СПОРТЪТ ДНЕС

УЖАС! МУТРЕНСКИТЕ ПОХВАТИ ВЪВ ФУТБОЛА СЕ ЗАВЪРНАХА! Шефът на съдиите поръчан на силова групировка от София

Само в ПИК
УЖАС! МУТРЕНСКИТЕ ПОХВАТИ ВЪВ ФУТБОЛА СЕ ЗАВЪРНАХА! Шефът на съдиите поръчан на силова групировка от София
Автор: ПИК
Дата
Дата
3479
Коментари
2
УЖАС! МУТРЕНСКИТЕ ПОХВАТИ ВЪВ ФУТБОЛА СЕ ЗАВЪРНАХА! Шефът на съдиите поръчан на силова групировка от София

Председателят на националната съдийска комисия към БФС Петър Петров е бил поръчан на силова бригада, пише областният седмичник на Велико Търново - "Кореспондент". В ОД на МВР във Велико Търново е получен оперативен сигнал за група от София, която трябвало да накаже бившия международен рефер. В тази връзка Петров е бил викан в полицията, за да бъде предупреден и да получи допълнителни указания за своята сигурност.

Информацията е потвърдена от самия Петър Петров в телефонен разговор с репортер на изданието. "Да, така е. Не виждам смисъл да увъртам и отричам. Има такъв оперативен сигнал и бях предупреден да внимавам и да взема мерки за сигурността си. Нямам идея в момента чии интереси може да съм засегнал, но в никакъв случай не е приятно", коментира Петров.

Повече от година великотърновецът ръководи със самочувствие националната съдийска комисия, което едва ли е по вкуса на софийското и пловдивското лоби.

Петров има своя версия защо може е да е взет на прицел и свърза евентуалната поръчката с предстоящия изборен конгрес на БФС. "Председателят на на съдийската комисия към БФС е знакова фигура. Може да си представите какъв отзвук би имало у нас и по света, ако се стигне до подобна кървава саморазправа. Затова и предпочитам да се даде гласност, отколкото да си мълча, че съм предупреден", каза той.

Активната му съдийска кариера като международен асистент е свързана с най-мутренските години в българския клубен футбол. Тогава всяка една силова групировка си имаше свой отбор в елита. В интервюто си за изданието в началото на годината Петров говори и за участието на силоваците в българския футбол.

"Първо трябва да отдадем дължимото на тези хора, които в един тежък период за българската икономика инвестираха средства във вътрешния клубен футбол. По този начин те помогнаха той да се съхрани на професионално ниво. Сигурно очаквате, че аз ще започна да ви разправям колко страшно е било за съдиите. Аз проблем с футболните босове от онова време не съм имал. Ще ви кажа и защо. Това бяха мъже на честта. Те бяха чувствителни, когато ги ощетиш, когато им вземеш нещо умишлено. Тогава и реагираха", уточни той.

Според източниците на "Кореспондент" наказателната акция трябвало да припомни за знаковото нападение над друго емблематично име в съдийските среди от Велико Търново. Това е Антон Гецов, който през август 2002 бе смазан от бой, докато прави крос край дома си. На 41 години той бе отказан преждевременно от активната си кариера и дълго време се възстановяваше от травмите и преживяния ужас.

Така и не бяха разкрити поръчителите на побоя, но едва ли те биха имали връзка с преподавателската му дейност. Гецов никога не проговори официално за случилото се и се отдаде на преподаване и научна работа във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Петров често получаваше назначения като асистент в бригадите на Гецов. "Като съдия не съм бил бит и плашен. Вярвам, че и сега ще се опазя", обобщава Петров.

Напиши коментар »
(2)
1
Петров е мой човек и КОНПИ да го духа.
2
ПОДАРИЛ ЛИ Е ЖИЛИЩЕ НА ШЕФ НА СЪДИИ МАСТИТ НАШ ФУТБОЛЕН БОС, УЗУРПИРАЛ БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ? ПОДАРИЛ ЛИ МУ Е ЛЪСКАВ АВТОМОБИЛ, ПОСЛЕДЕН МОДЕЛ НА ИЗВЕСТНА МАРКА? ЗАБЕЛЯЗВАН ЛИ Е ШЕФЪТ НА СЪДИИТЕ В КОМПЛЕКС, В КОЙТО ЖИВЕЕ МИНИСТЪРЪТ НА ФИНАНСИТЕ ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ? ЗАЩО ШЕФЪТ НА СЪДИИТЕ БИЛ ИЗГОНЕН ОТ ЛОЖАТА НА МАЧА БЪЛГАРИЯ – ШВЕЦИЯ ЛИЧНО ОТ ЧОВЕК ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО БОРИСОВ? УЧАСТВА ЛИ ШЕФЪТ НА СЪДИИТЕ В СХЕМА, ПО КОЯТО БЪЛГАРСКИТЕ РЕФЕРИ ПОЛУЧАВАТ БЕЗПЛАТНО ТЕХНИКА ОТ ИЗВЕСТЕН НАШ МАГАЗИН, А МАСРАФЪТ СЕ ПОКРИВА ОТ ФУТБОЛЕН БОС? КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ ЛИ Е ДЪЩЕРИТЕ НА ПЕТРОВ ДА СА БУКМЕЙКЪРИ, КОИТО ПРЕДЛАГАТ ЗАЛОЗИ НА МАЧОВЕ С УЧАСТИЕТО НА СЪДИИ, РЪКОВОДЕНИ ОТ БАЩА ИМ?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Виж всички най-четени
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Преминавате кризисни моменти в работата си и разбирате кои са истинските ви приятели. Ангажирани сте с реализацията на работен план в петък. Некоректността на колега може да ви изненада, но това не е повод за тревоги. Настроението ви е променливо в събота и неделя. Изпитвате неудовлетворение от своя партньор или просто не знаете как да му покажете своите желания. Говорете, това е тайната на взаимоотношенията. Имате твърдото желание да наложите позициите си във вторник. Няма да се откажете от тях, както и да ви убеждават. Бъдете упорити, това поне го умеете перфектно.
ВИП рожденици
Бони
Бони
фолкпевица
Георги Гергов
Георги Гергов
бизнесмен, политик от БСП
Става на: 61 години
проф. Божидар Манов
проф. Божидар Манов
кинокритик
Става на: 70 години
Христо Тотев
Христо Тотев
кинооператор
Става на: 78 години

Бивш служител в ресторант за бърза закуска работи в аптека: - Касата е свободна, следващият. Клиентът казва: - Един пакет презервативи. - За тук или за в къщи?