Украинският посланик: Новото правителство в Киев е легитимно

ЧАС ПИК

Украинският посланик: Новото правителство в Киев е легитимно

5464
на 05.03.2014
Украинският посланик: Новото правителство в Киев е легитимно
Автор:   ПИК

Москва се намесва във вътрешните работи на страната!

Последвайте ни в Google News Showcase

Новото правителство в Киев е легитимно, беше категоричен посланикът на Украйна в София Микола Балтажи на пресконференция в БТА.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

"Русия признава, че е влязла в страната ни, Москва пряко се намесва във вътрешните работи на страната", подчерта Микола Балтажи. 

Той коментира, че правителството спазва правата на всички украински граждани, независимо от техния етнически произход по повод закона за езиците на националните малцинства, който бе отменен от новия парламент в Киев.

"Този закон бе нелегитимен, защото е бил приет без да се допитват до представителите на другите нации освен на руснаците. Новият закон за малцинствата ще бъде бъде приет по европейски норми и ще гарантира правата и на българите в Украйна. Ние искаме да се осигури етническият мир в страната"

Той допълни, че българските журналисти отразяват събитията в Украйна, за разлика от руските медии.

Балтажи посочи и няколко инцидента между руски и украински военни, като определи събитията като провокации. Той припомни, че Русия нарушава договорености между Киев и Москва за числеността на руските военни и количеството бойна техника. "Без да влизам в детайли мога да заявя, става дума за агресия от руска страна, която има за цел да свали правителството на Арсений Яценюк. Украинците не искат да воюват срещу руснаците. Ние сме близки народи и се надяваме агресията да бъде спряна с преговори и мирен диалог", каза още Балтажи. Балтажи посочи още, че има контакти между Москва и Киев за урегулиране на кризата. В същото време посланикът подчерта, че все още няма резултат. "Отговорът трябва да бъде даде от Москва", категоричен бе той.

Относно сблъсъците в Украйна от 21 ноември 2013 г. Балтажи заяви, че трябва да се проведе обективно разследване и да виновните бъдат, независимо от коя страна се намират те.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми мъчат Стрелците, Везните - в плен на емоциите
ПИК TV x
ПИК TV! В последния работен ден преди изборите: Депутатите гласуват вдигането на военните заплати - НА ЖИВО ПИК TV! В последния работен ден преди изборите: Депутатите гласуват вдигането на военните заплати - НА ЖИВО
ново
Днес: 27
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК