БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Убийци дължат милиони левове за кръвнина - майката на сестрите Белнейски не взела и стотинка

Само в ПИК
Убийци дължат милиони левове за кръвнина - майката на сестрите Белнейски не взела и стотинка
Автор: ПИК
Дата
Дата
6980
Коментари
1
Убийци дължат милиони левове за кръвнина - майката на сестрите Белнейски не взела и стотинка

Близките на убитите в България масово не получават нито стотинка от присъдената им от съда кръвнина, а убийците дължат милиони левове, които никога няма да изплатят. Към днешна дата малцина семейства, чиито близки са станали жертва на брутални убийства или са загинали при катастрофа, получават поне минимална част от присъденото им обезщетение за неимуществени вреди.

Така нито стотинка обезщетение не е получил Фани Белнейска от Явор Колев – убиецът на двете й дъщери, нито пък родителите на заклания от австралиеца Джок Полфрийман – Андрей Манов – Христо и Аксения, нито пък Мариана, майката на убитата от Ивайло Иванов – Рамбо Капка Атанасова, показва проучване на „Телеграф“.

Само Джок Полфрийман и Явор Колев дължат по 400 000 лева обезщетение на близките на убитите от тях деца. Те бяха осъдени окончателно съответно през 2011 и 2014 година, а убийствата са извършени преди десетилетие. Така заедно с лихвите двамата дължат около милион кръвнина.

Същото е положението и с Ивайло Иванов – Рамбо, който удуши и мумифицира приятелката си Капка през 2007 година. Окончателната си присъда той получи през 2013 година и бе осъден да плати 100 000 лева кръвнина, която с лихвите към днешна дата вече е 200 000. До този момент обаче не е изплатил нито лев.

Причината присъдените обезщетения да са само прах в очите на хората и да остават само на хартия е проста – осъдените нямат нищо на тяхно име, защото прехвърлят имотите си на лица още в хода на делото.

Напиши коментар »
(1)
1
Защото няма кой да пита тези тъпи съдии когато присъждат тези обещетения кой ще плаща като някои от осъдените нямат и 2 лв в джоба а сумата е сто хиляди
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Очертават се сериозни недоразумения в интимните отношения, които изтласкват всичко друго на заден план през следващите седем дни. Пазете се от настинки и вируси, периодът е рисков за здравето ви. Имате планове в събота, но те се променят в движение. Това ще ви изнервя, а потърпевши са най-близките ви хора. Делови партньори и сътрудници ви изненадват с бързите си реакции в понеделник. Постарайте се да бъдете и вие на ниво. Внимавайте да не бъдете прекалено разточителни с парите, задават се неотложни плащания. Харчете разумно, защото по празниците ще се докарате до фалит.
ВИП рожденици
Астор
Астор
илюзионист, носител на „Оскар” за магическо изкуство
Става на: 74 години
Иван Портних
Иван Портних
кмет на Варна
Става на: 41 години

- Мамо, мамо, елхата гори.

- Не се казва елхата гори, а елхата свети.

- Ами добре, ама да знаеш, че и пердетата светят.