Горещо

Убиха известен гръцки писател!

Само в ПИК
Убиха известен гръцки писател!
Автор: ПИК
Дата
Дата
15013
Коментари
1
Убиха известен гръцки писател!

Известният гръцки писател и преводач Менис Кумандареас беше открит убит в дома си на ул. "Закинту" в Кипсели, с видими рани по лицето. 83-годишният Кумандареас има охлузвания по шията и лицето. Все още не може да се определи точната причина за смъртта, но не е изключена възможността за убийство.

Според информациите по входната врата не са открити следи от насилствено проникване, но жилището е претърсвано. Точната причина за смъртта ще стане ясна в понеделник след приключване на аутопсията. Смята се, че не е бил ударен от оръжие или друг остър предмет.

Менис Кумандареас е роден в Атина, син е на банкера и финансист Андонис Кумандареас. През 1948 г. живее 6 месеца при брата на баща си в Лондон, през следващата година учи в лицей в Атина и след това следва право в Атинския университет, припомня temadaily.bg.

Военната си служба изкарва във флота. След това работи 20 години като служител в корабоплавателни застрахователни фирми. През 1972-ра прекарва 6 месеца в Берлин със стипендия.

Първите му стъпки в литературата са през 1962-ра, когато издава сборника с разкази „Игралните машинки”. Негови текстове са публикувани в много литературни списания, като „Еклоги”, „Епитеориси Технис”, „Трам”, „Ириданос”, „Тахидромос” и други. По време на хунтата участва в дисидентското издание „18 текста”. Четири пъти е съден за свои публикации.

Кумандареас е основател на Дружеството на писателите. Преди месец излезе последната му книга "Съкровището на времето”. Той е автор на десетки книги, сред които „Игралните машки”, и „Фабрика за стъкло”, „Госпожа Кула”, „Фланелка с номер 9”, „Ароматът им ме кара да плача”, „Денят е за писане, а нощта за тялото” , „Смърт във Валпараисо”.

Вицепремиерът Евангелос Венизелос изрази възмущение и дълбока тъга от убийството на Менис Кумандареас - "човек на духа, който остави ясен отпечатък в гръцката литература".

Напиши коментар »
(1)
1
Интересно , кое е съкровището ... може би аз ....не се свеня да призная - с високо мнение, за себе си съм !!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
За кого бихте гласували, ако днес се проведат парламентарни избори?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите дни сте много жизнени, но отлагате решаването на делови въпрос заради временната емоция. Не е изключено в събота да си организирате едно пътуване или да поканите гости. Парите ви няма да стигнат, както винаги. Задачите и ситуациите, в които попадате в понеделник, изискват точност и прецизност. В това отношение няма да се справите много добре, защото бързате и искате да постигнете много неща за малко време. Възможно е в сряда да имате противоречия с близък човек. Ще си кажете остри думи, а вие отново ще се опитате да излезете от ситуацията като жертви.
ВИП рожденици
Владимир Пенев
Владимир Пенев
актьор
Става на: 59 години
Екатерина Михайлова
Екатерина Михайлова
юрист, политик от ДСБ
Илияна Йотова
Илияна Йотова
вицепрезидент
проф. Симеон Щерев
проф. Симеон Щерев
музикант
Става на: 74 години

- Обвиняеми, вие сте обидили служебно лице! Определям глоба от 100 лв. Искате ли да кажете още нещо? - Бих искал, но при тези цени…