега упреците му са насочени към затворническата администрация заради това, че го настанили в килия на пушач и наркозависим. Кюстендилецът останал в тази килия за времето от 08.12.2014 г. до 12.07.2015 г. Той твърди, че изпитал чувства на страх, малоценност с траен характер, застрашаване на здравето и сигурността, причинен психоемоционален стрес, и обвинява администрацията, че действията й били в противоречие с изискванията за осигуряване на здравословна и безопасна среда за лишените от свобода, както и че са осъществени с цел да бъдат предизвикани лоши междуличностни отношения на Йорданов с настаненото в килията лице, съобщава "Струма.бг".

Според съда след събраните писмени и устни доказателства не се установява по безспорен начин да са настъпили неимуществени вреди, изразяващи се във вреди от проявено виновно действие или бездействие от страна на служители на затвора в гр. Бобов дол за посочения период, довели до влошаване на здравословното състояние на Алберто и наличието на сочените от него негативни емоции и състояния.

В хода на процеса са разпитани и 7 свидетели. С настаняването на затворника не са нарушени изискванията за минимална жилищна площ на един лишен от свобода, която е 4 кв.м. Не се доказва, че с това настаняване са се влошили условията на живот на Алберто Йорданов. Установено е, че тютюнопушене в помещението е извършвано рядко и не може да се приеме за доказано, че кюстендилецът е бил принуден да живее и спи в задимено с тютюнев дим помещение. Същият не се доказва да е бил обект на физическа или друга агресия и да е имал конфликт, макар той да е наркозависим съгласно приложената медицинска справка. Въпреки че Алберто не понася цигарения дим, на 19.02.2015 г. при претърсване в килия №12 в шкафа му са открити 97 кутии цигари от различни марки, което той не отрича. Това обаче поставя под съмнение твърдяната от него непоносимост към тютюнев дим и цигари.

Така съдът отхвърли обезщетението от 10 000 лева и обяви, че искът е неоснователен и недоказан. Решението може да се обжалва в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.

свързани новини
УЖАС! Жестокият убиец на Виола наръгал съкилийник в окото УЖАС! Жестокият убиец на Виола наръгал съкилийник в окото
Убиецът на красивата студентка Виола Стефан Станев е...
на 20.07.2017
Убиец, който затрил колега по жесток начин, отива на съд Убиец, който затрил колега по жесток начин, отива на съд
Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд 52-годишния...
на 15.09.2017
Сподели:
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Трябва ли България да приеме Истанбулската конвенция за насилието над жени и "третия пол"?
архив

Пияница се събужда сутринта на една пейка в Морската градина във Варна и гледа младо момче до него. Взира се в него и след малко го пита:
- Откъде те познавам, момче?
- Тате, хайде да си ходим вече, че мама сигурно е побесняла и с точилката в ръка!

няма нови новини
Днес: 76
сега
2307
четат ПИК
сега
четат тази новина
БОМБА В ПИК TV! Кой подвежда Борисов? Заговорът на обратните (ФАКСИМИЛЕТА)
x
10 секс грешки, които двойките допускат в желанието да заченат
x