Украйна без българско училище

Само в ПИК
Украйна без българско училище
Автор: ПИК
Дата
Дата
3809
Коментари
3
Украйна без българско училище

В Украйна няма нито едно изцяло българско училище. Това показват данни от министерството на образованието в Киев. Там се обучават само 78 души на български език, съобщава "Телеграф". 

Заместник-министърът на образованието Павел Хобзей подчерта, че едва 10 % от учениците в страната се обучават на език, различен от украинския, като 9,4 % от тях учат на руски. 

Хобзей съобщи, че в сряда, 13 септември, българският заместник-министър на образованието му е позвънила с молба да обясни дали новият просветен закон означава закриване на българските училища и отмяна на изучаването на български език. Хобзей поясни, че новият закон няма да ограничава изучаването на езиците на националните малцинства.

Той изрази съжаление, че инициативата, която съдържа редица реформи, е обсъждана само заради частта, в която се определя езикът за обучение на учениците. 

Още по темата
Борисов разпореди: До петък да ми се докладва, за да говоря с Порошенко за забраната на българския в Украйна!
Часовник
17:36
"Захариева да разговаря с външния министър на Украйна. Толкова много подкрепа са получавали от нас, че просто дори не ми се коментира такава тема. Извикай украинския посланик", нарежда преимерът...
Напиши коментар »
(3)
1
И тази тема не вълнува никой!Жалка нация сме!Заслужаваме си напълно съдбата!
2
Българите в Украйна искат да учат руски език. Това показва какви българи са!
3
Българите всъщност са руснаци, като кирилицата е създадена в Русия - тези и други теории на един руски учен в Русия се радват на все по-голям интерес. - www.vesti.bg/bulgaria/ruski-uchen-sys-skandalni-teorii-za-bylgarite-6073138
Вашето мнение
Код за сигурност:
Кой е политикът, който се ползва с вашето доверие?
Седмичен хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
През следващите две седмици преминавате през своеобразен кръстопът, малка криза, която променя условията на живот или вашето отношение към него. Това засяга в по-голяма степен мартенските Овни и родените в началото на април. Пикът на така формираната тенденция в живота ви съвпада с дните на пълнолуние. След него мнозина ще забележат, че животът им тече по малко по-друг начин. Или нещо се е случило в семейството, или длъжността ви е променена, или се е обновило имуществото ви. Каквото и да е, за вас сега е важно да запазите лицето и репутацията си.
ВИП рожденици
ген.-майор Кирил Радев
ген.-майор Кирил Радев
бивш шеф на НСБОП
Става на: 64 години
Светла Петрова
Светла Петрова
журналистка и тв водеща

В автосервиз докарват силно катастрофирала кола. Шофьорът пита монтьора:

- Прощавайте, може ли да се направи нещо с тази кола?

- Естествено! Трябва да й се свали предната и задната броня и между тях да се сложи нова кола…